Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Στην χώρα της “φαιδράς πορτοκαλέας” - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, στην εθνική εφημερίδα "Εμπρός"

Ὢ Ἑορτὴ τῶν Ἑορτῶν... Ὢ εὐτυχὴς ἡμέρα!
Ὤ! τώρα πρέπει ὁ καθεὶς τοῦ Ἄστεως πολίτης
νὰ βάλει στὸ μπαλκόνι τοῦ μιὰ κόκκινη παντιέρα
μὲ μιὰ χρυσὴν ἐπιγραφὴ «Ζωρζὴς Δρομοκαΐτης».
Ναί! τώρα πρέπει στολισμὸς μὲ δάφνες καὶ μυρσίνες,
ναί! τώρα πρέπουν κανονιές, φανάρια καὶ ρετσίνες.
Φρενοκομεῖο κτίζεται καὶ στὴ σοφὴν Ἑλλάδα!…” Γεώργιος Σουρής - Εἰς τὰ θεμέλια τοῦ φρενοκομείου

Όταν στα τέλη του 19ου αιώνος, ο πάντα επίκαιρος Γεώργιος Σουρής θεωρούσε ευτυχήν ημέρα την ημέρα όπου ετέθησαν τα θεμέλια του φρενοκομείου, κάτι γνώριζε... Κάτι γνώριζε για το πόσο σοβαρή υπόθεση είναι αυτό που λέγεται πολιτική ζωή στην χώρα μας. Σε μία χώρα όπου όλα κυλούσαν ομαλά, το πρωί της Τετάρτης όταν πληροφορηθήκαμε το... συγκλονιστικό γεγονός ότι δύο κουκουλοφόροι προσπάθησαν να εισβάλουν στο γραφείο του κυβερνητικού βουλευτού Κατσίκη.
Αυτό την ίδια ώρα που στα δημοσιογραφικά γραφεία οργίαζαν οι φήμες ότι μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση του βουλευτού Λαζαρίδη αναμένονται και άλλες και έντονα κυκλοφορούσε η φήμη για τον βουλευτή Κατσίκη. Τι σύμπτωση να βρεθούνε οι κουκουλοφόροι έξω από το γραφείο του!
Λίγη ώρα μετά, ο στυλοβάτης της κυβερνήσεως Πάνος Καμμένος έβλεπε άλλο ένα πραξικόπημα και δήλωνε δημόσια: “Την ώρα που ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης ήταν στον ΑΝΤ1 κουκουλοφόροι προσπάθησαν να εισβάλουν στο γραφείο του. Τι άλλο περιμένει ο εισαγγελέας για την τεκμηρίωση του αδικήματος των προκαταρκτικών πράξεων για ανατροπή του πολιτεύματος. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΙΟ”.
Απόπειρα... ανατροπής του πολιτεύματος(!), λοιπόν, είδε ο Πάνος Καμμένος και αμέσως την σκυτάλη από αυτόν πήρε ο πρόεδρος της Βουλής, Βούτσης, ο οποίος κάλεσε σε έκτακτη συνέντευξη τους δημοσιογράφους, επανέλαβε τα παραμύθια για απόπειρα καταλήψεως της Βουλής από “φασίστες” και δήλωσε: “Μιλάω πολιτικά και εκ μέρους της δημοκρατικής επαγρύπνησης την οποία όλοι πρέπει να έχουμε, γιατί σε τέτοιες δύσκολες πολιτικές περιστάσεις δεν πρέπει να δίνεται το οξυγόνο σε οποιαδήποτε ομάδα ακροδεξιά και φιλοφασιστική να διαμορφώνει μία συνείδηση φόβου.”
Όλες οι τυραννίες -και τυραννία είναι αυτή η κυβέρνηση της μειοψηφίας που ξεπουλά την Πατρίδα στους τοκογλύφους και στα διεθνή συμφέροντα - δημιουργούν φανταστικούς εχθρούς. Έτσι και αυτοί. Τελικά όμως, η απόλυτη γελοιοποίησή τους ήλθε με την ανακοίνωση του “Ρουβίκωνα” για τα γεγονότα στο γραφείο του βουλευτή Κατσίκη, η οποία έλεγε: «Σήμερα το πρωί στις 9:45 σύντροφοι/ισσες της ομάδας επιχείρησαν να μπούνε στο γραφείο του βουλευτή Κωνσταντίνου Κατσίκη στη Βασιλίσσης Σοφίας 10, στον 2ο όροφο. Δυστυχώς η είσοδος της ομάδας στο βουλευτικό γραφείο δεν κατέστη εφικτή...»
Όμως, πάρα ταύτα ο βουλευτής Κατσίκης δεν.... πίστεψε (!) την ανακοίνωση του “Ρουβίκωνα” και δήλωσε στη Βουλή ότι “άλλοι ήταν”! Μία φαρσοκωμωδία κακόγουστη, η οποία θυμίζει παλαιά ασπρόμαυρη Ελληνική ταινία. Μετά ταύτα επιστρέφουμε μοιραία στον Σουρή και κλείνω το κείμενο αυτό με τον παρακάτω στίχο του:
Δυστυχία σου, Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς!
Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;