Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Προσφυγή Μακεδονικών οργανώσεων στο ΣτΕ κατά της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών

Η προδοσία της Μακεδονίας ΜΑΣ (και) από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δημιουργεί - συν τοις άλλοις- και νομικά προβλήματα στους εμπνευστές της κατάπτυστης συμφωνίας.

Έτσι, λοιπόν, την ακύρωση αλλά και την αναστολή της Συμφωνίας των Πρεσπών, που υπογράφτηκε στις 17 Ιουνίου μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και των Σκοπίων Ν. Κοτζιά και Ν. Ντιμιτρόφ, ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και σύσσωμες οι Παμμακεδονικές Ενώσεις των απόδημων Μακεδόνων.

Οι προσφεύγοντες χαρακτηρίζουν «εφιαλτική» την επίμαχη συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα, καθώς προσκρούει σε σειρά συνταγματικών διατάξεων.
Σύμφωνα με την ομοσπονδία η συμφωνία από την υπογραφή της έπρεπε να είχε ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία από την Βουλή, αφού τροποποιεί προηγούμενες συνθήκες και «δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αναθεώρηση των συνόρων της Ελλάδας». Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών «παραβιάσθηκε η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας» και προσβάλλεται η «προσωπικότητά μας, ως Μακεδόνων, επειδή μας αφαιρεί το δικαίωμα να ονομαζόμαστε Μακεδόνες».
Υπογραμμίζουν δε πως η συγκεκριμένη κυβερνητική πράξη «οδηγεί σε διάλυση την Ελλάδα, με γρήγορα βήματα».
Ο ενδοτισμός του Τσίπρα, του Κοτζιά και των υπολοίπων εθνομηδενιστών αντιμετωπίζεται σθεναρά από τον Ελληνικό Λαό, τόσο στους δρόμους όσο και στις δικαστικές αίθουσες.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ