Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Η Χρυσή Αυγή τίμησε τα θύματα των κομμουνιστών στην Τρύπα της Τατάρνας - Φωτορεπορτάζ

Δεκάδες Εθνικιστές και απόγονοι θυμάτων, από την Ευρυτανία και την Αιτωλοακαρνανία, παρευρέθηκαν και φέτος για να τιμήσουν την Μνήμη των 2.500 θυμάτων του αρχισφαγέα Βελουχιώτη και των συμμοριτών του, στην Τρύπα της Τατάρνας κατά τα έτη 1941-1944.
Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, πλησίον της Τρύπας της Τατάρνας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιου και στη συνέχεια μεταβήκαμε στο μαρτυρικό μνημείο του βαράθρου όπου τελέστηκε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών.
Το μέλος της Κεντρικής επιτροπής του Κινήματος Ντάικος Κωνσταντίνος συντόνισε την λιτή εκδήλωση και αναφέρθηκε στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τόσο κατά την περίοδο της κατοχής όσο και κατά τη διάρκεια του συμμοριτοπολέμου και στάθηκε ιδιαίτερα στους λόγους που οφείλουμε να τιμούμε την μνήμη όλων όσων θυσιάστηκαν για Πατρίδα - Πίστη - Ελευθερία. 
Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και καταθέσεις στεφάνων Τιμής και Μνήμης. 
Εκ μέρους του Γ.Γ του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή Νικολάου Μιχαλολιάκου κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Εκ μέρους της Τοπικής οργάνωσης Αιτωλοακαρνανίας ο Συναγωνιστής Τριανταφυλλόπουλος Νικόλαος.

Εκ μέρους του οργανωτικού Πυρήνα Ευρυτανίας ο Συναγωνιστής Διώτης Ευάγγελος.

Η λιτή Τελετή έκλεισε με ενός λεπτού σιγή στη Μνήμη των θυμάτων και τον Εθνικό μας Ύμνο.
Στη συνέχεια πορευτήκαμε μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά, στον τόπο όπου εκτελέστηκαν 4 Πατριώτες από την Κατούνα Ξηρομέρου, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από το σίγουρο θάνατο της Τρύπας, οι Γεροχρήστος Αθανάσιος, Κώτσος Δημήτριος, Μαυρομμάτης Τατσέλος και Στουρνάρας Στυλιανός, όπου τελέστηκε από τους οικείους, τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους.

Φωτογραφίες στη γέφυρα της Τατάρνας που αναδεικνύουν το υπέροχο τοπίο