Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Το νομοσχέδιο- έκτρωμα – που προωθεί ο κ. Γαβρόγλου και που ουσιαστικά θα σημάνει την πλήρη διάλυση των ΑΕΙ, διαμέσω της κομματικής ασυδοσίας, βρήκε εμπόδιο την… τρόικα. Συγκεκριμένα, οι θεσμοί αντιδρούν στο θέμα των μεταπτυχιακών και στο θέμα του ασύλου, αναφέρει σήμερα ο τύπος απ’ όπου και το σχετικό απόσπασμα:
«Στο μικροσκόπιο των θεσμών έχει τεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, με πρόθεση της κυβέρνησης να έρθει στη Βουλή σύντομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από την πλευρά των θεσμών έχουν τεθεί προς την κυβέρνηση ερωτήματα αναφορικά με συγκεκριμένες παραμέτρους του νομοσχεδίου και ασκούνται πιέσεις για αλλαγές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην κυβέρνηση έχει διαμηνυθεί από την πλευρά των θεσμών ότι συγκεκριμένες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο θεωρούνται πισωγύρισμα σε σχέση με όσα έχουν γίνει στον χώρο της Παιδείας τα προηγούμενα χρόνια και έχει ζητηθεί να γίνουν οι ενδεδειγμένες βελτιωτικές παρεμβάσεις. Οι αλλαγές στην Παιδεία εξελίσσονται σε νέο «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς, σε μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό. Δεν είναι η πρώτη φορά που κυβερνητικές νομοθετικές πρωτοβουλίες για αλλαγές σε σχέση με την εκπαίδευση συναντούν την αντίδραση των θεσμών. Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι στην παρούσα συγκυρία στο επίκεντρο της προσοχής των εταίρων έχουν μπει οι αλλαγές που η κυβέρνηση προωθεί στο θέμα των μεταπτυχιακών αλλά και το ζήτημα του ασύλου. »

Κανείς δεν αντιλέγει ότι το νομοσχέδιο στερείται λογικής βάσης, μιας και κινείται στην «επιμορφωτική» ιδεολογία της αριστεράς, αλλά πέραν αυτού δημιουργείται εύλογα το ερώτημα, τι δουλειά έχουν οι θεσμοί να εμπλέκονται σε θέματα που δεν άπτονται των δημοσιονομικών; Ξεκάθαρη εικόνα γιατί συμβαίνει αυτό δεν δίδεται από κανένα ΜΜΕ, και δεν είναι η πρώτη φορά που η τρόικα εμπλέκεται σε θέματα που δεν την αφορούν. Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί, με επισφάλεια, είναι αν η ενέργεια των παρεμβάσεων έχει παραχωρηθεί από τις ανθελληνικές κυβερνήσεις. Κοντολογίς, αν μέσα στις χιλιάδες σελίδες των μνημονίων που υπέγραψαν, υπάρχει και ο όρος που επιτρέπει στους έξω να ελέγχουν τα πάντα μέσα στη Χώρα μας. Μπορεί εκ πρώτης όψεως να συμφέρει να μην περάσει το νομοσχέδιο του Γαβρόγλου, και να λένε όλοι «οι τροϊκανοί μας έσωσαν», αλλά απ’ την άλλη, αν γίνει ενδοσκόπηση αυτών των ενεργειών θα διαπιστωθεί η πλήρης παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, με τον έλεγχο για ό,τι γίνεται στη Χώρα να τον έχουν οι ξένοι. Μετά από αυτή την παρέμβαση στο χώρο της Παιδείας, τι άλλο θα έχει σειρά για «διαμόρφωση», σύμφωνα με τα αλλοδαπά πρότυπα; Μήπως θα έχουν λόγο και στα θεμελιώδη αγαθά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας έχοντας ως δεδομένο ότι τροϊκανοί είναι οι αρωγοί των φαινομένων της παγκοσμιοποίησης;
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/