Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Δήλωση - ξεβράκωμα του νεοδημοκράτη Φορτσάκη: Να συνεργαστούμε με τον Σύριζα μετά τις εκλογές!

Μια δήλωση, η οποία αποτελεί εικόνα από ένα καθόλου μακρινό μέλλον, του βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Θεόδωρου Φορτσάκη, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει συζητήσεις για το περιεχόμενό της.
Συγκεκριμένα, μιλώντας ο Φορτσάκης σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης δήλωσε: «Μακάρι η κυβέρνηση να βάλει μυαλό και να αποφύγουμε τις εκλογές. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα τηρήσει όσα λέει και χωρίς χρονοτριβή θα κάνει ως πρωθυπουργός μεταρρυθμίσεις».
Από τα λεγόμενα του Φορτσάκη είναι ολοφάνερη η διαφοροποίησή του από την γραμμή «εδώ και τώρα εκλογές» που επιτακτικά τηρεί ο αρχηγός του. Εκτός κι αν ο βουλευτής της ΝΔ βγάζει άθελα προς τα έξω την πραγματική επιθυμία του Μητσοτάκη για αποφυγή των εκλογών για όσο  το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Όμως, το πιο ενδιαφέρον μέρος της συνέντευξης Φορτσάκη έρχεται αμέσως μετά, όταν ο βουλευτής της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που γίνουν εκλογές και η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα «αν δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ διάθεση μεταρρυθμίσεων, τότε θα μπορούσε. Προσωπικά, όμως, δεν το πιστεύω πως είναι διατεθειμένοι για μεταρρυθμίσεις. Όπως προσωπικά συμφωνώ στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο να ήταν και άλλοι αρχηγοί των προοδευτικών ευρωπαϊκών κομμάτων. Δεν είναι ώρα για τσακωμούς, το καράβι βρίσκεται κάτω από το νερό».
Ουσιαστικά, ο Φορτσάκης με τα λεγόμενά του προαναγγέλλει την δημιουργία του «μεγάλου συνασπισμού» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ μετά τις επόμενες εκλογές, άσχετα αν προσπαθεί κάπως «να θολώσει» τα νερά. Ο σχηματισμός μιας «οικουμενικής κυβέρνησης» από τον συρφετό των «προοδευτικών ευρωπαϊκών κομμάτων» αποτελεί, συν τοις άλλοις, και σαφή επιθυμία των διεθνών τοκογλύφων για να μπορέσει να προωθήσει ακόμη περισσότερο η υποθήκευση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η «κινεζοποίηση» του Ελληνικού Λαού.
Μόνο που στην περίπτωση αυτή η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα καταστεί, με τον πλέον επίσημο τρόπο, Αξιωματική Αντιπολίτευση με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την δημιουργία σοβαρών εμποδίων στην προσπάθεια των δανειστών να ξεζουμίζουν πλήρως την Ελλάδα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ