Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Οι γερμανοί του Spiegel προειδοποιούν: Έρχονται ορδές λαθρομεταναστών, οικονομική εξαθλίωση και εκλογές

Όταν το γερμανικό περιοδικό Spiegel μιλά για έξαρση της λαθρομετανάστευσης, νέα αιματηρά οικονομικά μέτρα από τους διεθνείς τοκογλύφους και πρόωρη διαφυγή του Τσίπρα σε εκλογές καλό θα ήταν να μην το πάρουμε αψήφιστα.

Με τον τίτλο «Ελλάδα, η απατηλή ηρεμία του Αυγούστου» το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται στις άμεσες προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το αμέσως επόμενο διάστημα η χώρα μας. Όπως γράφει: «Στην ελληνική πολιτική υπάρχει ένας χρυσός κανόνας: στα μέσα Αυγούστου τίποτα δεν πρέπει να διαταράσσει την ηρεμία. Η Βουλή στην Αθήνα είναι κλειστή λόγω διακοπών και οι πολίτες απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα, όσοι βέβαια έχουν ακόμη την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν. Όταν διακόπτεται αυτή η ηρεμία, αυτό συνήθως δεν είναι καλό σημάδι.
Έτσι ήταν την περασμένη εβδομάδα διάφορα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επιστρέψει πρόωρα από τις διακοπές του. Αμέσως ξεκίνησαν οι εικοτολογίες για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Κλιμακώνεται ενδεχομένως η προσφυγική κρίση;». Σύμφωνα με το "Der Spiegel" η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει έξαρση των λαθρομεταναστευτικών ροών: «Πέραν των 2.000 προσφύγων που πρόκειται να μετεγκατασταθούν μετά την τουριστική περίοδο στην Κρήτη, η ελληνική κυβέρνηση δεν διαθέτει μέχρι στιγμής σχέδιο για ενδεχόμενη κλιμάκωση της κρίσης».
Οι... λαθρογερμανοί ξανάρχονται!
Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε την δήλωση του εκπρόσωπου του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, Γιοχάνες Ντίμροτ, ο οποίος σημείωσε: «Δεν μπορώ να πω κάτι για αυτό εκτός από το ότι γνωρίζετε τις ισχύουσες αποφάσεις. Λόγω των οδηγιών, ειδικά του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, αυτήν τη στιγμή εξαιτίας των συστημικών, ας πούμε ανεπαρκειών, στο ελληνικό σύστημα ασύλου, δεν πραγματοποιούνται επαναπροωθήσεις σύμφωνα με το Δουβλίνο ΙΙΙ προς την Ελλάδα... Παρά τις τρέχουσες εργασίες αξιολόγησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τις οποίες παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά με την ελπίδα ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να διορθωθεί το σύστημα στην Ελλάδα και οι συνθήκες να φθάσουν ένα επίπεδο ώστε μια επαναπροώθηση να είναι δυνατή και πάλι νομικά...». Με άλλα λόγια οσονούπω ανοίγουν οι κρουνοί των λαθρομεταναστευτικών ροών από την Γερμανία στην Ελλάδα!
Κατάρρευση της εθνικής οικονομίας
Το Spiegel συνεχίζει: «Ούτε το πεδίο της οικονομίας όμως προσφέρει ιδιαίτερη παρηγοριά στον Τσίπρα. Η Ελλάδα επέστρεψε στην ύφεση το περασμένο καλοκαίρι όταν η διαμάχη μεταξύ των πιστωτών και της νεοεκλεγείσας αριστερής κυβέρνησης είχαν φέρει τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Και μπορεί η ελληνική στατιστική υπηρεσία να βλέπει μια αχτίδα ανάπτυξης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της περασμένης Παρασκευής, ωστόσο, σύμφωνα με το Spiegel, αυτό οφείλεται κυρίως στον τουρισμό και ένας και μόνον κλάδος δεν μπορεί να επιφέρει αναστροφή του κλίματος στην Ελλάδα και όσο επιδεινώνεται η κατάσταση σε σχεδόν όλους τους υπόλοιπους κλάδους: στο λιανικό εμπόριο, στις εξαγωγές και στην αγορά εργασίας. Επίσης, «μέχρι το Δεκέμβριο οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν 12 με 13 δισ. ευρώ σε φόρους, μια νέα επιβάρυνση για τη δοκιμαζόμενη μεσαία τάξη». Επιπλέον η κυβέρνηση προετοιμάζεται και για την επιστροφή των δανειστών και την αξιολόγηση του προγράμματος το Σεπτέμβριο.
Και στο βάθος... εκλογές
Και το Spiegel καταλήγει: «Σύμφωνα με τη φημολογία που καλλιεργείται, δεδομένης της δύσκολης κατάστασης ο Τσίπρας θα μπορούσε να καταφύγει το φθινόπωρο σε μια δοκιμασμένη συνταγή: πρόωρες εκλογές. Η κυβέρνηση διατείνεται βέβαια ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά, το φθινόπωρο του 2019. Από τη σκοπιά του Τσίπρα τα επιχειρήματα τείνουν υπέρ της αναμονής, πόσο μάλλον που υπολείπεται σημαντικά των συντηρητικών στις δημοσκοπήσεις... Εντούτοις πολλοί πολιτικοί και ειδικοί επιμένουν ότι ο Τσίπρας δεν πρόκειται να αντέξει μέχρι το 2019 διότι οι προκλήσεις είναι πολύπλευρες και μεγάλες».
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής ή μάλλον καλύτερα διαφυγής του Τσίπρα σε εκλογές επαναλαμβάνουμε ότι νικητής θα είναι ο Ελληνικός Λαός και η Χρυσή Αυγή!