Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ;

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Καλό μήνα συναγωνιστές!
Ο διευθυντής της καθεστωτικής εφημερίδος «Καθημερινή», κ. Α. Παπαχελάς, σε χθεσινό του άρθρο για το μεταναστευτικό γράφει μεταξύ άλλων: «Μια τέλεια καταιγίδα διαγράφεται στον ορίζοντα, πάνω από την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η ανεξέλεγκτη ροή προσφύγων και μεταναστών φέρνει στο τραπέζι σενάρια που μόνο «παλαβοί» αναλυτές, από εκείνους που έχουν την ευθύνη να σκέπτονται ανάποδα, θα μπορούσαν να σκεφθούν. Ας υποθέσουμε ότι η Συνθήκη Σένγκεν παύει να ισχύει προσωρινά και πως η Ευρώπη αποφασίζει ότι τα πραγματικά της σύνορα δεν βρίσκονται πλέον στην Ελλάδα. Οι ροές δεν θα σταματήσουν. Εκείνοι που γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει προβλέπουν ότι, σε μια τέτοια περίπτωση, μπορεί να βρεθούν 500.000 άνθρωποι επί ελληνικού εδάφους χωρίς διέξοδο προς τη Βουλγαρία και τη FYROM. Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να χειρισθεί το ζήτημα και, αναπόφευκτα, πολλές χιλιάδες προσφύγων/μεταναστών θα βρεθούν στα βόρεια σύνορά μας. Οσο καλά οργανωμένα και να είναι, κανείς Ευρωπαίος δεν θα αντέξει για πολλές ώρες το θέαμα χιλιάδων προσφύγων να σπρώχνουν σύρματα ή φράχτες σε ζωντανή μετάδοση από το BBC και το CNN.»

Το άρθρο του δημοσιογράφου, θα μπορούσε να δείξει πώς να κινηθεί «κάποιος», ας πούμε ένας πολιτικός αρχηγός, ώστε  οδηγώντας τις εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών στο φράκτη των Σκοπίων να τους προτρέψει να τον ρίξουν, παρουσία μάλιστα τηλεοπτικών συνεργείων. Εκ πρώτης όψεως φαντάζει μία καλή ευκαιρία ώστε να απαλλαχτούμε μία και καλή από τους τριτοκοσμικούς εισβολείς, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να «εκβιάσει» άμεσα η Ελλάδα τους ευρωπαίους εταίρους της, που με τη στάση τους μας άφησαν εντελώς αβοήθητους όσον αφορά το θέμα των προσφύγων και όχι μόνο. Ξεχνά όμως ο κ. Παπαχελάς ότι, πέφτοντας οι φράκτες που έχουν υψώσει οι γείτονές μας, αυτό θα σημάνει και την αύξηση των προσφυγικών ροών προς την Πατρίδα μας. Αν με τη σημερινή υφιστάμενη κατάσταση εισέρχονται στη Χώρα μας 3000 με 4000 άτομα ημερησίως, με το που θα μαθευτεί ότι έπεσαν τα εμπόδια, οι ροές θα διπλασιαστούν ή και θα τριπλασιαστούν σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Άρμοστίας του ΟΗΕ, όπου στα τουρκικά παράλια υπάρχουν άνω των 2,5 εκατομμυρίων που περιμένουν να περάσουν στην Ελλάδα. Ήδη η διαχειριστική ανικανότητα των τωρινών όσο και των πρώην κυβερνώντων, απέδειξε την ανεπάρκεια να χειριστούν ένα τόσο λεπτό ζήτημα που άπτεται της ασφάλειας της Χώρας μας. Οι τωρινοί κυβερνώντες δεν θέλουν να φτιάξουν τα λεγόμενα hot spots, με τη δικαιολογία ότι είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης, ξεχνώντας εντέχνως τα γκούλαγκ της τότε σοβιετίας. Οι πρώην κυβερνώντες λαϊκίζουν¸( άρθρο Σαμαρά στην χθεσινή καθημερινή), όπου καυχιέται ο πρώην πρωθυπουργός ότι, υπό των ημερών του καθάρισε την Αθήνα από τους λαθρομετανάστες, ξεχνώντας και αυτός εντέχνως ότι υπό των ημερών του έπρεπε να ξεκινήσουν να κατασκευάζονται τα hot spots.  
Αν υπήρχε η κατάλληλη ηγεσία στη Χώρα μας ώστε, προπαγανδιστικά προς όφελος μας,  να διαδίδει ότι από την Ελλάδα είναι αδύνατη η προσπέλαση προς την Ευρώπη, συνάμα με την ανθρωπίνως δυνατή φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας, τότε οι φράκτες των γειτόνων μας, αν μη τι άλλο, μόνο άχρηστοι δεν θα μας ήταν. Βέβαια, το εντελώς αντίθετο σημειώνει σήμερα ο κ. Παπαχελάς,  που μόνο λάδι στην φωτιά του λαθρομεταναστευτικού ζητήματος δεν ρίχνει. Σε τι αποσκοπεί ο δημοσιογράφος; Μήπως να εκμεταλλευτεί ο ευνοούμενος από την εφημερίδα του κ. Μητσοτάκης την ανυπαρξία του Συριζα, φορτώνοντας με επιπλέον προβλήματα τη δύστυχη Ελλάδα μας;