Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Προ μηνών ο υπουργός υποδομών κ. Σπίρτζης ( σημειωτέον ότι, απ’ όπου και αν τον πιάσεις λερώνεσαι), εξαίρεσε μέχρι το 2017 τα δημόσια έργα από το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), δηλαδή από την επονομαζόμενη Διαύγεια. Ο ίδιος υπουργός ανακοίνωσε χθές ότι, τους προσεχείς μήνες πρόκειται να δημοπρατηθούν, μέρος του μετρό Αθηνών όπως και του μετρό της Θεσσαλονίκης. Στην περίπτωση δε της γραμμής των Αθηνών, το δημοπρατούμενο έργο θα αποτελεί το 35% του συνολικού, ήτοι 12 χιλιόμετρα υπόγειων διαδρομών εξυπηρέτησης 200.000 πολιτών ημερησίως. Όπως καταλαβαίνεται το έργο είναι τεράστιο, όπως επίσης τεράστιο θα είναι και το κονδύλι που θα διατεθεί για τα έργα αυτά και τα οποία είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ. Τι λόγοι υπήρχαν ώστε να εξαιρεθούν οι κρατικές συμβάσεις από την Διαύγεια, όπως βέβαια και να αντικατασταθεί η υπάρχουσα διοίκηση του Αττικό Μετρό, δεν θέλει και πολύ μυαλό για να οδηγηθούμε σε ασφαλή συμπεράσματα.  

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον καυγά που ξέσπασε χθες στην βουλή, ,μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, όπου η πρώτη αντικαθιστά την υπάρχουσα διοίκηση του Αττικό Μετρό με κάποιον κ. Μυλόπουλο. Στην επιτροπή λοιπόν που συνεδρίασε χθες, οι προκάτοχοι της εξουσίας, Μανιάτης από το ΠΑΣΟΚ και Τραγάκης από τη Ν.Δ, κόπτονταν για πιο λόγο να αλλάξει η τωρινή διοίκηση του Αττικό Μετρό, τη στιγμή που θεωρείται ότι επιτελεί το έργο της στο ακέραιο. Εκ πρώτης όψεως μπορεί να έχουν δίκιο οι φασιαριόζοι της αντιπολίτευσης. Εκ δευτέρας εκτιμήσεως, ουδείς εξ ημών είδε αντιδράσεις τους όταν η υπάρχουσα διοίκηση του Αττικό Μετρό, πριν ανακοινωθεί ο εξοβελισμός της, θα συνέχιζε την δράση της με τις κρατικές προμήθειες να βρίσκονται στο αειφανές μετά την παρέμβαση Σπίρτζη στο θεσμό της Διαύγειας. Αρκετά υποκριτική η στάση σας κύριοι της αντιπολίτευσης. Όπως καταλαβαίνεται, όλος ο καυγάς έγινε που η διαχείριση τεράστιων κονδυλίων, εκ των οποίων μάλιστα ουδείς θα παίρνει χαμπάρι για τη «διαχείριση» τους, θα αλλάξει χέρια.
Μάλιστα ο Σπίρτζης υπεραμύνθηκε για τα δημοπρατούμενα έργα λέγοντας: «μόνο με ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων υποδομής θα αντιμετωπιστεί και το ασφαλιστικό και θα υπάρξει ανάπτυξη, αλλά κάποιοι από την αντιπολίτευση, όπως υποστήριξε, φαίνεται ότι δεν το θέλουν. ».
Μάλιστα κ. Σπίρτζη. Η ηθική της αριστεράς εν δράση, ειδικά μάλιστα όταν εμφανίζονται και «σεντούκια με λίρες», τότε, μόνο να κλαίτε δημοσίως για το γενικό συμφέρον δεν σας είδαμε.  
Κλείνοντας θα επισημάνω ότι, ενώ τα ΜΜΕ τόνισαν ότι υπήρξε ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής, αναφερόμενα μόνο στους Τραγάκη και Μανιάτη, απέκρυψαν ωστόσο την ομιλία του συναγωνιστή Κασιδιάρη, όπου ο τελευταίος εξαπέλυσε βαρύτατες κατηγορίες προς τον Μυλόπουλο, κατηγορίες μάλιστα που όλοι οι παρευρισκόμενοι άκουγαν αλλά δεν είχαν και κάτι για να απαντήσουν, τόσο αυτοί όσο και ο άμεσα θιγόμενος Μυλόπουλος, που αν μη τι άλλο, όταν κάποιος χαρακτηρίζει κάποιον ως λαμόγιο, ως πρύτανη της διαπλοκής και δεν υπάρχει αντίδραση, αυτό και μόνο αυτό υποδηλώνει σε τι έκταση η  πολιτική διάβρωση έχει εξαπλωθεί στη Ελλάδα.
Χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσει ο Τόπος.