Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

H Ελληνική Αυγή για τον προϋπολογισμό της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Τους τα είπε έξω από τα δόντια στην τοποθέτηση του ο Επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής Δημήτρης Μακρής  για τον προϋπολογισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο Ι. Π. Μεσολογγίου, αποσπώντας τα ευμενή σχόλια των πολιτών που παρακολούθησαν το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολουθεί όλη η ομιλία

"Θα συμφωνήσω με τις περισσότερες παρατηρήσεις των προηγουμένων συνομιλητών. Αλλά μελετώντας  κάποιος τον  προϋπολογισμό για το τρέχον  έτος και χωρίς να έχει ιδέα από  οικονομικά  αυτό που διαπιστώνει  με την πρώτη ματιά είναι  την απαξία τις κεντρικής εξουσίας  προς την τοπική Αυτοδιοίκηση.
Καλείται σήμερα μια Δημοτική Αρχή να καταθέσει προϋπολογισμό όταν τα μόνα Έσοδα , που μας αφήνουν να διαχειριστούμε  είναι τα ΕΞΟΔΑ! Δεν μπορεί μια ζωή να έχουμε όλοι την απαίτηση να έχουμε έναν Πλούσιο Προϋπολογισμό όταν κατά την Διάρκεια των Ετών που πέρασαν… δεν δημιουργήσαμε τίποτα και καμία Υποδομή και  καμιά θέση εργασίας
Βέβαια σε αυτό την απόλυτη ευθηνή έχουν οι  Άρχοντες της τοπικής Αυτοδιοίκησης Εδώ και πολλά χρόνια χρήματα και κονδύλια που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση  προς αξιοποίηση και  επενδύσεις, δεν έγιναν ποτέ, έγιναν όμως  καπνός και γέμισαν τις τσέπες ορισμένων δημάρχων και αντιδημάρχων στο οποίο κάποια στιγμή θα πρέπει να απαιτήσουμε  αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε ένα ευνομούμενο  κράτος να δώσουν λόγο στην Δικαιοσύνη.
Κύριοι , θα πρέπει να αφήσουμε  κατά μέρος τις μεμψιμοιρίες , τα παχιά  λόγια και την στείρα αντιπολίτευση μόνο και μόνο για να κλέψουν κάποιοι  τις εντυπώσεις. Το ζητούμενο είναι τι  μπορεί να γίνει τώρα που και πως μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι μαζί  για το καλό του Δήμου μας και όλων των συμπολιτών μας. Τα  πολλά  λόγια είναι φτώχεια. Έσοδα έρχονται μόνο με επενδύσεις  και μείωση των περιττών  εξόδων. Διερωτώμαι και λέω σαν  καινούριος και άπειρος που είμαι , στην αυτοδιοίκηση. Με συγχωρείτε κύριοι παλιοί της τοπικής  αυτοδιοίκησης  και πρώην Δήμαρχοι.
Ασχοληθήκατε ποτέ με το πώς θα μπορέσουμε να κερδίσουμε χρήματα για τον Δήμο μας… πως θα κερδίσουμε έσοδα από την Ιστορικότητα μας, τον Πολιτισμό μας, τον  Εγχώριο ή Εξωτερικό Τουρισμό  μας; Ασχοληθήκατε  ποτέ  με υποδομές, με τα μνημεία του τόπου μας, με τις παραλίες του δήμου μας;
Με τα Ιαματικά Λουτρά που είναι διάσπαρτα στον Δήμο μας και ανεκμετάλλευτα ;;; Αυτό που πιστεύω εγώ κύριοι είναι ότι Δεν ασχοληθήκατε ποτέ και για τίποτα και αυτό αποτυπώνεται ολοφάνερα και στον σημερινό Προϋπολογισμό που καλούμαστε σήμερα να στηρίξουμε. Ο Δήμος μας είναι πλούσιος  και μπορεί να αποφέρει τεράστια Έσοδα αν δουλέψουμε όλοι μαζί ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ.
Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση μια γροθιά μόνο έτσι θα βγούμε από την μιζέρια και την οικονομική δυσπραγία, διότι ο δήμος δεν ανήκει μόνο σε αυτούς που διοικούν σήμερα  αλλά  σε όλους μας. Είμαστε ο Μοναδικός Δήμος που έχει τουλάχιστον 60 χιλιόμετρα συνεχής Παραλία.
Ξέρετε ποια είναι η υποδομή μας  στο να έρθουν να μας στηρίξουν τουρίστες; Το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗ. Ούτε καν ένα Δημοτικό κάμπινγκ, Ποιες επενδύσεις έγιναν στην Μεγαλύτερη συνεχόμενη Παραλία του Δήμου μας και ίσως και μεγαλύτερη στην Ελλάδα; Και μιλώ για τον ΛΟΥΡΟ Νεοχωρίου. ΚΑΜΙΑ! Θα μου πείτε υπάρχει η συνθήκη ΡΑΜΣΑΡ και δεν μπορούμε! Μπορούμε κύριοι, ας κάνουμε αυτό που έκαναν στην Κεφαλονιά, στην Ζάκυνθο και στην Ιθάκη.
Την ίδια συνθήκη είχαν και αυτοί αλλά απομόνωσαν κάποια συγκεκριμένα σημεία και το μεγαλύτερο μέρος το γέμισαν με τουριστικές επενδύσεις το οποίο τους αποφέρει τεράστια κέρδη. Αυτό βέβαια το επέτυχαν διότι ήταν όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι σε αυτό τον σκοπό και σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα, Δύσκολο ΝΑΙ.  Ακατόρθωτο ΟΧΙ όταν έχουμε όλοι τον ίδιο στόχο και το ίδιο Σκεπτικό. Δεν μπορούμε να κάνουμε μια Δημοτική Επένδυση σε Ηλιακή Ενέργεια;
Τόσα Προγράμματα  Επιδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πόσα θα εξοικονομούσε ο Δήμος μόνο και μόνο από αυτά που θα γλιτώναμε από τον Δημοτικό Φωτισμό ,από το Ρεύμα στα  Αντλιοστάσια , από Δωρεάν ενέργεια που θα μπορούσε να καλύψει ένα αρκετά μεγάλο μέρος του Δήμου. Τεράστια Έσοδα και Τεράστια προσφορά στους Δημότες μας …
Μεγάλο το κόστος ΝΑΙ, αλλά τα έσοδα πολύ μεγαλύτερα  και τα έξοδα για μια  φορά. Και η Επένδυση Παντοτινή. Δόξα τον Θεό το Μεσολόγγι έχει άφθονο Ήλιο και το βασικό τουλάχιστον ακόμα Δωρεάν. !!!!!
Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και με τα Ιαματικά Λουτρά ξύλινα σπιτάκια πελαδες το οποίο είναι και το σήμα κατατεθέν του Δήμου μας θα μπορούσαν να μας αποφέρουν μεγάλα και συνεχή  κέρδη. Με έναν λόγο κύριοι θα πρέπει με κάθε τρόπο να Επενδύσουμε σε υποδομές και όχι σε παγκάκια και πλακόστρωτες πλατείες!!!!
Θα μπορούσα να μιλώ πολλές ώρες για αυτά που θα έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν….. Σημασία έχει να κάνουμε κάποια στιγμή την Αρχή. Ας ξεκινήσουμε από τώρα από Χθες  αλλά όλοι μαζί και με σχέδιο. Δεν έχω κανέναν απολύτως ενδοιασμό να δώσω θετική ψήφο για τον προϋπολογισμό για Δυο λόγους.
Πρώτον διότι γνωρίζω το μέγεθος της ηθικής και της εντιμότητας του Σπύρου του ΚΑΡΒΕΛΗ και πιστεύω ότι πραγματικά αυτά τα νούμερα αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Και δεύτερον διότι με αυτά τα έσοδα αυτά θα μπορούσαν πραγματικά να γίνουν."
Δημήτρης Μακρής
Επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού
Ελεύθερη Αυγή Ι. Π. Μεσολογγίου