Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΤΗΡΟΥΝ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν στη Γερμανία και αφορούσαν επιθέσεις λαθρομεταναστών προς γερμανούς πολίτες, έδειξε με τον πιο σκληρό τρόπο, τον τρόπο ζωής και τις καθημερινές  συνήθειες που επικρατούν στις τριτοκοσμικές χώρες. Από την άλλη, η γερμανική κυβέρνηση έκανε ό, τι ήταν δυνατό ώστε το μπαράζ των επιθέσεων να μείνει κρυφό όσο καλύτερα γίνεται, μιας και τα περιστατικά βίας ενισχύουν άλλες πολιτικές δυνάμεις. Αυτό βέβαια δεν μπορούσε να  καταστεί δυνατό μιας και οι τρόποι επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων βρίσκονται σε τελείως διαφορετικές διαστάσεις, απ’ ότι στο παρελθόν. Ήδη, όπως γράφεται, αρκετές ομάδες γερμανών πολιτών έχουν δημιουργήσει ομάδες περιφρούρησης στις γειτονιές τους.

Εδώ στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι και τόσο διαφορετικά απ’ ότι στη Γερμανία. Ήδη είχαμε επεισόδια εκ των οποίων ένα μόνο αναφέρθηκε, και μάλιστα στα «ψιλά» γράμματα φυλλάδων και καναλιών. Ήταν η εξέγερση που έγινε στις 3-1 στο στρατόπεδο πεζικού της Κορίνθου, από μαροκινούς, οι οποίοι έβαλαν φωτιές και προέβησαν σε καταστροφές στο άκουσμα ότι μπορεί να επαναπατριστούν στο Μαρόκο. Ανάλογα περιστατικά έλαβαν χώρα τόσο στην Ειδομένη όσο και στα hot spots των νησιών. Κάποιοι ακόμη δεν έχουν καταλάβει ότι έχουμε να κάνουμε με όντα που κατ επίφαση ονομάζονται άνθρωποι. Όντα που μπαίνουν σε καλούπια του πολιτισμού μόνο όταν βρίσκονται ως μονάδα  μεταξύ πολλών πολιτισμένων ανθρώπων. Σε διαφορετική περίπτωση, και εννοώ την περίπτωση αγέλης, οι συμπεριφορές των ζώων της ζούγκλας απέναντι στο ανθρώπινο είδος είναι πολύ καλύτερες, απ’ ότι των ανθρωπόμορφων τριτοκοσμικών. Κάποιοι μπορεί να βιαστούν και να με ονομάζουν ρατσιστή και ξενόφοβο, τα γεγονότα όμως άλλο αποδεικνύουν. Το να θέλει κάποιος να προστατεύσει την οικογένειά του, την περιουσία του, τις αρχές και τις αξίες του, μόνο ως δικαίωμα επιλογής το βλέπω και όχι ως ρατσισμό ή ξενοφοβία, όπως πολλοί εκ των κυβερνόντων μας και όχι μόνο προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Οι πολιτικές επιλογές τόσο των κυβερνόντων όσο και των προκατόχων τους πάνω στο λαθρομεταναστευτικό ζήτημα, είχαν ως αποτέλεσμα οι λοιπές ευρωπαϊκές χώρες να μας περιθωριοποιήσουν σε τέτοιο βαθμό, ώστε σήμερα να βρίσκονται εγκλωβισμένοι εντός των συνόρων μας  εκατοντάδες χιλιάδων λαθρομεταναστών. Προβλήματα σαν και αυτά που συνέβησαν στη Γερμανία δεν είχαμε ως τώρα στη Χώρα μας, και  αυτό δεν αποτελεί καθησυχασμό, αλλά εγρήγορση για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Δυστυχώς το μόνο που βλέπουμε από πλευράς κυβέρνησης, είναι μία άνευ προηγουμένου «ευσπλαχνία» προς τους λαθρομετανάστες, ωσάν και εδώ στην Ελλάδα να μην βρίσκονται Έλληνες πολίτες. Αυτό βέβαια συνέβαινε και επί των ημερών της Ν.Δ, άλλο σήμερα που τους έτυχαν τόσο «σοβαρά» εσωκομματικά προβλήματα και είναι όλοι τους τόσο απορροφημένοι σε αυτά μη βλέποντας τι διάολο συμβαίνει στην Πατρίδα μας.
Μπορεί να τηρείται σιγή ιχθύος από τις κυβερνήσεις για τις άνομες πράξεις των λαθρομεταναστών, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τα πράγματα είναι ρόδινα. Το μεταναστευτικό πρόβλημα έχει ήδη αρχίσει να μας δείχνει τα δόντια του.