Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ «ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ»

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Ανήμερα των Θεοφανείων ο ΠτΔ έκανε την καθιερωμένη πολιτική δήλωση όπου μεταξύ άλλων είπε: «Το ανέσπερο Φως της Χριστιανοσύνης, το Φως της Αγάπης, της καταλλαγής, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς ας διαλύει τα σκοτάδια τα οποία απειλούν την δημοκρατία και τον πολιτισμό στην χώρα μαςστην Ευρώπη σε ολόκληρο τον πλανήτη.». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Παπαχελάς, διευθυντής της καθεστωτικής «καθημερινης», όπου σε άρθρο του γράφει μεταξύ άλλων: «Σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε –πολύ καθαρά– και κάτι ακόμη. Αν τα πράγματα κυλήσουν ομαλά και περάσουν το ασφαλιστικό, το φορολογικό κ.λπ., οι εταίροι και δανειστές μας θα έχουν μία σαφή υποχρέωση να δώσουν όσα έχουν υποσχεθεί. Δεν το έκαναν όταν η χώρα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα, και αυτό ήταν άδικο και άστοχο. Αν δεν το κάνουν και τώρα –ασχέτως του ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο– θα οπλίσουν το χέρι των δυνάμεων του σκότους και της δραχμής».

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι «σκοταδιστές», αυτοί που έχουν έλλειψη πρακτικότητας στο πνεύμα, αυτοί που είναι αρνητικοί στην πρόοδο και τις νέες ιδέες, είμαστε όλοι εμείς που πλαισιώνουμε τις τάξεις του Λαϊκού Συνδέσμου. Στον αντίποδα βρίσκονται όλοι αυτοί που «κόπτονται» για το μέλλον και την πρόοδο του τόπου. Είναι οι «φωστήρες» της πολιτικής, είναι οι «κρατούντες» στα χέρια τους το μέλλον της Ελλάδος, είναι, χωρίς υπερβολή, οι «πεφωτισμένοι» της Ελληνικής πολιτικής  σκηνής. Αυτοί λοιπόν που συνθέτουν αυτό το πάζλ της «προοδευτικότητας» και της «αναγέννησης» σφάζουν με το μπαμπάκι τα τελευταία σαράντα χρόνια τον Τόπο μας. Οι «πεφωτισμένοι» του Ελληνισμού είναι αυτοί που γέμισαν τις γειτονιές της Χώρας μας με τριτοκοσμικά αποβράσματα, ενόψει βεβαίως της επιβαλλόμενης πολυπολυτισμικότητας. Οι «πεφωτισμένοι» είναι αυτοί που έδειξαν το δρόμο, ώστε η ελίτ των επιστημόνων μας να μετοικήσει στο εξωτερικό. Οι «πεφωτισμένοι» είναι αυτοί που έκοψαν τη σύνταξη του γέροντα πατέρα μας και της γραίας μάνας μας, για το «καλό» των επομένων γενεών. Οι «πεφωτισμένοι» είναι αυτοί που θα αλώσουν τις εστίες των Ελλήνων, για τα οφέλη της πολυφυλετικότητας που μας ετοιμάζουν. Οι «πεφωτισμένοι» είναι αυτοί που «απάλλαξαν» από το δράμα τους χιλιάδες αυτόχειρες συμπατριώτες μας.   Οι «πεφωτισμένοι» είναι αυτοί που μετατρέπουν μέρα παρά μέρα σε δούλους όλους τους αυτόχθονες αυτού του ιερού Τόπου. Οι «πεφωτισμένοι» είναι αυτοί που θα χτίσουν αλλόθρησκους ναούς πλάι στους δικούς μας , γιατί εμείς «αδυνατούμε» να δούμε τα οφέλη από τη «διαφορετικότητα» των θρησκειών. Οι «πεφωτισμένοι» είναι αυτοί που εισήγαγαν νέα ήθη, με το σύμφωνο συμβίωσης, δείχνοντάς μας το δρόμο για το μέλλον των επόμενων γενεών.  Οι «πεφωτισμένοι» είναι αυτοί που θα σου διδάξουν νέα ήθη, νέες αξίες, νέες αρχές γιατί εμείς οι «κατώτεροι» πνευματικά αδυνατούμε να δούμε το καλό μας. Εμείς οι «σκοταδιστές» βρισκόμαστε νοητικά ακόμη στα σκοτάδια του μεσαίωνα, και περιμέναμε το «φως» των «πεφωτισμένων» για να φέξει το διάβα μας.
Η ανθρώπινη υπεροψία και η ανθρώπινη αλαζονεία, πολλάκις αποδεδειγμένα, δεν αφήνει τους ιδιοκτήτες τους να δουν πως πλησιάζει το τέλος τους.