Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η πολιτική του συμβιβασμού, οι τούρκοι και οι λαθρομετανάστες - Τα δίνει όλα η Μέρκελ στον Ερντογάν!

Γη και ύδωρ από τους "εταίρους" στους τούρκους για να περιοριστούν οι ροές των λαθρομεταναστών
Η Ελλάδα εδώ και αρκετές δεκαετίες ακολουθεί την σταθερή γραμμή του συμβιβασμού, όσον αφορά την εξωτερική πολιτική της. Ενσαρκώνοντας την «μικρή και έντιμη Ελλάδα», οι πολιτικάντιδες που έχουν, δυστυχώς, αναλάβει τις τύχες της χώρας θεωρούν ότι στις διεθνείς σχέσεις χωρούν έννοιες όπως το «δίκαιο» ή η «καλή προαίρεση».
Με γνώμονα τα παραπάνω, οι εγχώριοι πολιτικάντηδες διαρκώς προσπαθούν να δείχνουν προς τους ξένους ότι είναι «καλά παιδιά», που «δημοκρατικά» διαλέγονται σχετικά με τα ζητήματα, επιθυμώντας ειλικρινώς την εξεύρεση μίας λύσεως. Έτσι διαρκώς υιοθετούν την γραμμή του συμβιβασμού, προκειμένου να προσεγγίσουν μία λύση στο εκάστοτε πρόβλημα.

Το αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική είναι φυσικά τραγελαφικόΚανένα εκ των Εθνικών Θεμάτων που ανέλαβε να λύσει η Μεταπολίτευση δεν έχει λυθεί έως τώρα. Αντιθέτως, όλα παραμένουν ανοιχτά με τους αντίδικούς μας να έχουν τις ίδιες θέσεις από την αρχή. Η ελληνική διπλωματία, αντιθέτως, πιστή στην στρατηγική του συμβιβασμού διαρκώς μετακινείται εγγύτερα των θέσεων του αντιπάλου.
Στο θέμα της Μακεδονίας μας, παραδείγματος χάριν, η επίσημη θέση της χώρας έχει μετακινηθεί από το «κανένα όνομα που να περιέχει τον όρο Μακεδονία» στο «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό». Κοινώς, ήδη οι σκοπιανοί έχουν λάβει αυτό που ήθελαν και τώρα απλώς αναμένουν την είσπραξη ακόμα μεγαλύτερων κερδών. Το ίδιο μοτίβο μπορούμε να δούμε και στα υπόλοιπα Εθνικά Θέματα.
Δυστυχώς για την Ελλάδα, σε αντίθεση  με τους πολιτικάντηδες που εκχωρούν όλα τα εθνικά ζητήματα, οι τούρκοι – που είναι ο κύριος ανταγωνιστής μας στην περιοχή – παραδίδουν μαθήματα άσκησης εξωτερικής πολιτικής, με αποτέλεσμα να προορίζονται ως περιφερειακή υπερδύναμη από τους, δήθεν «φιλέλληνες», αμερικανούς. Αξίζει, προς γνώση και συμμόρφωση, να δούμε ένα παράδειγμα άσκησης εξωτερικής πολιτικής, όπως αναδείχτηκε από την επικαιρότητα.
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια το τουρκικό παρακράτος, υπακούοντας το δόγμα Οζάλ, στέλνει εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Ο αντικειμενικός σκοπός η εσωτερική άλωση της χώρας, χωρίς την ανάγκη στρατιωτικής επεμβάσεως. Μόνο και μόνο που οι ορδές των εκ Τουρκία ορμώμενων λαθρομεταναστών έχει φτάσει στο σημείο να συνδικαλίζεται, να οργανώνεται σε ενώσεις και να επηρεάζει την πολιτική σκηνή του τόπου, ο σκοπός έχει εν μέρει επιτευχθεί.
Δεν θα αναφερθούμε ούτε στις επαφές μεταξύ τζιχαντιστών και αναρχικών που έχει πιάσει η ΕΥΠ, ούτε στην ύπαρξη πρακτόρων της Άγκυρας εντός ελληνικού εδάφους. Το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση φτάνει στο σημείο να θεωρεί «κοινωνικό φορέα» τις ενώσεις λαθρομεταναστών και να τις καλεί να συζητήσουν από κοινού το εκάστοτε νομοσχέδιο που τις αφορά, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη των Ελλήνων, δείχνει ότι αναφορές στους τζιχαντιστές είναι τουλάχιστον πλεονασμός.
Στην πορεία προς την επίτευξη του παραπάνω σκοπού, το τουρκικό παρακράτος έχει κάνει εισπράξεις εκατομμυρίων ευρώ από τους ανθρώπους που αναλαμβάνει να μεταφέρει. Παράλληλα, έχει γεωπολιτικά κέρδη, αφού οι αποστολές των λαθρομεταναστών γίνονται η αφορμή για παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδος, αλλά και των θαλασσίων συνόρων. Έτσι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις αμφισβήτησης της Εθνικής μας Κυριαρχίας λαμβάνουν έναν μανδύα «ανθρωπισμού», τόσο εμετικό αφού τον επικαλούνται οι δουλέμποροι.
Επιπλέον των παραπάνω, που ισχύουν εδώ και δεκαετίες, ερχόμενοι στην επικαιρότητα, βλέπουμε ότι οι «ευρωπαίοι εταίροι» δίνουν γη και ύδωρ στους τούρκους, προκειμένου αυτοί να βοηθήσουν στην ανέσχεση του προβλήματος που οι ίδιοι δημιούργησαν. Όπως μεταδίδουν οι Financial Times το προσχέδιο της συμφωνίας στο οποίο κατέληξαν η Κομισιόν και ο Ταγίπ Ερντογάν είναι αρκετά φιλόδοξο και περιλαμβάνει αρκετά «δώρα» για την τουρκική πλευρά.
Στους όρους περιλαμβάνεται η παροχή χρηματοδότησης €3 δισ., ένα ποσό έξι φορές υψηλότερο από το αρχικό που είχε προτείνει η Κομισιόν. Επίσης μια διαδικασία για να ανοίξουν πέντε κεφάλαια στις διαπραγματεύσεις ένταξης της Τουρκίας και μια απελευθέρωση στο καθεστώς χορήγησης βίζας που θα δίνει σε περίπου 75 εκατομμύρια Τούρκους άμεση πρόσβαση στην περιοχή του Σένγκεν από το 2016.
Οι τούρκοι, λοιπόν, χρησιμοποίησαν μία προσοδοφόρα, για αυτούς, πολεμική επιχειρήση εναντίον της Ελλάδας, προκειμένου να λάβουν 3 δισ. δολάρια και να επισπεύσουν την διαδικασία ένταξής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμα χειρότερα, εξασφάλισαν ελεύθερη είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για εκατομμύρια τούρκους, γεγονός που θα συντελέσει ακόμα περισσότερο στην αποσταθεροποίηση της Ελλάδος.
Παραδίδουν έτσι μαθήματα εξωτερικής πολιτικής στους τουρκοπροσκυνημένους, αποδεικνύοντας πως η επιθετική εξωτερική πολιτική, συνδυαζόμενη με μία λογική οικονομική πολιτική, μόνο ευεργετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για το κράτος που την εφαρμόζει. Καζάν Καζάν που θα έλεγε και ο Ερντογάν.
Κώστας Αλεξανδράκης


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/analush-h-politikh-tou-sumbibasmou-oi-tourkoi-kai-oi-lathrometanastes#ixzz3p8MVSq3S