Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΜΕ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Κατά την προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης Σύριαζ-Ανέλ συγκροτήθηκε μία επιτροπή, από άπλυτους με σανδάλια και κοτσίδες, για να αποφανθεί για το δημόσιο χρέος της Χώρας μας. Η συγκεκριμένη επιτροπή, υπό την προεδρία της τότε προέδρου της βουλής κ. Κωνσταντοπούλου, έβγαλε και πόρισμα για το χρέος μας, με τη μόνη διαφορά ότι, ουδείς κατάλαβε ή έλαβε γνώση γι’ αυτό το πόρισμα. Εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι, όλα έγιναν για τη δημόσια προβολή της κ. Κωνσταντοπούλου. Ζωή δεν έχουμε σήμερα στη βουλή, αλλά έχουμε τον κ. Τσακαλώτο, που σύμφωνα με δημοσιεύματα, ετοιμάζει κάτι ανάλογο. Όχι τόσο για την προβολή του , αλλά για το οικονομικό του….. μέλλον. Το περίεργο δημοσίευμα είδε τα φώτα της δημοσιότητος από την «καθημερινή» της Κυριακής. Μεταφέρω αυτολεξεί από το άρθρο του κ. Νίκα με τίτλο «Η Επιτροπή Σοφών και το ασυμβίβαστο του κ. Τζινακόπλος»: «η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευκλ. Τσακαλώτος έχουν αποφασίσει να αναθέσουν σε… σοφούς τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει η Αθήνα να διαχειριστεί την όλη συζήτηση./Μάλιστα, γύρω από τα πρόσωπα υπάρχει έντονο παρασκήνιο και ειδικότερα με τον φερόμενο ως επικεφαλής της επιτροπής αυτής, κ. Γ. Τζινακόπλος. Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Yale, αλλά και συνιδρυτής του επενδυτικού κεφαλαίου (fund) Ellington Management Capital, έχει δημιουργήσει ερωτήματα η συμμετοχή του σε μία τόσο νευραλγική θέση./ Ποιο είναι το ασυμβίβαστο; Ο κ. Τζινακόπλος θα κληθεί να διαχειριστεί πολύ σημαντικές και σε μεγάλο βαθμό απόρρητες πληροφορίες αναφορικά με τη δομή του ελληνικού χρέους. 
Για να μπορέσει η Επιτροπή Σοφών να καταλήξει σε ένα αξιοπρεπές συμπέρασμα σχετικά με τον βέλτιστο τρόπο διαχείρισης του ελληνικού χρέους, θα πρέπει εκ των πραγμάτων να γνωρίζει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια για το πού χρωστάει το ελληνικό Δημόσιο, είτε αυτό είναι το ίδιο το κράτος, είτε οι οργανισμοί του (όπως νοσοκομεία, ΔΕΚΟ κ.λπ.). Την ίδια ώρα, όμως, ως παράγοντας ενός fund που διαχειρίζεται κυρίως ενυπόθηκα δάνεια θα έχει προνομιακή πληροφόρηση, την οποία εν δυνάμει θα μπορεί να αξιοποιήσει προς όφελος του fund που έως τώρα εμφανιζόταν να εκπροσωπεί. Δεδομένου ότι το ενδεχόμενο να διαχειριστούν οι ίδιες οι τράπεζες τα «κόκκινα» δάνειά τους συγκεντρώνει τις υψηλότερες πιθανότητες, η προνομιακή πληροφόρηση αναφορικά με το τι χρωστούν οι οργανισμοί του Δημοσίου μπορεί να αποδειχθεί «χρυσάφι».»
Βέβαια, χρυσάφι θα αποδειχτούν οι πληροφορίες για το χρέος όχι μόνο για τα μέλη της επιτροπής, αλλά και για τους έχοντες την ιδέα συγκρότησης αυτής και όχι μόνο. Ποιος δεν θα βουτούσε το δάκτυλο στο βάζο με το μέλι αν το’χε μπροστά του, αν μη τι άλλο, περισσότερο οι αριστεροί. Το μόνο που συμπεραίνω από αυτή την συγκρότηση της επιτροπής, είναι μόνο ότι θα κινηθεί εκ του πονηρού. Μου φαίνεται αδιανόητο να μην υπάρχουν Ελληνικά μυαλά ώστε να βοηθήσουν, αν πράγματι έγινε ξαφνικά πατριώτης ο κ. Τσακαλώτος, σε μια τέτοια εθνική προσπάθεια. Υποθετικά μιλώντας, και αν η επιτροπή πετύχει το σκοπό της, βοηθώντας την κυβέρνηση για μείωση του δημοσίου χρέους, πάλι ο λογαριασμός βρίσκεται στα ύψη για του Έλληνες πολίτες. Εδώ χρειάζονται δραστικά μέτρα που δεν θα μας τα δώσουν οι….. σοφοί του κ. Τσακαλώτου. Ένας σοφός χρειάστηκε να επέμβει, δύο χιλιετίες πριν, και να ανοίξει το δρόμο για τον Χρυσό Αιώνα του Περικλέους. Ο Σόλων, που θέσπισε την περίφημη σεισάχθεια. Μεταφέρω από την «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» του Κ. Παπαρρηγόπουλου, τόμος 2 σελ. 169: «η σεισάχθεια, λοιπόν, ήταν ίσως η σπουδαιότερη από τις νομοθετικές διατάξεις του Σόλωνα, όχι μόνο λόγω της επιείκειας και της δημόσιας τάξης που εξασφάλισε, αλλά γιατί, όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω, τέθηκαν οι βάσεις όλης της μελλοντικής ελευθερίας και της δύναμης της Αθήνας.».Με τη σεισάχθεια καταργήθηκαν τα χρέη των φτωχών, οι οποίοι φτωχοί βρήκαν την ελευθερίας τους, μιας και η αδυναμία πληρωμής χρέους ισοδυναμούσε να καταστεί αυτομάτως ο οφειλέτης δούλος. Κάτι ανάλογο που συμβαίνει σήμερα με την Πατρίδα μας. Τόσο απλά έγιναν τότε τα πράγματα και ξαναβρήκε η Αθήνα την υγειά της. Δεν χρειάζονται άλλοι σοφοί για να μας δείξουν το τι πρέπει να πράξει η εκάστοτε κυβέρνηση που θέλει να ονομάζεται Ελληνική. Η Χρυσή Αυγή επιμένει στην παραγραφή του παράνομου χρέους, που φορτώθηκε στις πλάτες του Ελληνικού λαού, από τις κατάπτυστες συμφωνίες των μισελλήνων πολιτικών της Πατρίδος μας.