Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Προκλητικό νομοσχέδιο Αποστολάκη: Εξισώνει την θητεία των «αντιρρησιών συνείδησης» με αυτή των Ελλήνων Στρατιωτών!

Νομοσχέδιο-πρόκληση για κάθε Έλληνα που εκπληρώνει κανονικά την Στρατιωτική Θητεία φέρνει η εθνομηδενιστική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας του περιβόητου Αποστολάκη, αφού εξισώνει χρονικά την διάρκεια της θητείας τους με αυτήν των λεγομένων «αντιρρησιών συνείδησης».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαβούλευσης και παρουσιάσθηκε χθες από τους Ευάγγελο Αποστολάκη και Παναγιώτη Ρήγα, μειώνεται από τους 15 μήνες, που ισχύει σήμερα, στους 12 μήνες η «κοινωνική θητεία» για τους «αντιρρησίες συνείδησης».
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εξισώνεται η διάρκεια της «κοινωνικής» με αυτήν της κανονικής στρατιωτικής θητείας, ενώ ταυτόχρονα για εκείνους που είναι άνω των 30 ετών προστίθεται η πρόβλεψη, εφόσον το επιθυμούν, έπειτα από 20 ημέρες κοινωνικής υπηρεσίας να μπορούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπό της έναντι χρηματικού τιμήματος!
Πρόκειται, βεβαίως, για μια ρύθμιση εντελώς προκλητική, καθώς όσοι εκπληρώνουν κανονικά, χωρίς αστερίσκους και «ανθρωπιστικές»-«αντιπολεμικές» δικαιολογίες, το Καθήκον τους απέναντι στην Πατρίδα θεωρούνται επί της ουσίας «κορόιδα» σε σχέση με τους «αντιρρησίες συνείδησης». Ντροπή!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ