Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Χρήστος Παππάς για την εγκατάλειψη των Βορειοηπειρωτών και τον Ελληνισμό της Κριμαίας - BINTEO

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς σχετικά με την ελληνόγλωσση Παιδεία στο εξωτερικό και την ανέγερση του σχολείου του Μονάχου.

Αρχικά, ο κ. Παππάς τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή έχει καταθέσει αίτημα προς τα μέλη της Επιτροπής και τον Πρόεδρο της Βουλής από 13 Δεκεμβρίου 2018 για έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής για τα σοβαρά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Βόρειο Ήπειρο. Ακολούθησε δεύτερο αίτημα στις 20 Φεβρουαρίου 2019 λόγω της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στην Βόρειο Ήπειρο, καθώς η κατάσταση αυτή δημιουργεί την εντύπωση, τόσο στους γηγενείς κατοίκους της περιοχής, όσο και σε ένα μεγάλο τμήμα των Ελλήνων πολιτών, ότι οι Βορειοηπειρώτες έχουν εγκαταλειφθεί απροστάτευτοι από το ελληνικό κράτος. Σε κανένα από τα δύο αυτά αιτήματα δεν υπήρξε κάποια απάντηση.
Εν συνεχεία, όσον αφορά την ανέγερση του σχολείου του Μονάχου, ο Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς το παρομοίασε με το «γεφύρι της Άρτας». Επισήμανε, επίσης, ότι τις ευθύνες δεν τις έχει μόνο η σημερινή κυβέρνηση αλλά και η προηγούμενη, καθώς δεν μπορεί να επιλύσει το θέμα ενός οικοπέδου για το Ελληνικό σχολείο στο Μόναχο.
Επιπροσθέτως, έθεσε το σημαντικό ζήτημα των Ελλήνων της Κριμαίας, οι οποίοι αδυνατούν να επισκεφτούν την Πατρίδα τους, εξαιτίας της Ελλάδας. Το θέμα ξεκίνησε με την επανένωση της Κριμαίας με την Ρωσική Ομοσπονδία. Υπάρχει ένα πρόβλημα με την έκδοση της βίζας. Τα προξενεία που θεωρούν την βίζα, όσα ανήκουν στην Ε.Ε. και στις Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθούν και εκτελούν τις πράξεις χορήγησης βίζας μόνο σε Ουκρανούς και σε όσους έχουν ουκρανικά έγγραφα. Οι ελληνικές διπλωματικές αρχές επίσημα δεν χορηγούν βίζα Σένγκεν στους πολίτες της Κριμαίας.
Ακόμα, μεγάλες οικονομικές συνέπειες υφίστανται οι Έλληνες παραγωγοί, οι οποίοι καταστράφηκαν οικονομικά όταν σταμάτησαν οι εξαγωγές στην Ρωσία, μετά από την πλήρη ευθυγράμμιση της Ελλάδος με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τέλος, πρότεινε στο υπουργείο Παιδείας και στο υπουργείο Εξωτερικών να εξετάσουν την εναλλακτική οι Έλληνες της Κριμαίας να αποκτήσουν άδεια εισόδου στην Χώρα μας μέσω της γλώσσας.
Ο κ. Παππάς τελείωσε τον λόγο του λέγοντας: «Οι Έλληνες της Κριμαίας δεν ανήκουν σε καμία Ε.Ε., είναι ξεχασμένοι από το ελληνικό κράτος, όπως είναι ξεχασμένοι και οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, όπως είναι ξεχασμένοι πάρα πολλοί Έλληνες στις αλύτρωτες Πατρίδες».