Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Χρήστος Παππάς: Οι Εθνικιστές είμαστε η πραγματική «Λαϊκή Δεξιά» ΒΙΝΤΕΟ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς παρουσίασε τις θέσεις του Κινήματος στην σημερινή Ολομέλεια και την συζήτηση επί των προτάσεων του προέδρου της βουλής σχετικά με την τροποποίηση άρθρων του κανονισμού αυτής.
Αφού αρχικά στηλίτευσε την παρακμιακή εικόνα της πολιτικής και συνταγματικής ανωμαλίας που επικρατεί στα πολιτικά πράγματα με την χρησιμοποίηση ανεξαρτήτων ή μη βουλευτών ώστε να εξασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία του μειοψηφικού πλέον ΣΥΡΙΖΑ και τις απαράδεκτές εξωθεσμικές παρεμβάσεις του πρωθυπουργού με την γνωστή επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της επιτροπής του Κανονισμού κ Βούτση, που θυμίζουν μαζί με όλο το παρασκήνιο των τελευταίων ψηφοφοριών (πρόταση εμπιστοσύνης-προδοτική συμφωνία των Πρεσπών) Ιουλιανά 1965, κατέληξε λέγοντας ότι η προσπάθεια διχασμού του Λαού από τον ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει στο κενό.
Ο Λαός είναι ενωμένος, το απέδειξε στα συλλαλητήρια και το αποδεικνύει καθημερινά με τη συνεχιζόμενη αγωνιστική του διάθεση για την Μακεδονία μας. Έστρεψε δε τα πυρά του και προς την Νέα Δημοκρατία τονίζοντας ότι ωφελείται και αυτή από την δήλωση των έξι βουλευτών ότι θα στηρίζουν στο μέλλον τον ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγοντας την βάσανο των συνεχόμενων ονομαστικών ψηφοφοριών. Κατέληξε δε αποκαλύπτοντας τις κρυφές συνεννοήσεις του Προέδρου της Βουλής με τους νεοδημοκράτες εκπροσώπους στην Διάσκεψη των Προέδρων που στερούνται τηλεοπτικής κάλυψης και δεν δημοσιεύοντα τα πρακτικά, λέγοντας ότι προς την διαφαινόμενη μεγάλη συνεργασία που επιθυμεί και ο ίδιος ο George Soros, δηλαδή την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, η Χρυσή Αυγή θα σταθεί απέναντί τους εκφράζοντας τον Ελληνικό Λαό, την πραγματική «Λαϊκή Δεξιά». Την Λαϊκή Δεξιά της Ορθοδοξίας, της Οικογένειας, της Πατρίδας, του Ήθους, της Προόδου, του Γράμμου και του Βίτσι, της πραγματικής Ελλάδος που θέλουν οι Έλληνες Εθνικιστές!
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Χρήστου Παππά:
"Ο κύριος Παπαθεοδώρου είναι πολύ καλός αναγνώστης των αποτελεσμάτων της τελευταίας δημοσκόπησης της Metron-Analysis. Και αυτό που μάλλον φοβάται είναι μήπως από την τέταρτη θέση βρεθεί και στην πέμπτη.
Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι, πασιφανής η πολιτική αναταραχή, η πολιτική ανωμαλία θα έλεγα, που χαρακτηρίζει πλέον την πολιτική ζωή. Βρισκόμαστε προ μιας συνταγματικής εκτροπής. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, της κυβερνητικής μειοψηφίας που επιχείρησε την τροποποίηση του κανονισμού της βουλής, ή μάλλον καλύτερα την εισαγωγή άρθρων ώστε να ωφεληθούν οι πρόεδροι και συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Ποταμιού με την ανύπαρκτη Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο κος Θεοδωράκης και ο εν δυνάμει πρόεδρος μιας ανύπαρκτης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο κος Καμμένος, ώστε να ωφεληθούν αυτά τα πολιτικά απομεινάρια και να χαίρουν όλων των προνομίων που προσφέρει ο ισχύων κανονισμός σε μια συγκροτημένη Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία έχει πέντε τουλάχιστον βουλευτές. Προτού καν έρθει η εν λόγω τροποποίηση στην επιτροπή του Κανονισμού και προτού την υπαναχώρηση του κυρίου Τσίπρα εμείς δηλώσαμε και δηλώνουμε και θα δηλώνουμε –γιατί μπορεί να επιχειρηθεί και πάλι αυτό εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη- την απόλυτη αντίθεσή μας και καταγγείλαμε το θέατρο σκιών που παίζεται τις τελευταίες ημέρες, θα έλεγα και τις τελευταίες εβδομάδες, μέσα στην βουλή.
Η κυβέρνηση ευστόχως χαρακτηρίστηκε από το βήμα αυτό, από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, τον κύριο Μιχαλολιάκο, ως «κυβέρνηση Φρανκενστάιν». Η κυβέρνηση με ανίερα και πρωτοφανή πολιτικά παιχνίδια τα οποία έχουν άρωμα αποστασίας οδηγούν το ελληνικό κοινοβούλιο σε μια κατάσταση η οποία θυμίζει έντονα-και το έχω ξαναπεί από αυτό το βήμα- Ιούλιο του 1965. Θυμίζει την ταραχώδη περίοδο της αποστασίας, τότε βεβαίως είχαμε τις παρεμβάσεις του παλατιού και του αμερικανικού παράγοντα, ενώ τώρα έχουμε παρεμβάσεις πάλι ενός παλατιού, που παραπέμπει στην ίδια τρυφηλή πολιτική των ανακτόρων, τις παρεμβάσεις του παλατιού που λέγεται Μέγαρο Μαξίμου. Η κυβέρνηση εξασφαλίζει οριακή πλειοψηφία και φάνηκε αυτό και στην περίπτωση της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, αλλά και στην πλειοψηφία των προθύμων βουλευτών, στην περίπτωση της κύρωσης της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών.
Την στηρίζουν την κυβέρνηση βουλευτές που εξελέγησαν υπό την σκέπην άλλων κομμάτων, δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας, των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Οι βουλευτές και θα αναφερθώ ονομαστικά, οι Κουντουρά, Παπακώστα, Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις, Κόκκαλης και Δανέλλης, προσχώρησαν με ένα ιδιότυπο και καινοφανή στα ελληνικά κοινοβουλευτικά χρονικά τρόπο στον ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησαν να προσμετρώνται οι θετικές ψήφοι τους στις ψήφους της συμπολίτευσης, με αποκορύφωμα δυο χαρακτηριστικές περιπτώσεις: ο Παπαχριστόπουλος που μια παραιτείται μια δεν παραιτείται, και ο Ζουράρις ο οποίος είπε ότι θα είναι ταυτόχρονα και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Δηλαδή θα είναι και με την συμπολίτευση και με την αντιπολίτευση. Φαιδρή κατάσταση και περίτρανη απόδειξη της ευτελισμένης από καιρό εικόνας των ενόχων κομμάτων της αντιπολίτευσης, των κομμάτων που αυτοαποκαλούνται «συνταγματικό τόξο». Με την επιστολή τους οι έξι δεν εξασφαλίζουν μόνο την πλειοψηφία στα νομοθετήματα που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εκλογές, δεν ικανοποιούν μόνο το ΣΥΡΙΖΑ, οι έξι ικανοποιούν και την Νέα Δημοκρατία, η οποία αποφεύγει με τον τρόπο αυτό την βάσανο των ονομαστικών ψηφοφοριών. Άλλη μια απόδειξη στα μάτια του Ελληνικού Λαού που μας βλέπει, του πόσο στημένο είναι το παιχνίδι μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων. Στην «πρώτη» λοιπόν «φορά αριστερά» έμελλε να ζήσουμε και αυτήν φαιδρότητα, της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης.
Δυστυχώς, θα μου επιτραπεί να πω στο σημείο αυτό, -όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές και στην αίθουσα αυτή, και για να είμαι ακριβής στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής-, ότι δικαιώνεται απολύτως ο μεγάλος σατυρικός ποιητής του περασμένου αιώνα, ο οποίος προ αιώνος είχε γράψει τους προφητικούς στίχους «Δυστυχία σου Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς! Ω Ελλάς ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα…». Και μέσα σε όλα αυτά είχαμε την απαράδεκτη εμπλοκή, αυτοπροσώπως του κυρίου Τσίπρα, του πρωθυπουργού, στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες της επιτροπής Κανονισμού της Βουλής. Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε χτες στην επιτροπή ως κορυφαία πολιτική παρέμβαση την επιστολή του πρωθυπουργού. Και είχε απόλυτο δίκιο, σωστό. Παρέμβαση. Μόνο που δεν ήταν μόνο πολιτική, ήταν και κυνική και εξωθεσμική και προσβλητική και περιφρονητική προς το κοινοβούλιο παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας προς την νομοθετική. Μιας εξουσίας εκ των τεσσάρων, αν προσμετρήσουμε και την τέταρτη εξουσία, αυτή των ΜΜΕ, σε αυτό το πλέγμα των αλληλοκαλυπτόμενων εξουσιών που πνίγει τον Ελληνικό Λαό και μας δείχνει ξεκάθαρα ότι ζούμε όχι σε δημοκρατία, ζούμε σε ένα καθεστώς «πρωθυπουργευομένης κοινοβουλευτικής δικτατορίας».
Παραβλέποντας πολλά άλλα ουσιώδη, θέλω να αναφέρω ένα απόσπασμα από την επιστολή του Τσίπρα στον κύριο Βούτση: «Σας ζητώ να μην αναλάβετε καμία πρωτοβουλία για την αλλαγή του ισχύοντος κανονισμού. Ούτε για ένα σημείο στίξης». Η τοποθέτηση αυτή του πρωθυπουργού δεν είναι ατυχής. Είναι μακιαβελική και παραπέμπει στα καθεστώτα του πρώην ανατολικού μπλοκ. Παρενέβη ο πρωθυπουργός στην ουσία στην επιτροπή Κανονισμού, ωσάν η επιτροπή Κανονισμού να αποτελεί παράρτημα του Μαξίμου. Και τίθεται εδώ ένα μέγα ζήτημα, ένα μέγα θέμα λειτουργίας του πολιτεύματος. Ακόμα και ο τρόπος, ακόμα και το ύφος της επιστολής του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της Βουλής δεικνύουν περαιτέρω την ακρίβεια των όσων σας λέω. Και θέλω να αναφέρω ότι η λειτουργία του κοινοβουλίου επί προεδρίας του κυρίου Βούτση συμπολιτεύσεως ΣΥΡΙΖΑ και αξιωματικής αντιπολιτεύσεως Νέας Δημοκρατίας, έχει καταρρακωθεί. Το κοινοβούλιο έχει γίνει εργαλείο στα χέρια του πρωθυπουργού, ώστε να μπορεί ο πρωθυπουργός κατά το κοινώς λεγόμενο «να το παίζει» με την επιστολή του ότι δεν εκβιάζεται και δεν υποχωρεί, «να το παίζει τζάμπα μάγκας».
Το έκανε αυτό αφού είχε ήδη εξασφαλίσει την στήριξη της κυβέρνησης από τις έξι πολιτικές ανεμοδούρες, τους έξι ξέμπαρκους βουλευτές, αδέσποτους τους χαρακτήρισε ο κος Παπαθεοδώρου, ενώ εγώ είμαι πιο ήπιος, τους χαρακτηρίζω ξέμπαρκους. Οι οποίοι έξι δεν εκπροσωπούν ούτε κατ’ ελάχιστον τους ψηφοφόρους τους, αλλά εκπροσωπούν αποκλειστικά τον ίδιο τους τον εαυτό και τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα. Και είναι βαριά η ευθύνη του προέδρου της Βουλής στην διαμορφωθείσα κατάσταση, διότι ναι μεν ο κος πρόεδρος κατέχει το τρίτο κατά τη πολιτειακή τάξει αξίωμα σύμφωνα με το Σύνταγμα, είναι μομφή προς τον κύριο Βούτση –η δική μου έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα βεβαίως- μπορεί να είναι εκλεγμένος βουλευτής, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορεί να εκπροσωπεί το σύνολο των εκλεγμένων Ελλήνων Βουλευτών. Δεν μπορεί να είναι πρόεδρος των εκπροσώπων του Έθνους για ένα επιπλέον χαρακτηριστικό: γιατί σύμφωνα με το δικό σας ιδεολόγημα, το ιδεολόγημα του ΣΥΡΙΖΑ της Αριστεράς, δεν υπάρχει εκπρόσωπος του Έθνους, γιατί δεν υπάρχει Έθνος για εσάς. Το Έθνος είναι κατασκεύασμα της ολιγαρχίας, του κεφαλαίου. Αλλά πέραν αυτού ουσιαστικά ο κος πρόεδρος δυστυχώς λειτουργεί εδώ ως κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Ερμηνεύει τον κανονισμό της Βουλής και τον εκμεταλλεύεται κατά το δοκούν για δικό του πολιτικό όφελος. Με μικροκομματικά τακτική. Άποψίς μου είναι και νομίζω έχω δικαίωμα να την εκθέσω.
Λειτουργείτε μικροκομματικά και μου δίνετε το δικαίωμα να αναρωτηθώ μήπως αυτή η στάση σας περιέχει και προσωπικά πολιτικά ωφελήματα; Δηλαδή ικανοποιείτε το αριστερό σας ακροατήριο όταν-συνέχεια- όταν ομιλεί ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής ή άλλοι ομιλητές μας (και για να είμαι δίκαιος δεν το κάνετε μόνο με εμάς αλλά το κάνετε κυρίως με εμάς) μετά το πέρας θέλετε να ερμηνεύσετε τους λόγους του Γενικού Γραμματέα ή των Βουλευτών, κατά κόρον το κάνετε. Και πολλές φορές λέτε στους βουλευτές «μην ερμηνεύετε τα λόγια…» Πολιτικά ομιλούμε εδώ. Δηλαδή θα υπάρχει λογοκρισία ή εσείς θέλετε να έχετε πάντα την τελευταία κουβέντα; Βλέπει ο κόσμος και καταλαβαίνει. Εγώ να θυμίζω την συνεδρίαση της 13ης Ιουλίου, του περασμένου Ιουλίου, όπου είχα παρέμβει για ένα θέμα ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και έπρεπε να απαντήσετε και παραδεχτήκατε δημοσίως –και αυτό είναι και το τραγικό- μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου ότι «δεν απαντώ γιατί έχω προκατάληψη εναντίον της Χρυσής Αυγής». Δηλαδή έχετε προκατάληψη απέναντι σε ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, εκλεγμένο από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, τους οποίους Έλληνες εμείς εκπροσωπούμε εδώ! Αυτό είναι πολιτική μαγκιά; Ακολουθείτε την τακτική Πολάκη;
Αλλά να βάλουμε εκτός κάδρου την Χρυσή Αυγή. Να μιλήσουμε πολιτικά διαφορετικά. Να επικεντρωθούμε αποκλειστικά σε αυτά τα απίστευτα που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην Βουλή, που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της Χώρας. Πήγε ο κος Παπαχριστόπουλος στο γραφείο σας. Σας παρέδωσε την επιστολή παραίτησής του και εσείς εντελώς αντιδεοντολογικά, εξωθεσμικά, πέραν του Κανονισμού της Βουλής, πέραν των όσων προβλέπονται από την θέση σας, το αξίωμά σας, ως κομματικός εγκάθετος του είπατε «Ξέρεις πρέπει να ψηφισθεί η κύρωση για την εισδοχή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, σε παρακαλώ δεν σου κάνω δεκτή την παραίτηση, περίμενε και δώσε μια παράταση τεσσάρων-πέντε ημερών». Ο ίδιος ο κος Παπαχριστόπουλος τα είπε στους δημοσιογράφους. Δεν είναι δυνατόν να σας αποδεχτούμε ως πρόεδρο όλων των βουλευτών. Δεν μας εκπροσωπείτε. Σας χαροποιεί αυτό, αλλά εμάς μας χαροποιεί ακόμα περισσότερο.
Είπα στην αρχή ότι ζούμε σε εποχές Ιουλιανών, Ιουλιανών του ’65. Εσείς προσπαθείτε να διχάσετε τον ελληνικό λαό και θα φέρετε τα άλλα Ιουλιανά, τα Ιουλιανά του διχασμού του 1920. Αλλά ο Ελληνικός Λαός δεν θα σας το επιτρέψει. Δεν θα σας αφήσει. Ο Ελληνικός Λαός είναι ενωμένος. Ο Ελληνικός λαός το έχει δείξει αυτό στα τελευταία συλλαλητήρια. Το έχει δείξει σε πλατείες, σε δρόμους, το δείχνει κάθε μέρα. Εσείς δηλητηριάζετε την πολιτική ζωή. Κύριε πρόεδρε είστε πλέον ένα ασθενές κόμμα, όσο πιο γρήγορα φύγετε από την εξουσία, όσο πιο γρήγορα αυτή η θλιβερή μειοψηφία σας με τις ίντριγκες, με τις δωροδοκίες, με τα αλισβερίσια που κάνετε με μεμονωμένους βουλευτές και κόμματα πέσει και οδηγηθούμε σε εκλογές, τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο.
Τώρα, στον Κανονισμό της Βουλής σε όλες σας τις επιλογές είμαστε αρνητικοί και είμαστε περήφανοι που ως πολιτικό κίνημα είμαστε εκτός των συνεννοήσεών σας. Και δεν εννοώ το Ποτάμι και τους ΑΝΕΛ κτλ. Εννοώ την Νέα Δημοκρατία. Και το είπα και στην επιτροπή χτες. Μου κάνει εντύπωση-μάλλον δεν μου κάνει αλλά το λέω για να το ακούσει ο κόσμος- όταν μπαίνετε στην διάσκεψη των προέδρων πάντα σταματάτε μπροστά τους εκπροσώπους, τους καθήμενους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας και μιλάτε ψιθυριστά. Τι συνδιαλέγεστε εκεί πέρα; Σας ενώνουν πολλά. Σας ενώνει ο Πάιατ. Σας ενώνει η ΚΝΕΣΕΤ. Σας ενώνουν πάρα πολλά πλέον κύριε πρόεδρε. Και σας ενώνει και η αποδοχή της ονομασίας «Βόρειος Μακεδονία».
Αυτή συνεργασία, η «μεγάλη συνεργασία» που θέλει και ο Σόρος, μέλλει να αποδειχτεί στο μέλλον και εμείς θα είμαστε εναντίον σας, θα τοποθετηθούμε απέναντί σας, εκφράζοντας την πραγματική «Λαϊκή Δεξιά». Την Λαϊκή Δεξιά της Ορθοδοξίας, της Οικογένειας, της Πατρίδας, του Ήθους, της Προόδου, του Γράμμου, του Βίτσι, της πραγματικής Ελλάδος που θέλουμε!"