Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Χρ. Παππάς προς Αποστολάκη: Είσαι ντροπή για τις Ένοπλες Δυνάμεις, είσαι ο Γκιζίκης του 2019 - ΒΙΝΤΕΟ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, συναγωνιστής Χρήστος Παππάς κατά την διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου των επίκαιρων ερωτήσεων κατακεραύνωσε τον νέο υπουργό Άμυνας Αποστολάκη ο οποίος αν και ευρισκόμενος στην αίθουσα αρνήθηκε να απαντήσει!

Ο συναγωνιστής Παππάς είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την ανάγκη αυξήσεως της στρατιωτικής θητείας προκειμένου να επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα υποστελέχωσης και μειωμένης επάνδρωσης που αντιμετωπίζουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
O βουλευτής της Χρυσής Αυγής μεταξύ άλλων χαρακτήρισε ντροπή των Ενόπλων Δυνάμεων τον υπουργό Αποστολάκη γιατί έβαλε την υπογραφή του στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών. «Είσαι διορισμένος υπουργός, είσαι ο Γκιζίκης του 2019» ανέφερε ο συναγωνιστής εξερχόμενος της αιθούσης.
Ακολουθεί η παρέμβαση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής:
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Παππά, το ίδιο θα πω και σε εσάς, να μην προχωρήσετε στην ανάπτυξη της θεματολογίας και να περιοριστείτε επί της ουσίας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, μην βάζετε χρόνο ακόμα. Διαδικαστικό είναι το θέμα. Αφορά εσάς.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Μην ανησυχείτε. Υπάρχει ανοχή. Δεν θα σας κόψω…
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ανησυχώ, γιατί είστε μέλος της Διάσκεψης των Προέδρων και στο θέμα αυτό έχουμε αναφερθεί πάρα πολλές φορές.
Συμβαίνει το εξής: Έχουμε μία ερώτηση η οποία σέρνεται για έξι μήνες και από τον προηγούμενο Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Λέμε για την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα σε Κύπρο, Αιγαίο. Για την οικονομία του χρόνου δεν θα αναφερθώ. Τα ξέρει αυτά όλος ο κόσμος, όλος ο ελληνικός λαός.
Θέτουμε δύο καίρια ερωτήματα προς τον Υπουργό:  Πρώτον, αν προτίθεται να προβεί στην άμεση αύξηση της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας, τουλάχιστον στους δεκαοκτώ μήνες, προκειμένου να επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα υποστελέχωσης και μειωμένης επάνδρωσης -μην το βάλετε αυστηρά το «επάνδρωσης», στις Ένοπλες Δυνάμεις υπηρετούν και άνδρες και γυναίκες- που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις;
Δεύτερον, πρόκειται να εξετάσει τη δυνατότητα εφαρμογής το ταχύτερον δυνατόν της πάγιας πρότασης της Χρυσής Αυγής περί υποχρεωτικής στράτευσης ανδρών και γυναικών στην ηλικία των δεκαοκτώ ετών, ώστε τόσο η ελληνική κοινωνία, όσο και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν έναντι παντός κινδύνου προκύψει για την εθνική μας ασφάλεια;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Παππά, κάντε…
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, μη με διακόπτετε. Είπατε τις ερωτήσεις που δεν απαντώνται, κύριε Πρόεδρε, από τον κύριο Υπουργό που για πρώτη φορά καλείται να απαντήσει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Δεν μας είπατε όμως τον λόγο, γιατί δεν απαντάει ο κύριος Υπουργός.
Κύριε Πρόεδρε, ο κύριος Υπουργός σήμερα έχει προβεί σε ένα βαρύ ατόπημα έναντι του Κοινοβουλίου. Και επειδή είναι και έναντι ημών, της Χρυσής Αυγής, θα έλεγα: Δεν βαριέσαι, νέος Υπουργός είναι. Αυτό είναι. Ξέρουμε τον βίο και την πολιτεία…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Παππά, αν θέλετε προχωρήστε στην ολοκλήρωση…
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: (…Δεν ακούστηκε)
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Γιατί με διακόπτετε, κύριε Κυριαζίδη;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Κυριαζίδη, σας παρακαλώ αφήστε με να προεδρεύσω.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Το βαρύ ατόπημα του κυρίου Υπουργού, που είναι παρών και αρνείται να απαντήσει…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Θα πάρει τον λόγο ο κύριος Υπουργός να σας αιτιολογήσει αν θα απαντήσει ή όχι.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Το βαρύ ατόπημα του κυρίου Υπουργού δεν είναι ότι δεν απαντά στην ερώτηση, αλλά ότι έβαλε την υπογραφή του στην κατάπτυστη, προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και όχι μόνον αυτό, αλλά χειροκροτούσε κιόλας!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Παππά, είναι τελείως διαφορετικό το θέμα. Παρακαλώ πολύ να μείνουμε επί της ουσίας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Αυτό αποτελεί όνειδος για τις Ένοπλες Δυνάμεις…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Παππά, το συγκεκριμένο δεν αφορά τη διαδικασία.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις εν ενεργεία και εν αποστρατεία «βράζουν» με τη στάση αυτή του Υπουργού. Και θέλω να πω στον Υπουργό που ήρθε εδώ και μας παριστάνει τον καμπόσο ότι εδώ δεν είναι ούτε μπουζούκια ούτε Αμερικανική Πρεσβεία ούτε γραφεία εφοπλιστών.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Παππά, μη με αναγκάζετε να σας ανακαλέσω στην τάξη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ντροπή σας και μόνο ντροπή σας!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Παππά, παρακαλώ πολύ! Όλα αυτά δεν είναι θέμα επί της ουσίας. Να παραμείνετε…
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Επί της ουσίας είναι.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Παππά, δεν έχετε τον λόγο. Σας παρακαλώ πολύ δεν έχετε τον λόγο!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: ….
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Παππά, δεν έχετε τον λόγο. Δεν ακούγεστε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Υπουργέ, αν θέλετε, μπορείτε να απαντήσετε. Διαφορετικά συνεχίζουμε με τη διαδικασία.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Κύριε Πρόεδρε, δεν θα σταματήσω στις προσωπικές προκλήσεις. Θεωρώ ότι δεν έχει νόημα. Θέλω όμως να απαντήσω ότι τα στρατολογικά ζητήματα είναι θέμα του κ. Ιωαννίδη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: …
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Παππά, σας παρακαλώ πολύ!
Παρακαλώ πολύ να μην καταγραφεί τίποτα στα Πρακτικά απ’ όσα ακούστηκαν εκτός μικροφώνου.
Κύριε Υπουργέ, συνεχίστε.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Κύριε Πρόεδρε, κανένα από τα ατοπήματα που ανέφερε ο κ. Παππάς δεν είναι της αρμοδιότητάς μου κατ’ αρχήν. Εδώ δεν είμαστε για να συζητήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Απαντώ σε όλες τις ερωτήσεις που θα μου γίνουν ή που μου έχουν γίνει και είναι αρμοδιότητάς μου.
Σας ευχαριστώ πολύ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Ευχαριστούμε τον κύριο Υπουργό.

Ακολουθεί η επίκαιρη ερώτηση:
Επίκαιρη ερώτηση για την επιτακτική ανάγκη αυξήσεως της στρατιωτικής θητείας
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΘΕΜΑ: «Επιτακτική η ανάγκη αυξήσεως της στρατιωτικής θητείας» 
Δημιουργεί ερωτήματα η εμμονή σας, ενάντια στην κοινοβουλευτική τάξη, να μην απαντάτε σε ερωτήσεις μας στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Για τον λόγο αυτό επανακαταθέτω με το αυτό περιεχόμενο επίκαιρη ερώτησή μου υπ’ αριθ. Πρωτ. 1538 από 23-04-2018 (που έχει διαδοχικά λάβει αρ. Πρωτ. 1438/30-03-2018, 1516/17-04-2018 και ως ερώτηση 7656/12-07-2018):
Η με ραγδαίους ρυθμούς  αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα σε Έβρο, Αιγαίο και Κύπρο, καθιστά πλέον επιτακτική την ανάγκη αύξησης της στρατιωτικής θητείας  προκειμένου  να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα  υποστελέχωσης και μειωμένης επάνδρωσης που παρατηρούνται στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας. Είναι εξάλλου αδιαμφισβήτητο ότι τα ως άνω προβλήματα οφείλονται όχι μόνο στην υπογεννητικότητα αλλά και στις αποφάσεις περί μειώσεως της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας, τις οποίες διαχρονικά έλαβαν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, προκρίνοντας δυστυχώς το κομματικό όφελος και την αποφυγή του πολιτικού κόστους έναντι του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Προτίθεται να προβεί στην άμεση αύξηση της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας τουλάχιστον στους δεκαοκτώ μήνες προκειμένου να επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα υποστελέχωσης και μειωμένης επάνδρωσης που αντιμετωπίζουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις;
Πρόκειται να εξετάσει την δυνατότητα εφαρμογής το ταχύτερο δυνατόν της πάγιας πρότασης της Χρυσής Αυγής περί υποχρεωτικής στράτευσης ανδρών και γυναικών  στην ηλικία των δεκαοκτώ ετών, ώστε τόσο η ελληνική κοινωνία όσο και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν έναντι παντός κινδύνου προκύψει για την εθνική μας ασφάλεια;
Αθήνα, 09/01/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ