Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Τα «Νέα» προειδοποιούν: Η παλλαϊκή αντίδραση για την συμφωνία με τα Σκόπια θα γιγαντώσει την Χρυσή Αυγή!

Η συνεχιζόμενη άνοδος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αποτελεί ένα γεγονός το οποίο πλέον δεν μπορούν να το κρατήσουν μυστικό ακόμη και οι ίδιες οι φωνές του καθεστώτος. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, ώστε να κρούουν «τον κώδωνα του κινδύνου» για τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει αυτή η άνοδος.
Ο Αντώνης Καρακούσης με άρθρο του στα «Νέα» με τίτλο «Θρυαλλίδα πολιτικών ανακατατάξεων το Μακεδονικό» και υπότιτλο «Όπως ο “αντιμνημονιακός αγώνας” ευνόησε την Αριστερά, έτσι και η αντίδραση στη συμφωνία με τα Σκόπια θα ενισχύσει την εθνικιστική Δεξιά», ασχολείται μ’ αυτήν ακριβώς την προοπτική. Αφού κάνει μια ιστορική διαδρομή από την έναρξη των Μνημονίων μέχρι και τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, αναφερόμενος στο ζήτημα της Μακεδονίας ΜΑΣ, λέει τα εξής, με τα οποία και κλείνει το άρθρο του:
«Τα συλλαλητήρια και το “μακεδονικό κίνημα” κλόνισαν τους πάντες. Τηρουμένων των αναλογιών, οι αντιδράσεις στο Μακεδονικό μπορούν να συγκριθούν με εκείνες κατά των μνημονίων. Μπορεί οι συντηρητικοί πολίτες να μη βγήκαν στους δρόμους για τους φόρους, αλλά ξεσηκώθηκαν για τη Μακεδονία.
Ο Μητσοτάκης αυτομάτως έσπευσε να ασφαλίσει το κόμμα του αρνούμενος κάθε λύση και η κυβέρνηση βρέθηκε μόνη και διχασμένη, με τους ΑΝΕΛ προς διάλυση και εξαέρωση και μόνους συμμάχους τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Γιώργο Παπανδρέου. Η κυρία Γεννηματά επίσης περιχαράκωσε το κόμμα της, το ΚΚΕ αποστασιοποιήθηκε εντελώς και βεβαίως η Χρυσή Αυγή και άλλοι εθνικόφρονες και εθνολαϊκιστές  ρχισαν να τρίβουν τα χέρια τους θεωρώντας ότι έφτασε ο καιρός τους, δεδομένης και της αυξανόμενης επιρροής των κάθε λογής εθνικιστικών οχημάτων σε πανευρωπαϊκή κλίμακα.
Κοινή είναι η πεποίθηση ότι από την όλη αντίδραση στο Μακεδονικό θα ευνοηθούν οι εθνικιστικές εκδοχές της ελληνικής πολιτικής.
Όπως έχει εκτιμηθεί, σε ανύποπτο χρόνο η παράταση της κρίσης θα δώσει ευκαιρία εκλογικής ανόδου και στην Ακροδεξιά, όπως προσέφερε στα χρόνια του “αντιμνημονιακού αγώνα” και στην Αριστερά. Και τίποτε δεν βεβαιώνει ότι η στροφή του κ. Μητσοτάκη θα την αποτρέψει».
 Η τελευταία φράση του Καρακούση είναι και το συμπέρασμα, «το ζουμί», του άρθρου. Η δήθεν στροφή του Μητσοτάκη δεν δύναται να αποτρέψει την ενδυνάμωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, κάτι το οποίο αποτυπώνεται στις φράσεις «από την όλη αντίδραση στο Μακεδονικό θα ευνοηθούν οι εθνικιστικές εκδοχές της ελληνικής πολιτικής», «η παράταση της κρίσης θα δώσει ευκαιρία εκλογικής ανόδου και στην Ακροδεξιά» και βεβαίως στο ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ «θα τρίβει τα χέρια της».
Μια ξεκάθαρη αποδοχή από έναν συστημικό δημοσιογράφο, ότι η ώρα των Εθνικιστών, η ώρα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για μια Μεγάλη Πολιτική Νίκη, κυρίως όμως για την δημιουργία εκ μέρους της ενός Μετώπου Εθνικής και Κοινωνικής Αντίστασης, ήρθε!
Διαβάστε επίσης: Κυλιόμενες δημοσκοπήσεις: Δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή σε Μακεδονία και Θράκη - Αφανίστηκε το κόμμα Καμμένου!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ