Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

“Δούλοι όντες των αεί ατόπων, υπερόπται δε των ειωθότων”- Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Ο “ρεαλισμός” των προσκυνημένων και εμείς
Στη σημερινή παγκόσμια πραγματικότητα της τεραστίας κινήσεως κεφαλαίων διά μέσω των χρηματιστηρίων, στην σημερινή Ευρώπη δεν θα ήταν δυνατόν να δοθεί η δυνατότητα της υπάρξεως μίας Ελλάδος Εθνικιστικής. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και ο αγώνας μας ξεφεύγει από τα στενά εθνικά του πλαίσια και είναι ένας αγώνας για τον ανθρώπινο πολιτισμό πέρα από καθορισμένα όρια και γεωγραφικά εμπόδια.

Περιφρονώντας τα συνηθισμένα, τα βατά, τα “λογικά” επιδιώξαμε και επιτύχαμε κάτι το οποίο φάνταζε αδύνατο και απίθανο στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα! Επιτύχαμε σε πείσμα των μεμψίμοιρων να καθιερώσουμε στην πολιτική ζωή της χώρας ένα Κίνημα Εθνικιστικό και αυτό την στιγμή που τέτοιο κίνημα δεν έγινε με μέσα πολιτικά ούτε καν στην Ελλάδα του μεσοπολέμου όταν ο Εθνικισμός ήταν μόδα σε ολόκληρη την Ευρώπη! Επιδιώκοντας πάντοτε τα “αεί άτοπα” επιτύχαμε αυτό, το οποίο σύμφωνα με τους μαρξιστές και φιλελεύθερους αναλυτές ήταν αδύνατο για την Ελλάδα του 21ου Αιώνα.
Η βασική ένσταση, την οποία διατύπωναν και διατυπώνουν αυτοί που αντιτίθεται ακόμη και στην ύπαρξη της Χρυσής Αυγής, του Λαϊκού Εθνικιστικού κινήματος, είναι ότι στην εποχή που ζούμε δεν είναι δυνατόν να υπάρξει έκφραση πολιτική του Εθνικισμού, αφού ούτε οι διεθνείς συνθήκες το επιτρέπουν, ούτε βέβαια, και ότι επικρατεί στην πολιτική ζωή του εσωτερικού της χώρας. Αυτό βεβαίως ισχύει και προς αυτούς κυρίως απευθύνεται η αντίρρησή μας για αυτούς που είναι πραγματικοί Εθνικιστές, γιατί κάποιοι άλλοι μπορούν πολύ εύκολα να συνδυάσουν τον «εθνικισμό» τους με τις δυνάμεις του πολιτικού κατεστημένου, ακόμη και με αυτά τα περίφημα διαπλεκόμενα. Δεν ομιλώ ασφαλώς γι’ αυτούς που δεν είναι τίποτε άλλο παρά πολιτικοί απατεώνες που αναζητούν μια θέση κάτω απ’ τον αρρωστημένο ήλιο της σημερινής ζοφερής πραγματικότητος.
Απέναντι σε όλους αυτούς, που τον συμβιβασμό τους και την ηττοπάθειά τους την αποκάλεσαν “ρεαλισμό”, αποδείξαμε ότι μπορεί να υπάρξει ένα Εθνικό και Κοινωνικό Κίνημα στην Ελλάδα.
Εθνικιστές στην Ελλάδα του 21ου αιώνος
Είναι δυνατόν όμως ο Εθνικισμός να έχει θέση στην πολιτική ζωή της χώρας, αφού αποτελεί την απόλυτη άρνηση των δυνάμεων της παρακμής και της διαφθοράς και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας έχει να αντιμετωπίσει ολόκληρο το σύνολο των ΜΜΕ και μία προπαγάνδα πολλών δεκαετιών εχθρική προς αυτόν; Πράγματι, αυτό φάνταζε αδύνατο. Αποδείξαμε όμως ότι η θέληση μπορεί να επιτύχει αυτό το οποίο για τους προσκυνημένους φαντάζει αδύνατο.
Όντως, εδώ και πολλά χρόνια η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ευρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, την εξαετία δε 2012-2018 μετά την είσοδο του Κινήματός μας στο κοινοβούλιο, δεχθήκαμε κάθε είδους πόλεμο. Δεχθήκαμε σφαίρες, μία πολιτική σκευωρία, που οδήγησε πολλούς από εμάς στην φυλακή και φυσικά λάσπη από κάθε κατεύθυνση… Όταν τον Μάιο του 2012 επιτύχαμε την είσοδό μας στην Βουλή είπαν ότι ήμασταν ένα φαινόμενο παροδικό που θα τελειώσει πολύ σύντομα. Προσπάθησαν με κάθε τρόπο γι’ αυτό. Εξόρκισαν την παρουσία μας με αφορισμούς και θεωρίες περί ψήφου περιστασιακής, θεωρίες οι οποίες αποδείχθηκαν στον χρόνο ότι δεν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με την πραγματικότητα.
Όταν τον Σεπτέμβριο του 2013 μας πέρασαν χειροπέδες και μέσα από κανάλια και φυλλάδες καλλιέργησαν ένα κλίμα τρομοκρατίας εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στον Λαό, πίστεψαν ότι έλυσαν το μεγάλο γι’ αυτούς πρόβλημα. Και πάλι έκαναν λάθος. Οι Εθνικιστές στην Ελλάδα του 21ου αιώνα είναι μία πολιτική πραγματικότητα, την οποία πρέπει να αποδεχτούν και μάλιστα Εθνικιστές Αληθινοί και όχι πολιτικοί απατεώνες ωσάν αυτούς με τους οποίους για δεκαετίες ολόκληρες έκαναν βρώμικες συναλλαγές.
Ελλάδα και διεθνής πραγματικότης
Το δεύτερο ερώτημα που τίθεται είναι το εάν είναι δυνατόν να υπάρξει μια Λαϊκή Εθνικιστική Ελλάδα στον σύγχρονο κόσμο. Και εδώ η απάντηση είναι δεδομένη. Στη σημερινή παγκόσμια πραγματικότητα της τεραστίας κινήσεως κεφαλαίων διά μέσω των χρηματιστηρίων, στην σημερινή Ευρώπη δεν θα ήταν δυνατόν να δοθεί η δυνατότητα της υπάρξεως μίας Ελλάδος Εθνικιστικής. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και ο αγώνας μας ξεφεύγει από τα στενά εθνικά του πλαίσια και είναι ένας αγώνας για τον ανθρώπινο πολιτισμό πέρα από καθορισμένα όρια και γεωγραφικά εμπόδια. Δηλαδή, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την Ελλάδα που θέλουμε, πρέπει να αλλάξει και ο κόσμος.
Όμως, το παγκόσμιο σύστημα όλα δείχνουν πως βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Αυτό το φαινόμενο που είναι πολύ πιθανόν στα επόμενα χρόνια να λάβει δραματικές διαστάσεις είναι και η μεγάλη μας ελπίδα. Όσοι προσπάθησαν να ερμηνεύσουν την Ιστορία με τρόπο ορθολογιστικό απέτυχαν. Από την Γαλλική Επανάσταση προέκυψε η Αυτοκρατορία του Βοναπάρτη χωρίς κανείς να αναμένει μία τέτοια εξέλιξη. Όλα αλλάζουν σε αυτόν τον κόσμο χωρίς να ρωτούν τους κοινωνιολόγους και τους αναλυτές του κατεστημένου.
Κανείς δεν πίστευε στα 1989 ότι τα κομμουνιστικά καθεστώτα θα εξαφανιστούν ως διά μαγείας. Το παγκόσμιο σύστημα έχει εξαπολύσει μία ολοκληρωτική επίθεση για την επιβολή της περίφημης παγκοσμιοποίησης. Οι Πατρίδες, ο Εθνικισμός δεν έχουν πει τον τελευταίο τους λόγο και η Ελλάδα ασφαλώς δεν μπορεί και δεν θα είναι απούσα απ’ αυτές τις κοσμογονικές εξελίξεις, οι οποίες μοιραία θα έλθουν στις ημέρες που θα ζήσουμε.
Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή