Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

H αθώωση της Χρυσής Αυγής και η... διατάραξη της πολιτικής ορθότητας

Άρθρο από την εφημερίδα "Εμπρός"

Έναν χρόνο μετά το απαλλακτικό βούλευμα της Δικαιοσύνης για ομιλίες (!) βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε ανοικτή συγκέντρωση για τον ρατσισμό κατά των Ελλήνων, ήρθε και η πανηγυρική αθωωτική απόφαση για την εφημερίδα «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» που εκδικάστηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, με το σκεπτικό ότι από το περιεχόμενο του επίμαχου δημοσιεύματος δεν προέκυψε προτροπή ή υποκίνηση βίας κατά αλλοδαπών προσώπων.

Επρόκειτο για μια σημαντική απόφαση της Δικαιοσύνης, καθώς η δίωξη έγινε βάσει του «αντιρατσιστικού» νόμου για ένα εξώφυλλο εφημερίδας το οποίο γνωστοποιούσε στο κοινό μια νόμιμη πολιτική συγκέντρωση κατά του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης με το σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Η πρόταση του Εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορουμένων ανέφερε-μεταξύ άλλων-ότι «η λαθρομετανάστευση αποτελεί μία παράνομη πράξη και ταυτόχρονα ένα κοινωνικό πρόβλημα… Η εφημερίδα απλά ανήγγειλε την πραγματοποίηση μιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, πράγμα που κάθε πολίτης δικαιούται να κάνει… Η υπόθεση θα έπρεπε να είχε τεθεί στο αρχείο και να μην φθάσει στο ακροατήριο».

Η χρήση του όρου «λαθρομετανάστευση» από τον ίδιο τον Εισαγγελέα δίνει και την καλύτερη απάντηση σε εκείνους που θέλουν την ενοχοποίηση μιας λέξης που συναντάται ακόμα και σε επίσημα έγγραφα της ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και του ελληνικού κράτους. Σε κάθε περίπτωση, η ελευθερία του λόγου κέρδισε τον σκοταδισμό της «πολιτικής ορθότητας» και μιας που αναφερόμαστε σε αυτήν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως κατέληξε να δικάζεται μια υπόθεση που σύμφωνα με τον Εισαγγελέα «θα έπρεπε να είχε τεθεί στο αρχείο».
Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΕΝΟΣ... ΑΓΡΑΦΟΥ "ΝΟΜΟΥ"
Ως μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη κατέθεσε αστυνομικός του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, ο οποίος δήλωσε ότι «Η δικογραφία σχηματίστηκε επειδή από τους προϊσταμένους μου κρίθηκε ότι ο όρος λαθρομετανάστευση παραβιάζει την πολιτική ορθότητα».
Τα επιχειρήματα του μάρτυρα βεβαίως δεν έπεισαν τον Εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορουμένων, αλλά αξίζει να μιλήσουμε λίγο για την «τυραννία» της πολιτικής ορθότητας, η οποία είναι ένα νεφελώδες ιδεολόγημα της παγκοσμιοποίησης για την φίμωση της ελεύθερης σκέψης.
Ποιος καθορίζει τι είναι πολιτικώς «ορθό» και τι όχι; Ποιος τοποθετεί την πολιτική ορθότητα πάνω από τους Νόμους; Ποιος την χρησιμοποιεί για να εκμηδενίσει τις εστίες αντίστασης σε αυτόν τον ολοκληρωτισμό που θυμίζει το «1984» του Όργουελ;
Εάν για τους προϊσταμένους του τμήματος αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας, «παραβιάσαμε» έναν άγραφο «νόμο», τότε αν και ΑΘΩΟΙ κατόπιν δικαστικής απόφασης, ας δηλώσουμε υπερήφανα «ΕΝΟΧΟΙ»  για την… διατάραξη της πολιτικής ορθότητας!
Η αθώωση της εφημερίδας «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» είναι μια μεγάλη νίκη απέναντι κυρίως στις προοδευτικές αστειότητες τύπου «μη νομίμως εισερχόμενοι μετανάστες» κτλ. Ο Εθνικισμός δεν απαγορεύεται και εμείς θα συνεχίσουμε τον πολιτικό μας αγώνα για να ανήκει Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ