Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Αθώος ο Ηλίας Κασιδιάρης για τα γεγονότα στην Χερσόνησο Ηρακλείου - Καταρρέουν μία προς μία οι στημένες πολιτικές διώξεις!

Μία ακόμη πολιτική δίωξη σε βάρος της Χρυσής Αυγής κατέρρευσε πανηγυρικά. Η χαλκευμένη κατηγορία σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη για τα γεγονότα στην Χερσόνησο Ηρακλείου το 2012 κατέπεσε και ο βουλευτής μας κηρύχθηκε πανηγυρικά αθώος.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι αρχικά δεν υπήρξε καμία δίωξη για την εν λόγω υπόθεση.

Ένα χρόνο μετά τα γεγονότα - και κατόπιν εγγράφου αιτήματος της "παράγκας" Αθανασίου προς όλα τα Πρωτοδικεία να συγκεντρώσουν όσες δικογραφίες μελών της Χρυσής Αυγής εκκρεμούν - εστάλη αίτημα για την άρση ασυλίας στη βουλή για το αδίκημα της... εξύβρισης. Ο τότε πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας Μαρκογιαννάκης απέρριψε το εν λόγω αίτημα ως απαράδεκτο, καθώς δεν υπήρχε έγκληση εκ μέρους του Αξιωματικού της Αστυνομίας.
Το αίτημα εστάλη εκ νέου στη βουλή και έγινε άρση ασυλίας. Το Δικαστήριο όμως ακύρωσε το κατηγορητήριο ως αβάσιμο. Εν τέλει στήθηκε νέο κατηγορητήριο για... "προτροπή σε τέλεση σωματικής βλάβης", που οδήγησε στη σημερινή δίκη. Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα της Έδρας, όμως, η τέλεση του συγκεκριμένου αδικήματος δεν στοιχειοθετείται, με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να εκδώσει αθωωτική απόφαση.
Σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης Γεώργιος Κοκοσάλης, που εκπροσώπησε τον Ηλία Κασιδιάρη στην σημερινή δικαστική μάχη, τόνισε την ικανοποίησή του για την δίκαιη απόφαση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επίμαχα γεγονότα της Χερσονήσου είχαν συμπεριληφθεί και στον περιβόητο φάκελλο της δίκης για την... "εγκληματικής οργάνωσης". Σύμφωνα με την Ελληνική Δικαιοσύνη, όμως, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν προέτρεψε κανένα μέλος της Χρυσής Αυγής να διαπράξει αδικήματα, όπως ισχυρίζονταν οι "παράγκες" του Μπάμπη και του Ντογιάκου. Έτσι καταρρέουν μία προς μία οι στημένες πολιτικές διώξεις και βαδίζουμε προς την τελική δικαίωση της Χρυσής Αυγής!