Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Στο έλεος των πυρκαγιών η Βόρειος Ήπειρος: Κάηκαν σπίτια και εκκλησίες - Σκοπίμως αδιαφορεί το αλβανικό κράτος

Σε νέες δοκιμασίες ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός - Μετά τις παράνομες κατεδαφίσεις σπιτιών και καταστημάτων από το αλβανικό κράτος, πυρκαγιές κατακαίνε το βιος των Ελλήνων με τις αρχές της γείτονος χώρας να αδιαφορούν.

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στην Βόρειο Ήπειρο, όπου για τρίτη ημέρα οι κάτοικοι των ελληνικών χωριών δίνουν μάχη με τις φλόγες - Ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις άντρες έστειλε το αλβανικό κράτος

Η φωτιά καίει πλέον σε ορεινή, δύσβατη περιοχή και δεν απειλεί τα χωριά άμεσα, όμως η οικολογική καταστροφή που συντελείται είναι τεράστια. Εξάλλου, ήδη στο χωριό Γράψη του δήμου Δρόπολης έχουν υποστεί καταστροφές από την φωτιά δύο σπίτια, ένας Ιερός Ναός και μια αποθήκη και απειλήθηκε η ζωή τριών ηλικιωμένων.
Ένας παλιός ναός κάηκε και στη Φράστανη, ενώ γλίτωσε τελικά από τις φλόγες που απειλούσαν την περιοχή μεγάλη αποθήκη υγραερίου και αρκετές παραγωγικές μονάδες στους Γεωργουτσάτες. Στο δήμο Φοινίκης έχει συντελεστεί μεγάλη οικολογική καταστροφή, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι του μεγάλου φυσικού πάρκου "Γαλάζιο Μάτι" έχει παραδοθεί στις φλόγες. Οι εκπρόσωποι των αντίστοιχων δήμων Δρόπολης και Φοινίκης κάνουν λόγο για τεράστιες καταστροφές, χωρίς όμως ακόμη να έχουν μια σαφή εικόνα.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά πάντως ο ιστότοπος himara.gr η συνδρομή της αλβανικής κυβέρνησης είναι ελλιπής, καθώς έχει στείλει μόνο ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες.