Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Ποιοι είχαν συμφέρον να κρύβουν τόσα χρόνια και τελικά να αλλοιώσουν τον “Φάκελο της Κύπρου”;

Εξοργιστικά είναι τα νέα που μας έρχονται από την Κύπρο, σχετικά με την προ ολίγων ημερών παράδοση του λεγόμενου «Φακέλου της Κύπρου». Όπως θυμόμαστε, ήδη πριν την αναχώρηση του αρχειακού υλικού, η Χρυσή Αυγή είχε φέρει στην Βουλή το θέμα της υπεξαίρεσης 11 βασικών μαρτυριών από τον Φάκελο.
Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, η αποκάλυψη της Χρυσής Αυγής που από μόνη της θα έπρεπε να έχει συνταράξει τον πολιτικό κόσμο της χώρας δεν είναι ο «πάτος του βαρελιού» σε αυτή την αισχρή προσπάθεια συγκάλυψης.

Όπως, λοιπόν, ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» ο αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Κύπρου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της κυπριακής Βουλής, Πέτρος Παπαπολυβίου, τα αρχεία «έχουν υποστεί παρεμβάσεις και αφαιρέσεις, πέραν από τις συνήθεις ανά τον κόσμο “εθνικές προστασίες”, ενώ ειδικά οι υποκειμενικές προσωπικές καταθέσεις είναι σε πολλά σημεία εμφανέστατα αναληθείς».
Τα όσα λέει ο καθηγητής απαντάνε με σαφήνεια στην δίκαιη απορία πολλών Ελλήνων σχετικά με το γιατί παρέμεινε τόσες δεκαετίες «κλειστός» ο περιβόητος Φάκελος. Επίσης απαντά με ακόμα μεγαλύτερη σαφήνεια στο γιατί δεν απαντήθηκαν ποτέ από τους «δημοκράτες» οι συνεχείς εκκλήσεις της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και του Ε.ΛΑ.Μ. στην Κύπρο να ανοίξει ο Φάκελος και να αποκαλυφθεί η Αλήθεια.
Και εδώ προκύπτουν και άλλα ερωτήματα που απορρέουν από το ποιος ωφελήθηκε από την παρουσία και δράση «ποντικών» εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Αλήθεια, ποιος ωφελήθηκε από την αλλοίωση των αρχείων; Οι «χουντικοί» ή οι «δημοκράτες» που έτσι θα μπορούν να συντηρούν τον μεταπολιτευτικό τους μύθο περί «Εθναρχών»;
Επιπλέον, πέρα από το κίνητρο για αυτή την ασέβεια προς τους νεκρούς, τους αγνοούμενους και τους ξεριζωμένους, ποιος είχε τα μέσα (ήτοι τους «ποντικούς» και την πρόσβαση στην Βουλή) προκειμένου να πραγματοποιήσει το… ριφιφί; Οι «χουντικοί» που πέθαναν στη φυλακή ή οι «δημοκράτες» που επί 43 ολόκληρα χρόνια πίνουν το φρέντο τους αραγμένοι στη Βουλή;