Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Όταν δεν σέβεσαι ο ίδιος τον πολιτισμό σου...

Όταν δεν σέβεσαι - και ενίοτε δεν γνωρίζεις - ο ίδιος, καθώς και οι κυβερνήσεις που ψηφίζεις, τον πολιτισμό σου, κάτι ειδήσεις σαν αυτή καταλήγουν τελευταίες στο "δελτίο των οκτώ" χωρίς να ιδρώσει αυτί. Απίστευτο κι όμως αληθινό περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Μουσείο της Βεργίνας εν έτει 2017, με γυναίκα αφρικανικής καταγωγής και σίγουρα όχι απαρατήρητης αμφίεσης να ψεκάζει με σπρέυ όχι μία, όχι δύο αλλά έντεκα (!) επιτύμβιες στήλες και άλλες τόσες ενημερωτικές πινακίδες, ανενόχλητη.
Η έγχρωμη αγνώστων στοιχείων γυναίκα με την κελεμπία και το τουρμπάνι, εμφανίστηκε μεσημέρι στον - παρακολουθούμενο με κάμερες ασφαλείας - χώρο του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών, σε μία άκρως τουριστική περίοδο, όπου θα περίμενε κανείς ιδιαίτερη εγρήγορση από τους αρμοδίους για την πρόληψη και φροντίδα των ιερών μνημείων και ψέκασε πολλά αρχαία αντικείμενα ανυπολόγιστης (για εμάς) αξίας με άγνωστης - εώς τώρα - σύστασης ελαιώδη ουσία. Οι ειδικοί συντηρητές και στη συνέχεια το υπουργείο Πολιτισμού διαβεβαίωσαν βέβαια τον ελληνικό λαό ότι η άγνωστη ουσία καθαρίστηκε με επιτυχία και ότι η βλάβη στις στήλες δεν ήταν μόνιμη, σαν να λερώθηκε κανένα αυτοκίνητο ή κανένα φόρεμα ας πούμε!
Η παραπάνω υπόθεση είναι άκρως εξοργιστική και φανερώνει μια εγκληματική πραγματικότητα, ότι η μέθοδος με την οποία το νεοελληνικό κράτος, ανεξαρτήτου κυβέρνησης, διαχειρίζεται τα ιστορικά μνημεία του έθνους μας και τα ιερά κειμήλια του τεράστιου ελληνικού πολιτισμού είναι ελλιπής, τραγελαφική και τριτοκοσμική...
Διαβάστε την συνέχεια στην Αντεπίθεση