Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Μόνο η Χρυσή Αυγή τίμησε την γυναίκα της Πίνδου - Φωτογραφίες

Στην ακριτική Φούρκα Κόνιτσας κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής, όντας η μοναδική πολιτική δύναμη που συμμετείχε στις εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης, έδωσε δυναμικό παρόν ως όφειλε στον εορτασμό της γυναίκας της Πίνδου, αλλά και των αξιωματικών Κωνσταντίνου Δαβάκη, Αλέξανδρου Διάκου και όλων των ηρώων του έπους του 1940.
Οι εκδηλώσεις άρχισαν στις 10:00 π.μ., με δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Ακολούθησε σύντομη τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό της 8ης Μεραρχίας, αναπαράσταση της πορείας της μαχόμενης γυναίκας της Πίνδου και του τραυματισμού του ήρωα αξιωματικού Κ. Δαβάκη, διοικητή του αποσπάσματος της Πίνδου.
Σε αυτά τα χώματα και κακοτράχαλα χιονισμένα βουνά της Πίνδου, η γυναίκα Ηπειρώτισσα, έδωσε την δική της μάχη και έγραψε την δική της ιστορία ,αψηφώντας το κρύο,  το χιόνι και τον εχθρό για έναν τόπο ελεύθερο. Οι Ηπειρώτισσες προσέφεραν τις οικίες τους για να φιλοξενήσουν τους Έλληνες στρατιώτες, χαρίζοντάς τους λίγες στιγμές θαλπωρής και ζεστασιάς. Προσέφεραν τρόφιμα, κουβέρτες και κάθε είδους ιματισμό από το δικό τους βιος. Στο λιγοστό ελεύθερο χρόνο τους έπλεκαν κάλτσες και ρούχα και ζύμωναν ψωμί για τους μαχόμενους στρατιώτες.
Εκεί που δεν έφτανε η επιμελητεία του στρατού λόγω του δύσβατου εδάφους, 0ι ηρωίδες γνωρίζοντας  τα ορεινά μονοπάτια ζαλώθηκαν στην πλάτη τα πολεμοφόδια, βαρέα όπλα και άρχισαν να ανεβαίνουν μαυροντυμένες τις αετοράχες της Πίνδου στο παγωμένο χιόνι με το αβάσταχτο φορτίο στην πλάτη τους να αντιστέκονται στα στοιχεία της φύσης. Κουβαλούσαν επίσης τρόφιμα και είδη ιματισμού, αναρριχώμενες σε απότομες χαράδρες, αψηφώντας τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες και καλύπτοντας αποστάσεις δύο ή τριών ημερών. Εκτός από υλικά, μετέφεραν και τους τραυματίες, διευκολύνοντας το έργο των τραυματιοφορέων και δίνοντας κουράγιο στους τραυματίες.
Γυναίκες της Πίνδου, Αθάνατες Έλληνιδες» του '40 που με τα κατορθώματα τους και τον ηρωισμό τους έμειναν στην ιστορία και στις καρδιές μας "Μανάδες της Λευτεριάς". Γυναίκες που όρθωσαν το ανάστημα τους και την ψυχή τους και έδωσαν τον δικό τους αγώνα, ακούραστες, περήφανες, βοηθώντας με την συμμετοχή τους στην νίκη του Ελληνικού στρατού. Η Ηπειρώτισσα μάνα προστάτευε και προστατεύει ως και σήμερα την οικογένεια κα τις διαχρονικές αξίες που διαμορφώνουν αξιόλογες προσωπικότητες. Η γυναίκα της Πίνδου έγινε θρύλος, ανυπέρβλητο το μεγαλείο της, καθώς ανυπέρβλητη είναι η περηφάνια για την μοναδική της ταυτότητα.
Το ύψωμα του Προφήτη Ηλία στην ακριτική Φούρκα υπήρξε ο μάρτυρας του ηρωισμού και της θυσίας του Ελληνικού στρατού, αλλά και του θάρρους και της γενναιότητας των γυναικών της Πίνδου .Εμείς απλά υποκλινόμαστε έναντι των προγόνων μας που πολέμησαν και έδωσαν την ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.