Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ!

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Τις τελευταίες ημέρες οι κυβερνητικοί Παπαγγελόπουλος και Πολάκης με τις δηλώσεις τους για το χώρο της δικαιοσύνης ξεσήκωσαν κύματα διαμαρτυριών από τις δικαστικές και εισαγγελικές ενώσεις της Χώρας, αλλά και από την Ν.Δ η οποία έκανε λόγο για «ζημιά στο χώρο της δημοκρατίας». Άλλο ένα θεατρικό έργο βρίσκεται σε εξέλιξη, από τα τόσα και τόσα που ξέρουν καλά να κουλαντρίζουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, και τα οποία έχουν ως σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα φλέγοντα του Τόπου ζητήματα.
Μετά βέβαια και από την τοποθέτηση της κ. Θάνου στο νομικό γραφείο της γενικής γραμματείας του πρωθυπουργού το κλίμα ηλεκτρίστηκε (!) ακόμη περισσότερο, ή καλύτερα κατεξευτελίστηκε.  Θίχτηκαν λοιπόν οι λειτουργοί της Θέμιδος αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση για τις κυβερνητικές επιθέσεις στο χώρο της δικαιοσύνης, και κάνουν λόγο για εκτροπή των θεσμών και βέβαια ότι κινδυνεύει και το πολίτευμα. Μάλιστα. Και αν έφτασε σε σημείο σήμερα να γελοιοποιείται ο χώρος της δικαιοσύνης με τα καμώματα της Θάνου, και όχι μόνο,- όλοι θυμάστε την πρόσφατη γιορτή για τα 182 !!!  έτη του Αρείου Πάγου που διοργάνωσε η προαναφερόμενη- είναι γιατί οι ίδιοι οι δικαστικοί λειτουργοί το επέτρεψαν αυτό με τα καμώματά τους. Στο σημείο αυτό θα κάνουμε μία μικρή ιστορική αναφορά σε τρεις κραυγαλέες περιπτώσεις που συγκλόνισαν, και συνεχίζουν να κλονίζουν ακόμη και σήμερα το χώρο της δικαιοσύνης, αλλά και όσα απορρέουν από αυτή. Σεις κύριοι της δικαιοσύνης δεν ήσασταν που δεχτήκατε επί Αντρέα και θεσμοθετήθηκε ωράριο λειτουργίας για τους δικαστικούς υπαλλήλους, με αποτέλεσμα τρεις το μεσημέρι να «κατεβάζετε ρολά» και να έχουμε σήμερα συσσώρευση χιλιάδων αδίκαστων υποθέσεων;; Σεις κύριοι της δικαιοσύνης δεν ήσασταν που   καταργήσατε το ρόλο του τριμερούς δικαστικού συμβουλίου που λειτουργούσε στο εκάστοτε δικαστικό μέγαρο και το οποίο όριζε το κατάλληλο πρόσωπο ( δικαστή) θα προήδρευε της εκάστοτε δικαστικής διαμάχης, με αποτέλεσμα σήμερα να βγαίνουν αποφάσεις που «βγάζουν» μάτια; ; Σεις κύριοι της δικαιοσύνης δεν ήσασταν που σιωπήσατε εν έτη 2013  όταν σύρθηκαν σιδηροδέσμιοι στις φυλακές οι βουλευτές της τρίτης πολιτικής δύναμης του Τόπου έχοντας ακόμη την βουλευτικής τους ασυλία; ;Που ήταν τότε οι δικαστικές και εισαγγελικές ενώσεις της Χώρας;; Που ήταν τότε η σημερινοί κυβερνώντες να φωνάξουν από τα αντιπολιτευτικά έδρανα για το αίσχος των υπόγειων διαδρομών μεταξύ κυβέρνησης και διεφθαρμένων δικαστικών λειτουργών; Όλοι τους σιώπησαν, και μας ομιλούν σήμερα για παρεκτροπή στη θεσμική λειτουργία, ενώ το 2013 υπήρχε ομαλότητα στη λειτουργία των θεσμών! Με αφορμή τα αίσχη στο χώρο της δικαιοσύνης θα τολμήσουμε να κάνουμε μία παρενθετική υποθετική παρατήρηση. Αν οι δικαστικές ενώσεις της Χώρας ξεσηκώνονταν το 2013, για τα όσα ελεεινά διέπραξαν οι Αθανασίου, Ντογιάκος και λοιποί στη Χρυσή Αυγή, ίσως τα πράγματα να έπαιρναν μια διαφορετική πολιτική τροπή από τη σημερινή. Ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα από πολλές πλευρές ή τουλάχιστον να είχαν μπεί σε ένα σωστό δρόμο. Με υποθέσεις όμως δεν μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον, κλείνει η παρένθεση.

Η Θέμις λοιπόν, ή η δικαιοσύνη αν προτιμάτε,  μόνη της αυτοπυροβολήθηκε, απλά ο Σύριζα της έριξε την τελειωτική βολή. Όλα τα πράγματα όμως στη ζωή γυρίζουν και έρχονται τα πάνω κάτω. Ας το έχουν αυτό στην άκρη του μυαλού τους οι υποκριτές της δικαιοσύνης και της πολιτικής.
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/