Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΕΣΤΙΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Ένα πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Εστία φέρεται ως προπομπός των δεινών που θα πέσουν στα κεφάλια των Ελλήνων πολιτών, επί την ανάληψη της διακυβέρνησης της Χώρας από τον κ. Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρεται στο νέο βιβλίο του στενού συμβούλου του κ. Μητσοτάκη, κ. Πελαγίδη, για το οποίο γράφει μεταξύ άλλων: «τολμηρές προτάσεις για το ρόλο του κοινωνικού κράτους, το φορολογικό και το ασφαλιστικό σύστημα – η δημοσιοποίησης των οποίων θα προκαλέσει αίσθηση – διατυπώνει στο νέο του βιβλίο του «Μέση γη» ο άτυπος σύμβουλος της Ν.Δ και μέλος της επιτροπής αξιολογήσεως νέων στελεχών καθηγητής Θεόδωρος Πελαγίδης.
Και τούτο, διότι εισηγείται την κατάργηση του δωρεάν σε παρεχόμενες κρατικές υπηρεσίες, όπως η υγεία και η παιδεία, τον δραστικό περιορισμό του αφορολόγητου, ενώ ζητεί να συνδέεται το ύψος των συντάξεων με τις εισφορές, ακόμη και αν αυτό οδηγήσει σε περικοπές./ μείωση του αφορολόγητου στα 5000/ τέλος εγγραφής στα ΑΕΙ/ καθιέρωση διδάκτρων για τους πλεονάζοντες φοιτητές/ επιβολή χαμηλών δημοτικών τελών/πληρωμή από τους γονείς των δασκάλων και των καθηγητών που μετέχουν στην ενισχυτική διδασκαλία κλπ.»

Ο κ. Πελαγίδης μας έδειξε απλά, του τι προτίθεται να εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης όταν αναλάβει τα ηνία της Χώρας. Και μιλάμε  για έναν σκληρό μεταρρυθμιστή, αλλά και έναν στυγνό πολιτικό που δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στην κατάκτηση αλλά και την επίτευξη της μακροημέρευσης του στην καρέκλα. Ξέρουμε εκ των προτέρων ότι ο κ. Μητσοτάκης προτίθεται να εφαρμόσει κατά γράμμα ό,τι του σερβίρουν οι διεθνής τοκογλύφοι, ουδόλως δεν βλέπει εξουσία. Και οι επιταγές των ξένων απέναντι σε μία Χώρα χωρίς ανάπτυξη και χωρίς παραγωγική παραγωγή ξέρουμε πολύ καλά ότι σημαίνει επιβολή σκληρότερων και επαχθέστερων δημοσιονομικών νόμων, δηλαδή νέα εθνοκτόνα μνημόνια. Αυτά βέβαια που αναφέρει ο κ. Πελαγίδης στο βιβλίο του είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, διότι όλοι ξέρουμε πλέον, τι μας επιφυλάσσει η «μοίρα» όταν έρχονται προς ψήφιση νέα μνημόνια. Η συνταγή όμως των μνημονίων απέτυχε παταγωδώς, όπως αποδείχτηκε από την εφαρμογή αυτών. Όλοι οι Έλληνες έχουν καταλάβει και έχουν βιώσει με οδυνηρό τρόπο την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων. Απ’ ότι φαίνεται όμως, ο κ. Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοι αυτού συμπεριφέρονται λες και βρίσκονται σε άλλο κόσμο, κάτι βέβαια που θα το πληρώσουν πολύ ακριβά και με τον τρόπο που ο λαός μας τιμωρεί τους πολιτικούς που δεν σέβονται τόσο τον εαυτό τους , όσο και το λαό που υποτίθεται ότι υπηρετούν.  
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/