Τρίτη 25 Απριλίου 2017

13 χρόνια από το ιστορικό “ΟΧΙ” του Κυπριακού Ελληνισμού στο προδοτικο σχέδιο Ανάν

Συμπληρώνονται σήμερα 13 χρόνια από το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 με το οποίο οι Έλληνες της Κύπρου ύψωσαν περήφανα το ανάστημα τους ενάντια στο σχέδιο Ανάν. Δεν θα σταθούμε στην λανθασμένη απόφασης αποδοχής στησίματος καλπών στο ψευδοκράτος, αλλά θα εστιάσουμε στην απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα δύο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ και τον ενδιάμεσο χώρο, να σεβαστούν την λαϊκή ετυμηγορία και να απεμπλακούν από την γραμμή «λύσης» Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, την οποία όλοι αποδέχθηκαν με πρόσφατο κοινό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου στις 13/02/17.
Η εντολή που έδωσε ο κυρίαρχος λαός το 2004 ήταν ξεκάθαρη, «ΟΧΙ στην Ομοσπονδία».
Γραφείο Τύπου Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
13 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου του 2004 και το βροντερό ΟΧΙ που ψήφισε ο Κυπριακός λαός. Ένα "ΟΧΙ" που κανένα κόμμα, πλην του ΕΛΑΜ, ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ!
24 Απριλίου του 2004 η λύση ομοσπονδίας με την ονομασία "Σχέδιο Ανάν" απορρίπτεται μαζικά από τον Κυπριακό Ελληνισμό. Το 76% του κυπριακού Ελληνισμού μέσω του τότε δημοψηφίσματος βροντοφώναξε "ΌΧΙ" στο σχέδιο τουρκοποίησης της Κύπρου μας.
Η επέτειος αυτή είναι διπλής σημασίας για την ιστορία του Κυπριακού Ελληνισμού. Η μία όψη είναι η ανυπακοή που έδειξε ο λαός στις κορώνες πολιτικών κομμάτων τα οποία, είτε δήλωναν ότι λέμε "Όχι" για να παγιώσουμε το "Ναι", είτε έλεγαν αν πούμε "Όχι" θα επέλθει η Μικρασιατική καταστροφή. Η άλλη μεγάλη σημασία της επετείου αυτής είναι τα Πατριωτικά αντανακλαστικά που έδειξε ο Κυπριακός Ελληνισμός αρνούμενος να συμβιώσει και να αποδεχτεί τον Τούρκο κατακτητή και τους λεγόμενους τουρκο"κύπριους".
13 χρόνια μετά οι πολιτικές ηγεσίες με τα ανεπανόρθωτα τους λάθη και τις εγκληματικές τους υποχωρήσεις κατόρθωσαν να υποβαθμίσουν το Εθνικό μας πρόβλημα. Οι κύριοι αυτοί μη σεβούμενοι την λαϊκή εντολή συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις με το ψευδοκράτος, συνεχίζουν να συνομιλούν με βάση την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, η οποία απερρίφθη από τον Λαό με συντριπτική πλειοψηφία.
Όλοι οι πολιτικάντηδες νοιάζονται μόνο για το πόσα περισσότερα έχουν να κερδίσουν από μία επικείμενη "λύση" του Κυπριακού, αδιαφορώντας επιδεικτικά για αυτό που ζητά ο λαός μας.