Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΟΙ «ΦΑΣΙΣΤΕΣ» ΕΓΙΝΑΝ «ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ»

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Οι παραπάνω τρείς που, αν μη τι άλλο, αποτελούν μείζον πολιτικό κεφάλαιο (!) για τον Τόπο, βρέθηκαν στη Βαλέτα ενόψει του συνεδρίου του ΕΛΚ. Ο μεσαίος εκ των τριών της φωτογραφίας που έχει και το γενικό πρόσταγμα στη δεξιά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του στο συνέδριο, και στο «μικρόβιο» του λαϊκισμού που πλήττει σήμερα τις άμεμπτες(!) πολιτικά ευρωπαϊκές αυλές. Μεταφέρουμε από τα ΜΜΕ όπως αυτά μετέδωσαν τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη:
«Τα τρία «απεταξάμην» που βρίσκονται στην προμετωπίδα της στρατηγικής της Ν.Δ. επαναλαμβάνει ο Κυρ. Μητσοτάκης εν μέσω καθυστερήσεων στην αξιολόγηση: στην ψήφιση δημοσιονομικών μέτρων, στην «υπερβολική» απαίτηση των δανειστών για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα σε βάθος χρόνου και στην οποιαδήποτε δέσμευσή του για συναίνεση, που ξεκαθάρισε ότι δεν του έχει ζητηθεί από τους δανειστές, κάτι που, άλλωστε, «θα ήταν παράδοξο». Υπάρχει και ένα τέταρτο: το «απεταξάμην» στον λαϊκισμό που πρέπει να ηττηθεί στην «αυλή» κάθε ευρωπαϊκής χώρας και όχι στα ευρωπαϊκά fora και το οποίο επανέλαβε χθες το βράδυ από το συνέδριο του ΕΛΚ στη Μάλτα.»

Φαίνεται ότι κάπου σκάλωσαν τα πράγματα,  και οι χαρακτηρισμοί που εκτοξεύονταν από τους πολιτικά ορθούς προς όλους αυτούς που αντιτάσσονταν στις πολιτικές των Βρυξελλών, έχει αρχίσει να μην «τραβάει» πολιτικώς. Μέχρι πρότινος είχαμε τους φασίστες, τους ναζιστές, τους νεοναζί και όποια άλλη «αναλαμπή» από το ιστορικό παρελθόν της Γερμανίας τους κατέβαινε στο κεφάλι την εκτόξευαν. Κάποια στιγμή οι «εκτοξευτές»  κατάλαβαν ότι οι πολιτικές που εφαρμόζουν δεν είναι σύμφωνες με την πληθώρα του έλλογου ευρωπαϊκού κόσμου και επόμενο ήταν να υπάρχουν και οι ανάλογες αντιδράσεις, ειδικά εδώ στην πολύπαθη Χώρα μας.  Στην αρχή, οι παραπάνω χαρακτηρισμοί, μπορεί να είχαν προς στιγμήν κάποια απήχηση προς το συμφέρον των κρατούντων, αλλά στη συνέχεια ο κόσμος κατάλαβε ότι να του κολλάνε ρετσινιές (φασίστες, ναζιστές), δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα που βιώνει. Δεν μπορεί, κάποιος που διαμαρτύρεται για την ισλαμικό μακιαβελισμό επί ευρωπαικού εδάφους, να τον αποκαλούν φασίστα. Δεν μπορεί, κάποιος που φωνάσκει επειδή έχασε τα εργασιακά του δικαιώματα, να τον αποκαλούν ναζί. Δεν μπορεί, κάποιος που διαμαρτύρεται για την υποβάθμιση της κοινωνικής ζωής να τον αποκαλούν ναζιστή. Ο κόσμος τα κατάλαβε όλα αυτά, αλλά κατάλαβαν και οι πολιτικάντηδες ότι πρέπει να αλλάξουν το αφήγημα τους και να γίνει πιο «πολιτικό, πιο «καθωσπρέπει», πιο τέλος πάντων εύηχο στα ώτα των αντιδραστικών. Έτσι άλλαξαν τον «φασισμό» σε «λαϊκισμό». Η αλήθεια είναι ότι, όπως και να ονομάσουν το καταβαράθρωνα των ανθρωπίνων αξιών δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Αργά ή γρήγορα, μάλλον γρήγορα όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε σύντομα αλλαγές σε όλη αυτή  την ουτοπική κοινωνία που την ονομάζουν ΕΕ. Όποιος ζητά ασφάλεια στη χώρα του, όποιος ζητά εργασία στον τόπο του, όποιο ζητά να βιώσει τα αυτονόητα της  ανθρώπινης αξιοπρέπειας δεν μπορεί να είναι ούτε τρελός ούτε αντιδραστικός.
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/