Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ ΔΕ ΣΩΦΡΟΝ ΤΟΥ ΑΝΑΝΔΡΟΥ ΠΡΟΣΧΗΜΑ*

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Οι ριψάσπιδες πολιτικάντηδες όσο και οι προαγωγοί τους δημοσιογραφίκοι βρήκαν την ευκαιρία, με την επίσκεψη των συναγωνιστών μας Κασιδιάρη – Παππά- Αϊβατίδη στο Καστελόριζο, να επιτεθούν στο κίνημά μας για άλλη μία φορά. Η απόφαση του κόκκινου Πάνου- πρώτη και τελευταία που έκανε σωστό πράγμα στη ζωή του-  να επισκεφθεί η επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της βουλής τα ακριτικά νησιά μας, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από το λεγόμενο «συνταγματικό τόξο».
«Μην προκαλείται τους τούρκους», «είμαστε ανίσχυροι, χρωστάμε και κάνουμε και προκλήσεις;», τέτοια και άλλα ακούστηκαν τόσο από πολιτικούς όσο και από δημοσιογράφους, που συν τοις άλλοις βρήκαν και ένα πάτημα να μας χαρακτηρίσουν ως ομονοούντες με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσεις κάτι διαφορετικό από πολιτικούς, που το 1996 χέστ@κ@ν κυριολεκτικά επάνω τους όταν συνέβη το σκηνικό στα Ίμια. Και δεν ήταν μόνο οι πολιτικοί. Ποιος δεν θυμάται κάτι «περιωπής» ναυαρχέους που δεν ήξεραν τι πραγματικά να κάνουν, και έτρεχαν με την ουρά στα σκέλια στους πολιτικούς για λύση; Ανάλογη περίπτωση με τέτοιους στρατιωτικούς μας κόστισε τη μισή Κύπρο.
Εδώ θα κάνουμε μία αναγκαία παρενθετική παρέμβαση. Λοιπόν, για να μιλάμε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές. Ουδέποτε η Ελλάδα είχε σοβαρή υπεροπλία έναντι, όχι μόνο των γειτόνων μας, αλλά και όσων μας επιβουλεύτηκαν στη μακραίωνη ιστορία μας. Και όμως πάντα καταφέρναμε να βγαίνουμε κερδισμένοι. Δεν ήταν μόνο το θάρρος και η αντρεία που έχουμε ως Έλληνες, γιατί θαρραλέοι και αντρείοι είναι κι άλλοι λαοί, αλλά είναι και ο άσσος που κρύβεται στο μανίκι της Ελλάδος και ονομάζεται Τη Υπερμάρχω Στρατηγώ. Τα παραδείγματα πάμπολλα και δεν χρειάζονται περεταίρω αναφορές. Κλείνει η παρένθεση.
Τόσο πολύ ενοχλήθηκε το «συνταγματικό» τόξο, που θα ενοχληθούν οι Τούρκοι, με την παρουσία βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου στα ακριτικά νησιά. Αν κύριοι είναι να οχληθούν τόσο πολύ οι τούρκοι, δεν μένει παρά να υποστείλουμε τις σημαίες τις Ελληνικές, γιατί τις βλέπουν από απέναντι οι Τούρκοι. Άμα είναι τόσο «σοβαρό» το θέμα να γκρεμίσουμε και τα σπίτια μας και να βρούμε τρύπες να κρυφτούμε μη τυχόν και η παρουσία μας «προκαλέσει» τη γείτονα. Συζήτηση βέβαια ούτε να γίνει περί διεξαγωγής ασκήσεων των Ε.Δ στο αιγαίο και στα ακριτικά νησιά, συμπεριλαμβανομένου και του βορείου Ιονίου γιατί ενδέχεται να οχλήσουμε τον Ράμα. Τι άλλο μένει να κάνουμε; Τι το ευκολότερο από το να πάρουμε των οματιών μας και να μετακομίσουμε εις άλλη χώρα, ώστε να μην προκαλούμε όχληση στους απέναντι.  
Όταν ο άλλος σε προκαλεί δεν κρύβεσαι, αλλά πράττεις τα αυτονόητα, κύριοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι της δεκάρας. Δεν βρίσκεις προφάσεις, τάχα για σύνεση και εγκράτεια, γιατί με τέτοιες τακτικές χρυσοπληρώσαμε το τίμημα σε ανθρώπινες ζωές τόσο στο Αιγαίο μας όσο και στην Κύπρο μας. Αν κύριοι δεν αντέχετε να πράττετε τα αυτονόητα, πηγαίνετε και κρυφτείτε, γιατί δεν αξίζει να ονομάζεστε Έλληνες και προπάντων Ορθόδοξοι.
Διαβάστε περισσότερα:https://ethnikismos.net/

*απόφθεγμα του Θουκυδίδη