Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΤΥΧΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ‘Η ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΤΑΡΑΧΩΝ;

       Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Για τα «χαρμόσυνα» νέα από τους προσφυγικούς καταυλισμούς, η κοινή γνώμη ενημερώνεται με καθυστέρηση τριών και περισσοτέρων ημερών, ενώ σε άλλες δε των περιπτώσεων τηρείται σιγή ιχθύος. Αυτή η τακτική, η σοβιετικού τύπου της ενημέρωσης, που επιβάλλει η κυβέρνηση και ακολουθούν πιστά τα κατευθυνόμενα κέντρα των ΜΜΕ, αποσκοπεί στην ψυχολογία του όχλου.
Αποσκοπεί στον κατευνασμό των όποιων αντιδράσεων απορρεύσουν από τους φιλήσυχους πολίτες. Ακούγοντας και βλέποντας οι τελευταίοι τους φόνους, τους βιασμούς, τα μαχαιρώματα, τις συμπλοκές και ό,τι άλλο «καλλιτέχνημα» έρχεται στο φως από τους «νομιμόφρονες» καταυλισμούς των τριτοκοσμικών. Αυτό υποστήριξε εξάλλου και ο κ. Τσίπρας στην προ ημερησίας συζητήσεως στη βουλή με θέμα την ασφάλεια των πολιτών.
Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται ή όπως θέλουν να φαίνονται οι κυβερνώντες. Εντός τριημέρου έγινε ένας φόνος  και ένας βιασμός ανηλίκου στα hot spot, ή κατά την ταπεινή μας άποψη, μόνο τα δύο αυτά συμβάντα τους ξέφυγαν και διέρρευσαν προς τα έξω. Ποιός ξέρει με σιγουριά να μας πει ότι δεν έγιναν και άλλα τόσα σε υπερθετικό βαθμό; Ουδείς.  Κανείς μας, βέβαια, δεν εύχεται να συμβαίνουν τέτοια πράγματα, αλλά από τη στιγμή που ο χαρακτήρας και το πολιτιστικό επίπεδο των τριτοκοσμικών τα επιτρέπει, εμάς θα μας περίσσευε αν δεν γίνονταν αυτά έξω από την πόρτα μας. Και εδώ είναι το ζητούμενο, εκ του οποίου γεννούνται βασικά ερώτημα. Γιατί δεν κάνουν ( οι κυβερνώντες) κάτι, να σταματήσουν αυτή τη βία ώστε να μην επεκταθεί και εκτός καταυλισμών με θύματα αθώους Έλληνες; Γιατί αυτό τον κόσμο τον έχουν να διαβιεί μες την ανέχεια και τη δυσωδία; Γιατί δεν τους ταΐζουν κανονικά; Γιατί, εντός και εκτός καταυλισμών επιτρέπουν, εκτός από τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, και το εμπόριο ναρκωτικών και ποιος ξέρει ίσως και όπλων; Γιατί όλοι αυτοί οι πρόσφυγες και «οικονομικοί μετανάστες» επιτρέπετε να οπλοφορούν; Τα γιατί είναι πολλά κυρίες και κύριοι, που όλα κι αν διατυπωθούν, απάντηση επίσημη δεν πρόκειται ποτέ να λάβουμε. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που πάσχουν από πολιτική μυωπία; Πιθανόν. Αλλά οι στραβοί ζητούν βοήθεια από τους ανοιχτομάτηδες, που στην προκειμένη περίπτωση οι ανοιχτομάτηδες δεν είναι άλλοι από τους διοικούντες, των σωμάτων ασφαλείας, της πολιτικής προστασίας, του στρατού κλπ. Βοήθεια όχι μόνο δεν ζητήθηκε, αλλά μπλοκαρίστηκε και όποια ενέργεια στην οποία θα προέβαιναν οι επικεφαλείς των σωμάτων ασφαλείας κλπ. Μάντεις δεν είμαστε ώστε να γνωρίζουμε τι θα μας ξημερώσει αύριο το πρωί, όπως επίσης δεν γνωρίζουμε και τι κρύβεται στα μυαλά των «προοδευτικών» που μας έκατσαν στο σβέρκο. Όσο σαν ατύχημα μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος το πέσιμο ενός μικρού παιδιού που ανεβαίνει πρώτη φορά σε ποδήλατο και στο οποίο κανείς δεν φρόντισε να βάλει βοηθητικές ρόδες, άλλο τόσο σαν ατύχημα ή τυχαίο γεγονός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η κυβερνητική απουσία από τα γεγονότα των καταυλισμών.   Εκ των πραγμάτων συμπεραίνουμε ότι σκοπίμως οι τριτοκοσμικοί αφήνονται στη μοίρα τους. Τον λόγο δεν τον γνωρίζουμε και μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε όπως:
Aποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα νεοεισαχθέντα δυσβάστακτα μνημονιακά μέτρα;
Έκρηξη κοινωνικών αναταραχών ώστε να κηρυχτεί η Χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, επιβολή του άρθρου 48 του Συντάγματος ( ανελευθερία του τύπου, απαγόρευση κυκλοφορίας, επιβολή στρατιωτικού νόμου, κλπ.), με απώτερους σκοτεινούς κυβερνητικούς σκοπούς;  

Ότι και αν πούμε ένα είναι σίγουρο. Το αύριο προβλέπεται αβέβαιο, ομιχλώδες και σκοτεινό.
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/