Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΝΕΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΣΕ ΠΑΛΙΟ ΔΕΡΜΑ

 Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Οι νέες ρηξικέλευθες προτάσεις που παρουσιάζει ο κ. Μητσοτάκης για την επανεκκίνηση της γαλάζιας παράταξης, στηρίζονται επί το πλείστον στα πρότυπα που λειτουργούν τα αγγλικά κόμματα, κάτι που άρχισε να φέρνει αναστάτωση στο εσωτερικό του κόμματος.
Οι προτάσεις βέβαια δεν έχουν, μόνο, σα σκοπό να δείξουν την βαρύγδουπη αλλαγή που ευαγγελίζεται ο κ. Μητσοτάκης, αλλά να εδραιώσουν μία νέα οικογενειοκρατία στην γαλάζια παράταξη. Η αλλαγή αυτή έχει προκαλέσει πονοκεφάλους σε στελέχη που πρόσκεινται στα στρατόπεδα των Σαμαρά και Καραμανλή, που βλέπουν να χάνουν τις πρωτοκαθεδρίες που κατείχαν.
Οι αλλαγές του κ. Μητσοτάκη στοχεύουν επίσης και στον «επαναπατρισμό» των ψηφοφόρων της δεξιάς που έχουν μετακινηθεί σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς και ειδικά στο κόμμα της Χρυσής Αυγής. Τα πρόσωπα που θα μετέχουν στις αλλαγές του νέου αρχηγού δεν είναι άλλοι από ανθρώπους που την τελευταία πενταετία έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην καταστροφή της Πατρίδας μας. Πως λοιπόν πρόσωπα που συντέλεσαν στην καταστροφή της Χώρας μας κλείνονται πάλι σήμερα για να μας σώσουν; Αυτό το ερώτημα πλανάται πάρα πολύ στη βάση της Ν.Δ. Νέες ιδέες για να τις εφαρμόσουν οι παλιοί και οι αποτυχημένοι, μόνο επαναπατρισμό ψηφοφόρων δεν θα φέρουν στο κόμμα της ψευτοδεξιάς. Το μόνο που θα φέρουν θα είναι γκρίνια και δυσανασχέτηση μεταξύ των μελών του κόμματος.
Ένα άλλο σημείο που προσπαθεί να τονίσει ο νέος αρχηγός είναι το άνοιγμα που κάνει στη δήθεν νεολαία του κόμματος, παροτρύνοντάς τους μάλιστα να «βγάλουν» κόκκινη κάρτα στο Σύριζα αλλά και να ξεκινήσουν «επίθεση» στον κυβερνώντα σχηματισμό.  Στην τελευταία όμως εκλογική αναμέτρηση, το κόμμα της ψευτοδεξιάς έχασε μεγάλο ποσοστό των νέων ανθρώπων. Σήμερα που γράφονται ετούτες οι γραμμές οι μόνοι νέοι που έχουν απομείνει στο κουφάρι της ψευτοδεξιάς είναι οι σειρές της β’ εφεδρείας, όπως λέγαμε και στο στρατό, άνθρωποι δηλαδή που διανύουν το τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας τους. Η πληθώρα βέβαια των ψηφοφόρων που δίνει σημαντικό εκλογικό κράτημα στη Ν.Δ. αποτελείται από τέταρτη και πέμπτη σειρά εφεδρείας.

Ένας άλλος λόγος που η ψευτοδεξιά αδυνατεί πλέον να πείσει την εκλογική της βάση, αλλά και κατά κανόνα κάθε ψηφοφόρο, έγκειται στη μετάλλαξη που υπέστη η παράταξη από εποχής διακυβέρνησης Καραμανλή του νεώτερου. Τότε ήταν που άρχισε να γίνεται εμφανής η μεταμόρφωση των γαλάζιων σε γαλαζοπράσινους, κάτι που δεν έχει κοπάσει ακόμη και σήμερα.  Το τελευταίο σουξέ για την Ν.Δ ήταν, με τη βούλα πλέον, η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που ήταν η κορωνίδα της ντροπής και του αίσχους για ένα πολιτικό χώρο που υποτίθεται ότι ήταν φερέγγυο απέναντι στους πολίτες. Βέβαια, το ίδιο κάνει και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, όπου ατύπως στηρίζει την συγκυβέρνηση Σύριζα –Ανέλ, και απόδειξη αυτού είναι από τη μία η παντελής απουσίας της Ν.Δ από τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την Πατρίδα μας, και από την άλλη η σύμπλευση με την κυβέρνηση σε σημαντικά νομοσχέδια, όπως προσφυγικό, σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλόφιλων κλπ. Το αρνητικότερο όμως για την παράταξη της ψευτοδεξιάς, κάτι που αποκρύπτεται επιμελώς από τα κομματικά στελέχη του κόμματος, είναι οι μεταρρυθμιστικές τάσεις που διέπουν τον νέο αρχηγό. Οι «νέες» κινήσεις και τα ανοίγματα της ψευτοδεξιάς θυμίζουν, αν μη τι άλλο, σα να πρόκειται να αλλάξει ένας ηλικιωμένος φορώντας νέο αστραφτερό κοστούμι.
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/