Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Εφημερίδα «Το Ποντίκι»: Τρέμουν στην ΝΔ από την μαζική φυγή ψηφοφόρων προς την Χρυσή Αυγή

Η συστημική εφημερίδα «Το Ποντίκι» επιχειρώντας να αναλύσει την κατάσταση που επικρατεί στη ΝΔ, έχει κάποια σημεία τα οποία χρήζουν ενδιαφέροντος.
«Εν όψει του συνεδρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει να αντιμετωπίσει τη σκληρή δεξιά πτέρυγά του και τη βούληση της να εδραιώσει το «βαθύ μπλε» που είχε η Ν.Δ. επί Σαμαρά. Πολλοί στενοί συνεργάτες του πρώην προέδρου της Ν.Δ. δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι τη στροφή του Κυριάκου προς το Κέντρο, τουλάχιστον στα εθνικά θέματα και στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το προσφυγικό, και επιμένουν ότι η Ν.Δ. πρέπει να διατηρήσει τον δεξιό χαρακτήρα της και να μην αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της. Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι η συστηματική δουλειά της Χρυσής Αυγής στους αγρότες, αλλά και η καλλιέργεια φόβου και μίσους που στις τοπικές κοινωνίες για πρόσφυγες και μετανάστες έχει αποδώσει καρπούς.

Είναι δηλαδή αρκετοί μέσα στη Ν.Δ. που πιέζουν για στροφή προς τα δεξιά προκειμένου να μην απολέσουν ακροδεξιούς, εθνικιστές και χουντικούς, τους οποίους για πολλά χρόνια είχαν ενσωματώσει και τώρα υπάρχει ο φόβος να διαρρεύσουν μαζικά προς τη νεοναζιστική οργάνωση».
Λίγο πιο κάτω η επιχειρούμενη ανάλυση της εφημερίδας υποστηρίζει τα εξής:
«Αναγνωρίζουν ότι η Χρυσή Αυγή ψαρεύει στα θολά νερά της απόγνωσης, του θυμού, της αγραμματοσύνης, της οργής και της έλλειψης κάθε δημοκρατικού φρονήματος χαϊδεύοντας τα πιο ταπεινά πολιτικά ένστικτα σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Εκτιμούν ωστόσο ότι όσο διαρκεί η οικονομική και προσφυγική  κρίση η επιρροή της ενδεχομένως θα διευρύνεται, αλλά θα ξεφουσκώσει μόλις υπάρξει ανάκαμψη. Επισημαίνουν ακόμη ότι η Ν.Δ. είναι πάντα σε τροχιά εξουσίας, δεν αποσαθρώθηκε εκλογικά όπως το ΠΑΣΟΚ για να ευνοηθούν φυγόκεντρες τάσεις από στελέχη που δεν νιώθουν κοντά στη νέα ηγεσία. Ωστόσο υπάρχουν στελέχη που κατανοούν την εσωτερική πίεση και πιστεύουν ότι αυτή θα εκφραστεί και στην προσυνεδριακή διαδικασία. Η πλευρά Μητσοτάκη εκτιμά ότι εκτόνωση μπορεί να δώσει η θεσμοθέτηση των τάσεων εντός του κόμματος, όπου η ακροδεξιά πτέρυγα θα μπορεί να καταθέτει τις διαφορετικές απόψεις της, αλλά στο τέλος θα πειθαρχεί στις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Όπως μάλιστα λέει στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη, η δεξαμενή για να βγει η Ν.Δ. δυνατά μπροστά είναι μόνο το φιλελεύθερο Κέντρο και όχι η εθνικιστική Δεξιά…».
Συνοψίζοντας, λοιπόν, αυτό που παρατηρούμε αρχικά είναι ότι αρκετοί στη ΝΔ ανησυχούν ότι η ολοκληρωτική στροφή της ΝΔ προς το κέντρο και η απόλυτη φιλελευθεροποίησή της θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, καθώς «τώρα υπάρχει ο φόβος να διαρρεύσουν μαζικά προς τη νεοναζιστική οργάνωση», όπως με λύπη και εμπάθεια παρατηρεί ο συντάκτης του κειμένου.
Όσο για το «ξεφούσκωμα» της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, στο οποίο ευελπιστούν οι ιθύνοντες της ΝΔ, δεν μας προξενεί καμία εντύπωση. Το ίδιο ακριβώς υποστηρίζουν εδώ και τέσσερα χρόνια, αλλά η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όχι μόνο δεν «ξεφούσκωσε», αλλά αντιθέτως συνεχώς ενδυναμώνει.
Το «ζουμί», πάντως στο κείμενο είναι «η θεσμοθέτηση των τάσεων εντός του κόμματος, όπου η ακροδεξιά πτέρυγα θα μπορεί να καταθέτει τις διαφορετικές απόψεις της, αλλά στο τέλος θα πειθαρχεί στις αποφάσεις της πλειοψηφίας». Με απλά λόγια, η νέα ηγεσία της ΝΔ θα «αμολήσει» τους γνωστούς και μη εξαιρετέους πατριδοκάπηλους προς άγραν ψήφων, οι οποίοι όμως θα είναι πειθήνια όργανα της φιλελεύθερης και κοσμοπολίτικης ηγεσίας του κόμματος. Κανένας Έλληνας Πατριώτης δεν πρέπει να ενδώσει στην μασημένη τροφή που προσπαθούν να του σερβίρουν οι μονίμως πολιτικοί απατεώνες και πατριδοκάπηλοι της ΝΔ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ