Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ (ΣΦΑΓΕΑ) ΚΕΜΑΛ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Το 1955 μία μικρής ισχύος βόμβα εξερράγη στο σπίτι του σφαγέα του Ελληνισμού, Κεμάλ Ατατούρκ, στη Θεσσαλονίκη. Η βόμβα αποδείχτηκε, εκ των υστέρων, ότι ήταν πολύ μεγαλύτερης ισχύος από αυτή που πραγματικά πιστεύονταν ότι ήταν. Τότε ήταν που ξεκίνησαν τα επεισόδια στις Ελληνικές παροικίες της Πόλης, με τους Τούρκους να επιδίδονται σε πογκρόμ κατά των Ελλήνων. Τότε έγιναν και οι πρώτες προσφυγικές ροές από την Κωνσταντινούπολη προς την Ελλάδα. Κάνοντας ένα μικρό σαμποτάζ η δολιοφθορά, για να μην ξεχνάμε και τη γλώσσα μας, πετυχαίνουμε πολύ μεγαλύτερα πράγματα. Έτσι έπραξε τότε η Τουρκία, έτσι έπραττε πάντα. Τα ίδια πράττουν και κάποιοι άλλοι εγχώριοι «πατριώτες». Η μικρή αυτή ιστορική αναφορά έγινε με αφορμή το χθεσινό επεισόδιο μεταξύ, ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών, σε ταβέρνα στο Μοναστηράκι, όπως γράφτηκε στον τύπο.
Το αν έγινε ή όχι επεισόδιο δεν έχει καμιά σημασία.  Θα προσπεράσουμε το χαρακτηρισμό «ακροδεξιών», και θα μείνουμε στο ζουμί της υπόθεσης. Ήδη μετά το επεισόδιο στο Μοναστηράκι, ή το υποτιθέμενο επεισόδιο στο Μοναστηράκι, διαβάζουμε στον τύπο ότι η ΓΑΔΑ προβαίνει σε απαγορεύσεις συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας, υπο το φόβο συγκρούσεων μεταξύ χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών. Γράφεται συγκεκριμένα «με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 μέχρι και την 24:00 ώρα του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου 2016, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών, που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Β. Όλγας (από τη συμβολή της με τη Β. Κωνσταντίνου) – δεξιά Λ. Β. Αμαλίας – αριστερά Φιλελλήνων – Πλατεία Συντάγματος – αριστερά Μητροπόλεως – δεξιά Νίκης – δεξιά Καραγιώργη Σερβίας – αριστερά Σταδίου – δεξιά Βουκουρεστίου – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – δεξιά Μαρασλή – αριστερά Ι.Δ. Πατέρα – δεξιά Γενναδίου – αριστερά Ιασίου – δεξιά Βλαδήμηρου Μπένση – δεξιά Λ. Β. Σοφίας – αριστερά Χατζηγιάννη Μέξη – δεξιά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Βασιλέως Κωνσταντίνου (μέχρι τη συμβολή της με τη Λ. Β. Όλγας)» Η απαγόρευση φωτογραφίζει συγκεκριμένα το χώρο που βρίσκεται το μνημείο των πεσόντων αξιωματικών της νύχτας των Ιμίων, και στον οποίο χώρο θα γινόταν σήμερα η εκδήλωση από το Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή. Είναι εμφανέστατη η τακτική που χρησιμοποιούν τα ορφανά του Στάλιν για να πλήξουν και να κρύψουν, με κάθε τρόπο, τις εκδηλώσεις των Ελλήνων Εθνικιστών. Χρησιμοποιώντας τακτικισμούς, άλλων σκοτεινών περιόδων, νομίζουν ότι κατ αυτό τον τρόπο θα εξαφανίσουν ή θα εμποδίσουν την άνθηση της ελπίδας στον Τόπο μας. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει αποφασιστεί ακόμη από την ηγεσία και τα μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου, για την τύχη της αποψινής συγκέντρωσης στο μνημείο των Ιμίων.
Ευτυχώς πάντως που τα μνημόσυνα δεν γίνονται αποκλειστικά και μόνο σε μνημεία, αλλά οπουδήποτε.
(ΥΓ): Οφείλουμε πάντως να ομολογήσουμε ότι, τα άπλυτα του αντιεξουσιαστικού χώρου κάνουν ότι μπορούν ώστε να δηλώνεται η παρουσία, μέσω του καθεστωτικού τύπου και των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, της αποκλεισμένης από όλα τα μέσα Χρυσής Αυγής.