Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Για τη δυναμικη ανοδο της Χρυσης Αυγης



Κείμενο του Λευτέρη Πανούση με αναφορά στη δημιουργία αγροκτηνοτροφικού σωματείου στο Αγρίνιο

Οι περισσότεροι από εμάς, που ασχολούμεθα με τα κοινά κι είμαστε μέσα στην αγορά, δεν χρειαζόμαστε την επιβεβαίωση της πρώτης, μεταεκλογικής δημοσκόπησης, για να αντιληφθούμε ότι η Χρυσή Αυγή εμφανίζει σαφή δυναμική ανόδου.
Το μυριζόμαστε, το υποψιαζόμαστε, το αναμέναμε.
Ο Ελληνικός αέρας ξεκινά να γιομίζει από μιαν αλαφριά [ακόμα] ευωδιά Ελλάδας...

Και ομιλώ περί δυναμικής ανόδου και όχι για μια απλή αύξηση των εκλογικών της ποσοστών, που ενδεχομένως θα οφείλονταν σε οργή, η οποία σήμερα είναι και αύριο δεν θα είναι.
Διότι η Χρυσή Αυγή ως λαϊκό κίνημα συναρτά τη δυναμική της ανόδου της προπαντός από τις κοινωνικές τάξεις, που αποκτούν αυτοσυνείδηση του παρόντος τους και του μέλλοντος τους, μέσα στο διαρκώς μεταβαλλόμενο γίγνεσθαι ενός πολιορκημένου έθνους.
Κι αυτό φαίνεται ότι αρχίζει να συμβαίνει σήμερα.

Δεν πρόκειται για έναν ακόμα πολιτικό μηχανισμό που ανέρχεται στις προτιμήσεις των μαζών, ώστε να αντικαταστήσει τα άλλα καθεστωτικά κόμματα, αλλά για την πολιτική έκφραση μεγάλων λαϊκών στρωμάτων, που μέσα από τον πόνο, την οργή και την απελπισία, αναδύεται η Γνώση του Κοινού Πεπρωμένου τους.

Το ζήτημα των κοινωνικών τάξεων που αργά-αργά και επώδυνα θα αποκτούν Γνώση του εγκλήματος που διεπράχθη εναντίον του Ελληνικού Έθνους και συνεπώς εναντίον των ίδιων, είναι κομβικό για να διατηρηθεί και να επαυξηθεί η δυναμική ανόδου της Χρυσής Αυγής.
Οι απαγορεύσεις, η συνωμοσία της σιωπής, οι διώξεις, οι τραμπουκισμοί και ο κοινωνικός αποκλεισμός που βιώνουν οι Ελληνες εθνικιστές, κάμουν αδύνατη την ακτιβιστική δράση, που συνέβαλλε τα μέγιστα, ώστε πλατιά λαϊκά στρώματα να αγκαλιάσουν τον Λαϊκό Σύνδεσμο.
Συνεπώς, η Χρυσή Αυγή είναι αναγκασμένη να πλησιάσει αλλιώς τον λαό και να του δώσει ξανά την υπερηφάνεια και την Πίστη, για να αγωνιστεί σε έναν τραχύ και αμείλικτο πόλεμο, ζωής ή θανάτου.

Η εξόρμηση προς τον λαό δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, παρά με τη συστηματική και μαζικά οργανωμένη προσέγγιση, διαφώτιση και καθοδήγηση, ακριβώς των κοινωνικών ομάδων, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται πρώτες στο στόχαστρο των εγχώριων εντολοδόχων της Νέας Τάξεως.
Τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους χαμηλόμισθους του ιδιωτικού τομέα, τους ανέργους και τους εργάτες.
Η τρανταχτή επιτυχία του ανοίγματος προς την αγροτιά, που επιχειρείται σήμερα με τη δημιουργία αγροτοκτηνοτροφικών συνεταιρισμών, είναι ένα λαμπρό παράδειγμα του πως η Χρυσή Αυγή μπορεί να μετουσιώσει σε πολιτική δυναμική, την λαϊκή βούληση των κατατρεγμένων Ελλήνων.



Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του πρώτου αγροτοκτηνοτροφικού σωματείου της Χρυσής Αυγής
στο Αγρίνιο.
Η συμμετοχή των αγροτών ξεπέρασε ακόμα και τις προσδοκίες των χρυσαυγιτών,
που έβαναν μπροστά το φιλόδοξο σχέδιο δημιουργίας ενός δικτύου αγροτοκτηνοτροφικών σωματείων, σε όλη την Ελλάδα.

Είναι γνωστή η βαρύτητα που δίδεται στο πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής.
Οι καθεστωτικές συμμορίες έχουν ήδη ξεκινήσει τα γιουρούσια εναντίον του αγροτικού κόσμου, προσπαθώντας, από τη μια να διατηρήσουν τα προνόμια της κρατικοδίαιτης πελατείας τους κι από την άλλη να εξυπηρετήσουν τις εντολές των αφεντικών τους.
Ο αγροτικός κόσμος αρχίζει να συνειδητοποιεί, έστω και αργά, το ότι η μοίρα του είναι άρρηκτα συνδεμένη με τη συλλογική μοίρα του έθνους και οχι με τις απατηλες επιδοτησεις των ευρωσιωνιστικών κογκλάβιων, που μετατρέπουν εν τέλει τον ελεύθερο καλλιεργητή σε δουλοπάροικο των τραπεζών και των αφανών κουμανταδόρων της οικουμένης.

Οι φιλοδοξίες της Χρυσής Αυγής, που προσπαθεί να αφυπνίσει τον αγροτικό κόσμο και να τον οργανώσει απέναντι στον αρμαγεδώνα που έρχεται, δεν περιορίζονται φυσικά σε εκδηλώσεις βιτρίνας, όσο μεγάλη και αν είναι η συμμετοχή σ' αυτές.
Η δημιουργία του πρώτου αγροτοκτηνοτροφικού σωματείου στο Αγρίνιο, είναι μόλις το ξεκίνημα ενός σχεδίου, που διαπνέεται από μια νέα [εθνική] αντιμετώπιση της πρωτογενούς παραγωγής.
Κι οι ιδέες είναι πολλές...


Συναγωνιστής με βαριά θέση στο κίνημα και μέλος της κεντρικής επιτροπής, που πρωτοστάτησε στη δημιουργία του αγροτοκτηνοτροφικού σωματείου Αγρινίου, μου εκμυστηρεύθηκε τα εξής...


"...Η Χρυσή Αυγή αναμφιβολα εχει μια δυναμική στους αγροτες και είναι σε θέση να την ενεργοποιησει - άλλωστε το πρωτο βημα σε οποιαδηποτε αναπτυξη δε θα μπορουσε να μην ξεκιναει από τον αγροτικό κοσμο.
Τελικος σκοπός μας είναι η δημιουργία ομαδων παραγωγών με αμεση διαθεση των προϊόντων, ανεξαρτητα του τι πολιτικα πρεσβευει ο καθε ένας.
Επιθυμουμε την συνεργασία με τους υφισταμενους συλλογους και κοινή γραμμη με στοχο την αυταρκεια που κάνεις δεν μπορεί να μην επιδιώκει.
Μετά την περιοχή του Αγρινιου έχουν σειρά και άλλες περιοχές, όπως η Κορινθος, η Καλαματα, η Σπαρτη κτλ
Αυτο θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ομοσπονδία αγροκτηνοτροφικων συλλογων.

Δυστυχώς, η πολιτική και ο αγώνας του κινηματος δεν γινεται γνωστός στον αγροτικό κόσμο και τα σωματεία μας θα είναι ένα μεσο για την διαδοσή του.
Από την άλλη ακόμη και το κίνημα πρέπει να γνωρίζει άριστα τα προβλήματα και να τα ταξινομήσει, ούτως ώστε να προσφέρει τις καλύτερες θέσεις...


Ερωτά παραδείγματος χάριν ο άλλος: τι θα κανατε εσείς εαν εισασταν κηβέρνηση;
Όσο και να είναι δυσκολο, για τα μεσα που διαθέτουμε, πρέπει να του δείξουμε που το πάμε στην πράξη
Η συνέπεια και η δουλειά που χρειάζεται το παρόν εγχείρημα είναι ίσως πάνω από τις δυνάμεις μας
πρέπει όμως να το κάνουμε, με όποια μέσα διαθέτουμε.
Σίγουρα μας πήγαν πολύ πίσω όλα αυτά με τις διώξεις κτλ και όσο τους μπαίνουμε στα χωράφια τους, θα μας μισούνε περοσσότερο αλλά είναι και ο μόνος δρομος να τους συντρίψουμε πολιτικά και να βγούμε μια και καλή από αυτή την δίνη

Είμαι σίγουρος πως στο άμεσο μέλλον θα συμμετέχουν στην προσπάθειά μας, πέραν από τους ηδη χρυσαυγίτες αγρότες και άλλοι αγρότες άλλων πολιτικών πεποιθήσεων
Υπάρχει και ενδιαφέρον από γεωπόνους, που θα μας είναι πολύ χρησιμοι
Εν ολίγοις, ιδέες υπάρχουν πολλές - ακόμη και για εθελοντική καλλιέργεια σε χωράφια που θα μας παραχωρήσουν δωρεάν με διάθεση της παραγωγής σε Ελληνικές οικογένειες
Όμως αυτή την στιγμή θα πρέπει να ασχοληθούμε με το στάδιο της εγγραφής - καταγραφής - καταστατικών κτλ
Το καλό είναι πως έχουμε βρει αρκετά άτομα για να τρέξουν την προσπάθεια και γενικά υπάρχει όρεξη που ομολογώ δεν περίμενα..."


Ο συναγωνιστής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής Κώστας Ντάικος, προλογίζει τα εγκαίνια της ιδρυσης του πρώτου αγροτοκτηνοτροφικού σωματείου της Χρυσής Αυγης στο Αγρίνιο.

Προσπάθειες όπως αυτή της δημιουργίας αγροτοκτηνοτροφικών σωματείων, θα συμβάλλουν ώστε να οργανωθεί και να εκφραστεί η λαϊκή βούληση μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων, μέσα από τον πολιτικό λόγο και την πολιτική δράση του Λαϊκού Συνδέσμου.
Ήδη καταγράφονται τα πρώτα δείγματα μιας δναμικήςανόδου του Λαϊκού Συνδέσμου, στον κόσμο της υπαίθρου.
Ωστόσο δεν είναι μοναχά οι αγρότες που θα πρέπει να αποκτήσουν αυτοσυνείδηση της θέσης τους και του ρόλου τους στο Κοινό Πεπρωμενο του Γένους.

Η πλέον λεηλατημένη κοινωνική τάξη είναι αυτή των μικρομεσαίων επιχειρηματιών [μικροέμποροι, βιοτέχνες, ελεύθεροι επαγγελματίες] που αποτελούσαν άλλοτε τον κορμό της μεσαίας τάξης.
Οι άνθρωποι ετούτοι βρίσκονται κυριολεκτικά υπό διωγμόν και η συντριπτική πλειοψηφία των αυτόχειρων εξαιτίας της χρεωκοπίας, δυστυχώς αποτελείται από μέλη αυτής της τάξης.
Αν η Χρυσή Αυγή ενσκήψει απάνω στα προβλήματα τους και οργανώσει ανάλογες πολιτικές και κοινωνικές κινήσεις, όπως την τόσο επιτυχημένη δημιουργία αγροτοκτηνοτροφικών σωματείων, φρονώ ότι η δυναμική της ανόδου της, θα επιταχυνθεί θεαματικά.


Λαϊκά κινήματα όπως η Χρυσή Αυγή, δεν μπορούν να περιμένουν τίποτε άλλο από τους μηχανισμούς ελέγχου της πληροφόρησης, όπως είναι τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, πέραν της συνεχούς συκοφαντίας.
Η ίδια η ζωή έχει φανερώσει πως τα γνήσια λαϊκά κινήματα αντλούν τη δυναμική ανόδου τους, μόνον μέσα από τον λαό και για τον λαό.
Τα καλύτερα πάνελ και οι καλύτερες συνεντεύξεις δίδονται επί τόπου, στις αγορές, στα χωράφια, στα σωματεία και στους δρόμους. Η εξόρμηση προς τον λαό, μπορεί να περνάει μοναχά μέσα από τον πόνο του αδικημένου, μέσα από τις συσπειρώσεις και τις εργασιακές ενώσεις και όχι από τα ελεγχόμενα κανάλια του νεοταξίτικου κοινοβουλευτισμού και της καθεστωτικής σαπίλας.

Και να σας πω και κατι ακόμα...
Η ειδοποιός διαφορά των λαϊκών κινημάτων από τα κόμματα διαχείρισης της εξουσίας, είναι ότι τα λαϊκά κινήματα, δεν αντιλαμβάνονται τους λαούς ως μάζες, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να τις χειραγωγήσουν, ώστε να εξασφαλίσουν την εξουσία για κάποιο διάστημα. Αντιθέτως, όντας σάρκα από τη σάρκα του λαού, προωθούν την συλλογική συνειδητοποίηση της Κοινής Μοίρας και μετουσιώνουν σε δράση και σε λόγο, τις προσδοκίες και τα οράματα των λαϊκών στρωμάτων.

Η Χρυσή Αυγή θα δικαιώσει τον ίδιο της τον εαυτό, αν παραμείνει κοντά στον λαό, όντας και η ίδια ως συλλογικότητα, κομμάτι της αγροτιάς, των μικροεπιχειρηματιών, των ανέργων, των φτωχών και των ανέστιων.
Εκεί είναι ο δρόμος της.
Πολιορκημένη με τους πολιορκημένους, εξεγερμένη με τους εξεγερμένους...




Ο Γ. Λαγός στα εγκαίνια του πρώτου αγροτοκτηνοτροφικού σωματείου της Χρυσής Αυγής.
Μακάρι ο Λαϊκός Σύνδεσμος να προωθήσει τις εργασιακές ενώσεις των Ελλήνων 
και σε άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι άνεργοι και οι χαμηλόμισθοι του ιδιωτικού τομέα.