Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ;

Καλό μήνα συναγωνιστές και συναγωνίστριες !
Το σαρανταοκτάωρο που μας πέρασε κυβερνητικά μηνύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης είδαν τα φώτα της δημοσιότητας. Αναφέρομαι στα σχόλια του προέδρου της κυβέρνησης, προς την αιώνια εχθρική μας Τουρκία, που αν και ορισμένα εξ΄αυτών ήταν εύστοχα, προκάλεσαν πληθώρα αρνητικών σχολίων. Παραθέτω ένα  εξ αυτών, όπως δημοσιεύτηκε στο πρωθυπουργικό σάιτ.
«Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους».
Είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός, από τη μία να τελεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία και από την άλλη να συμπεριφέρεται κατ΄αυτό τον τρόπο; Είναι δυνατόν να προσπαθείς, υποτίθεται, ως πρωθυπουργός να αποκομίσεις οφέλη για τη Χώρα σου, από τη γείτονα χώρα, και από την άλλη να ρίχνεις λάδι στη φωτιά με τις ηλίθιες δηλώσεις σου;
Κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να διατυπώσει ότι, ο κ. Τσίπρας δεν γνωρίζει τις μεθόδους του πρωτοκόλλου των διμερών σχέσεων μεταξύ δύο κρατών, και κράτη μάλιστα τα οποία δεν έχουν μεταξύ τους και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις που θα μπορούσαν να υπάρξουν. Αλλά εδώ έχουμε εντελώς διαφορετική ενέργεια από μέρους του κ. Τσίπρα. Θα γυρίσω ορισμένες δεκαετίες πίσω, τότε που η εργολαβική εταιρεία με το όνομα «ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ» συνεργάζονταν με το  Ελληνικό δημόσιο και μάλιστα επί εποχής επαναστάσεως εν έτη 1967 και δώθε. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο «ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ» ήταν συμφερόντων της οικογένειας Τσίπρα. Φαντάζεστε να έκανε τέτοιες δηλώσεις ό ιθύνων νους του ΣΚΑΠΑΝΕΑ προς το τότε καθεστώς, μόνο και μόνο επειδή δεν ανήκαν στον ίδιο πολιτικό χώρο; Εδώ, θετικά θα προσθέσει κάποιος ότι, υποβόσκει το προσωπικό συμφέρον της εταιρείας. Σωστά, και για αυτό ακριβώς το λόγο δεν ξεστομίζονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί. Αυτό δεν το έμαθε από το οικογενειακό του περιβάλλον ο πρωθυπουργός; Βεβαίως και το έμαθε. Κάτι άλλο όμως συμβαίνει, και αφορά τις ιδεολογικές αγκυλώσεις του πρωθυπουργού μας, αγκυλώσεις βέβαια που άπτονται του λαϊκισμού, καθώς επίσης και της ισοπέδωσης των πάντων εντός της Χώρας μας, που οι ολετήρες της αριστεράς ελλοχεύουν ώστε να καταστεί αυτό δυνατόν. Ποιος έχασε από τη σημερινή κίνηση των πρωθυπουργικών δηλώσεων στο διαδίκτυο, μήπως ο κ. Τσίπρας; Όχι βέβαια και θα ήταν αφελής όποιος πίστεψε τέτοια εκδοχή. Η μεγάλη χαμένη είναι η Ελλάς, καθώς αυτή εκπροσωπούνταν, μέσω των δηλώσεων του πρωθυπουργού. Η Ελλάς εκπροσωπήθηκε και εκπροσωπείται από το θεσμό του έλληνα πρωθυπουργού και όχι το πρόσωπο του κ. Τσίπρα όπως λανθασμένα και ηθελημένα κάποιοι θέλουν να πιστεύουν και ψευδώς να διαδίδουν. Βέβαια, η ηθελημένη αστοχία του πρωθυπουργού βρήκε πολλούς θερμοκέφαλους ομοϊδεάτες του, σύμφωνους με τη γνώμη του. Είδαμε και σχόλια όπως: « ο Τσίπρας τάπωσε τον Νταβούτογλου» και άλλα τέτοια συναφή. Όπως είδαμε και τις διεθνείς αντιδράσεις για τα σχόλια του κ. Τσίπρα, που άρων-άρων ο τελευταίος βάλθηκε και τα συμμάζεψε από το διαδίκτυο. Η ζημιά βέβαια εις βάρος της Χώρας μας, επετεύχθη. Αυτό εξ’ άλλου ήταν και το ζητούμενο από μέρος του Έλληνα- κατ’ επίφαση- πρωθυπουργού. Ο διασυρμός της Χώρας μας και τίποτε παραπέρα. Όπως προείπα, εδώ δεν διακυβεύεται η πολιτική εικόνα  του αρχηγού του συνασπισμού, αλλά η εικόνα της Χώρας μας, που πέτυχε πλήρως και με ευστοχία να διαλύσει ο πρωθυπουργός.