Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Κώστας Μπαρμπαρούσης: Ασκείτε ασφυκτική μνημονιακή πολιτική στους Έλληνες αγρότες

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης τοποθετήθηκε στην επίκαιρη ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό σχετικά με τις επιδοτήσεις των αγροτών.

Συγκεκριμένα, είπε ότι στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται για τους αγρότες η πίστωση των λογαριασμών για την προκαταβολή του 70% της βασικής ενίσχυσης για το 2015, ενώ το υπόλοιπο 30% θα καταβληθεί περί τα τέλη Δεκεμβρίου.
Βάσει νέας νομοθεσίας θα υπάρξει περαιτέρω μείωση στις αγροτικές επιδοτήσεις. Από το ποσό της επιδότησης θα κρατηθούν ποσά για την εφορία, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΕΛΓΑ, καθώς και για παλαιότερες οφειλές στον ΟΓΑ, όπως και το ποσοστό του 55% για την προκαταβολή φόρου.
Έτσι, το ποσό προς είσπραξη θα είναι ελάχιστο, με αποτέλεσμα οι αγρότες να ενδέχεται να μην λάβουν ούτε ένα ευρώ ή ακόμα και να βρεθούν χρεωμένοι.
Ο αρμόδιος υπουργός Αποστόλου δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση στα καίρια ερωτήματα του Συναγωνιστή. Στην δευτερολογία του ο Κ. Μπαρμπαρούσης επισήμανε πόσο αναγκαία είναι τα εν λόγω χρήματα για τον αγροτικό κόσμο και δεν θα πρέπει το δημόσιο να τα υφαρπάζει.