Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

apoimia-11-3__article
Γράφει ο Σ. Παιδάκος 
  • «Η Ευρώπη δεν θα είναι πια η ίδια. Η πόλη του Φωτός θρηνεί, και γίνεται, δυστυχώς, για άλλη μια φορά σημείο αναφοράς με αφορμή μια τραγωδία. Θα ακολουθήσει άνοδος της ξενοφοβίας»
  • «Ο στρατηγικός είναι να αρχίσει ένα ντόμινο κλεισίματος συνόρων, που θα μας θέσει μπροστά σε ένα τραγικό, σκληρό δίλημμα: να κλείσουμε και εμείς τα σύνορά μας, οδηγώντας εκατοντάδες ανθρώπους στον θάνατο λίγα μίλια από τις ακτές μας, ή να καταστούμε μία αποθήκη προσφύγων και μεταναστών, που δεν θα έχουν καμία προοπτική ούτε μπροστά ούτε πίσω τους. Καμία επιλογή δεν αντέχεται.».
Τα δύο παραπάνω αποσπάσματα ανήκουν στον κ. Έλλις και στον κ. Παπαχελά, αντίστοιχα, και αποτελούν μέρος των άρθρων τους που δημοσιεύτηκαν στα δύο τελευταία φύλλα της καθεστωτικής  «καθημερινής». Οι παραπάνω αρθρογράφοι προσπαθούν μέσω άστοχων παρατηρήσεων να ομολογήσουν αυτό που θα δούμε όλοι μας να εξελίσσεται, με θετικό πρόσημο, και δεν θα είναι άλλο, από τη σημαντική άνοδο που θα έχουν οι Έλληνες Εθνικιστές, και ας ονομάζει ο κ. Έλλις αυτό το φούντωμα ξενοφοβία. Οι πολιτικές των ευρωπαίων ηγετών, συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας, ανίκανων κυβερνητών, ήσαν εντελώς άστοχες, τόσο στα εσωτερικά τους όσο και στα εξωτερικά τους θέματα. Την αστοχία βέβαια, όπως συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων την πληρώνει ο λαός. Ο λαός όμως παίρνει και αποφάσεις καταδικαστικές, και πολλές φορές οργίζεται και απαιτεί, όπως είδαμε να συμβαίνει αυτές τις μέρες τόσο στο Παρίσι όσο και στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, μετά το χτύπημα των τρομοκρατών. Αυτό ανάγκασε τις περισσότερες χώρες της ΕΕ, να προχωρήσουν στο κλείσιμο των συνόρων τους και να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας στο εσωτερικό τους. Όλα αυτά συνέβησαν σε χώρες που ισχύουν τα αυτονόητα, διότι υπάρχει και μία χώρα όπως η δική μας που ισχύουν τα παλαβά και τα παράλογα. Εμείς έπρεπε να ήμασταν οι πρώτοι που έπρεπε να κλείσουμε τα σύνορά μας απαγορεύοντας την είσοδο των βάρβαρων φυλών τόσο στη Χώρα μας όσο κατ’ επέκταση και στην Ευρώπη. Τώρα κατά πόσο θα μείνουν ζωντανοί, σύμφωνα με τη γνώμη του Παπαχελά, αυτοί που θα έρχονται από Τουρκία, να πληροφορήσουμε τον διευθυντή της καθημερινής πως, οι Τούρκοι δεν τους έχουν αμολητούς όλους αυτούς που εισέρχονται στα εδάφη της, όπως εν αντίθεση συμβαίνει εδώ στην Ελλάδα, αλλά τους έχει μαντρωμένους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου τους ποτίζει και τους ταΐζει. Οι ανησυχίες του Παπαχελά, άλλο σκοπό έχουν και δεν είναι άλλος από την άνοδο των Ελλήνων Εθνικιστών, λόγω των κινήσεων Τσίπρα. Ο Τσίπρας δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κλείσιμο των Ελληνικών συνόρων, γιατί αυτές είναι οι εντολές που έχει από τα κέντρα της παγκοσμιοποίησης. Με τις άλλες χώρες της ΕΕ να αυξάνουν τα μέτρα προφύλαξης των συνόρων τους και με ανοιχτά τα σύνορα τα δικά μας, αυτό δεν θα έχει, μόνο, ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων αλλόφυλων στην Πατρίδα μας, αλλά θα έχει και ως αποτέλεσμα την σημαντική άνοδο του Λαϊκού Συνδέσμου. Τώρα δεν μας φτάνουν τα απαραίτητα για να διαβιώσουμε ως λαός. Την επαύριον, μετά την αναγκαστική συμβίωση μας  με αλλόφυλους, θα μας απασχολεί πρώτα η σωματική μα ακεραιότητα και μετά όλα τα άλλα.