Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑ Η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ΕΙΝΑΙ (SIC) ! ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΣ

Το πράσινο φως άναψε η απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας, για την ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό– όλα με μικρά, πλην Βοτανικού, διότι ουδεμία εκτίμηση έχω στα υπόλοιπα. Δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό αποφάσισαν να βγάλουν τέτοια απόφαση οι σεβαστοί δικαστές, αλλά ξέρω ότι αυτό δεν συνάδει με τα ελληνικά δεδομένα. Εξάλλου χρόνια πριν, οικογενειακός μας φίλος- συνταξιούχος πλέον αρεοπαγίτης- συνήθιζε να λέει: « ο Θεός να σε φυλάει, από τα μπροστινά του δεσπότη, από τα πισινά του αλόγου και από δικαστική απόφαση».

Ο γράφων δεν έχει ανάγκη δημοσκοπικής έρευνας, ώστε να διατυπώσει κάτι που είναι πασίγνωστο, και αυτό είναι η γνώμη που έχει ο Ελληνικός λαός για τα τζαμιά, τους μιναρέδες, τους μουσουλμάνους και πάει λέγοντας. Πάραυτα, υπάρχει μία έντονη δυσαρέσκεια που εκδηλώνεται από δημοσιογραφικούς και πολιτικούς κύκλους όπου, προσπαθεί να περιγράψει μία εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που στην πραγματικότητα ισχύει. Με σύμμαχό τους την «απελευθέρωση» των ιδεών, την «προοδευτικότητα», την πολυπολιτισμικότητα και τις δήθεν αντιρατσιστικές τους ευαισθησίες σκορπούν το δηλητήριό τους προς κάθε κατεύθυνση. Κάπου- κάπου τους «ξεφεύγουν» και γράφουν αυτά που στην πραγματικότητα συμβαίνουν, αλλά «αδυνατούν» να το κάνουν κατ’ εξακολούθηση, όπως το άρθρο του κ. Μαγκλίνη στη χθεσινή, 20-10-015, «Καθημερινή». Ο αρθρογράφος βρέθηκε στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Φρανκφούρτη, όπου διεξάγονταν η έκθεση βιβλίου. Εκεί έπιασε συζήτηση με κάποιον εν ονόματι Σέιφ, επιχειρηματία από την Αίγυπτο. Δώστε προσοχή στο διάλογο που ακολουθεί: «Με κοίταξε λίγο πιο σκεφτικός αυτή τη φορά ο Σέιφ και με ξάφνιασε: «Κοίτα», μου είπε, «καλύτερα να μη φτιάξετε τέμενος», κατέληξε. «Γιατί;», τον ρώτησα έκπληκτος – έκπληκτος που ένας μουσουλμάνος από την Αίγυπτο μου έλεγε κάτι τέτοιο. «Διότι», μου απάντησε πολύ ήρεμα, «θα αποκτήσετε εύκολα φονταμενταλιστές στην Ελλάδα. Οργανωμένους φανατικούς. Τα τεμένη στις δυτικές χώρες μετατρέπονται πολύ συχνά σε κέντρα διασποράς μίσους και στρατολόγησης τρομοκρατών. Ας προσεύχονται στα σπίτια τους. Σ’ το λέει αυτό ένας άνθρωπος που προέρχεται από μία χώρα που έχει πληγεί απ’ τον φανατισμό. Πρώτοι εμείς υποφέρουμε από αυτούς τους τύπους, ξέρεις».
Ο Σέιφ δεν λέει κάτι διαφορετικό από αυτό που στη πραγματικότητα βιώνουν όλες οι δυτικές «προοδευτικές»  κοινωνίες. Μαρτυρεί επίσης το πόσο αρνητικά έχει βληθεί η κοινωνία της Αιγύπτου από τον θρησκευτικό φανατισμό των μουσουλμάνων. Έχει κανείς την εντύπωση ότι η Χρυσή Αυγή λέει και υποστηρίζει κάτι αντίθετο από τη γνώμη του Σέιφ; Δεν νομίζω. Αλλά το δημοσιογραφικό και πολιτικό κατεστημένο της Χώρας μας, ό,τι δεν του αρέσει, ό,τι του κόβει ψήφους, ό,τι αντιτίθεται στο «προοδευτικό» ρεύμα που ρέει στην Ευρώπη, το ονομάζει φασισμό. Λες και δεν πρέπει σε μία ελεύθερη κοινωνία, υποτίθεται όπως η δική μας, να επικρατούν αντίθετες απόψεις και γνώμες. Αλλοίμονο αν όλοι οι άνθρωποι συμφωνούσαν μεταξύ τους. Αλλά δυστυχώς, αυτό ακριβώς συμβαίνει στην Πατρίδα μας. Οι έχοντες διαφορετική γνώμη και άποψη, από την «καθώς πρέπει» δική τους, ονομάζονται φασίστες. Εμείς όμως οι φασίστες, οι γνώστες της ιστορίας του Τόπου μας, δεν έχουμε ανάγκη την γνώμη, σεβαστή μεν, κανενός Σέιφ. Στην μακραίωνη ιστορία μας είναι πολλά τα παραδείγματα του θρησκευτικού φανατισμού που βίωσε από τους μουσουλμάνους η Χώρα μας. Η κατασκευή του τεμένους στην ήδη μικρή πληθυσμιακά πατρίδα μας, θα αποτελέσει το έναυσμα για θρησκευτικές περιπέτειες με τους θρησκευτικά αλλόφυλους. Η Χρυσή Αυγή, πιστή στην θρησκευτική παράδοση του λαού μας, θα συνεχίσει να μάχεται για τα ιδεώδη και τα ιδανικά του Τόπου μας.