Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ερώτηση Μπαρμπαρούση για τις ελλείψεις του τμήματος Δασοπονίας της Σχολής Τεχνολογίας, Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων-Διατροφής στο Καρπενήσι


ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ: «Με ελλείψεις λειτουργεί το τμήμα Δασοπονίας της Σχολής Τεχνολογίας, Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων-Διατροφής στο Καρπενήσι»     
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, το οποίο υπάγεται στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, ωστόσο έχει έδρα στο Καρπενήσι, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Πρώτον, μεγάλες είναι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό. Δεύτερον, πολλές αίθουσες λειτουργούν χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό, παρά την εργαστηριακή φύση των περισσοτέρων γνωστικών αντικειμένων της σχολής. Τρίτον, η απουσία φοιτητικής εστίας παραμένει σοβαρό πρόβλημα για την διαμονή 60 περίπου φοιτητών, από τους συνολικά 250 που φοιτούν στο συγκεκριμένο τμήμα. Το πρόβλημα προέκυψε από την  ακύρωση από το Δήμο Καρπενησίου της Σύμβασης μεταξύ ΤΕΙ και Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, σχετικά με την παραχώρηση κλινών μόνο για φοιτητές στη Μαθητική Εστία Καρπενησίου.
Η συσσώρευση αυτών των προβλημάτων υποβαθμίζει τη λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος και δυσχεραίνει την φοίτηση των σπουδαστών.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός: 
Θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την κάλυψη των κενών σε διδακτικό προσωπικό καθώς και για τον  εξοπλισμό  των εργαστηρίων;
Θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθεί το πρόβλημα της διαμονής των φοιτητών του τμήματος Δασοπονίας;
Αθήνα, 21/10/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ