Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΜΕΝ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΕΣ ΔΕ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Σκετς που θα ζήλευε και η πιο πετυχημένη θεατρική παράσταση του broadway, διαδραματίστηκε χθές το απόγευμα στην ολομέλεια της βουλής. Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση των επιτροπών της βουλής, για το νομοσχέδιο που αφορούσε το τρίτο μνημόνιο, ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου δήθεν κόντρα, μεταξύ της μνημονιακής πτέρυγας του Σύριζα και της αντιμνημονιακής αριστερής καρότσας, με συγχωρείται, πλατφόρμα ήθελα να πω. Στο παίγνιο με τις δήθεν κόντρες μπλέχτηκαν και κάποιοι της ψοφοδεξιάς, αλλά όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, αν πήγαιναν για οντισιόν θα τους έκοβαν αμέσως.
Η έχουσα το γενικό πρόσταγμα για τις αντιμνημονιακές παρεμβάσεις εντός του κοινοβουλίου , δεν ήταν άλλη από την πρόεδρο της βουλής, κ. Κωνσταντοπούλου. Κοντραρίστηκε με Κεγκέρογλου, Χατζηδάκη, Φίλη, Μάρδα, Σταθάκη, τώρα αν ξέχασα καμιά άλλη «σημαίνουσα» προσωπικότητα του κοινοβουλίου, ζητώ συγνώμη. Επί δύο και πλέον ώρες το θέατρο του παραλόγου εξελισσόταν μέσω του καναλιού της βουλής, μάλιστα με απευθείας εντολές της κ. Κωνσταντοπούλου προς το σκηνοθέτη του καναλιού, τι πλάνα να δείχνει. Αφορμή ,τάχα για να ξεκινήσει η κόντρα , στάθηκαν κάποιες τροπολογίες που αφορούσαν το υπο ψήφιση νομοσχέδιο,οι οποίες ήρθαν στη βουλή την τελευταία στιγμή, και χωρίς αυτές οι τροπολογίες να συζητηθούν από τις επιτροπές της βουλής, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αυτών. Τι το’ θελαν; Η Ζωή εξεμάνη, και τότε ήταν που ξεσπάθωσε και πήραν όλους τα σκάγια!!! Τι ρητορεία!! Τι επιχειρήματα!! Με τι στόμφο μιλούσε!! Παρ’ ολίγο να την πιστέψω κι εγώ. Μετά την απαραίτητη ευθυμολογία, κατέστει ηλίου φαεινότερο η στάση των αντιμνημονιακών του Σύριζα, ότι βρίσκονται στη βουλή για να διαφωνούν μεν για το μνημόνιο, απ’ την άλλη δε να παραμένουν προσκολλημένοι στην κυβέρνηση, ειδάλως θα σκορπίσουν σκορπίσουν στους πέντε ορίζοντες. Ούτε μία παραίτηση δεν ακούστηκε από δαύτους μετά την 12η Ιουλίου, όταν και επισήμως κολοτουμπιάστηκε ο Σύριζα.
Αυτό όμως που ήθελαν να περάσουν στον κόσμο οι αριστεροί, το πέτυχαν. Από τη μια ήταν η υπερ-προβολή της Ζωής και του δήθεν αντιμνημονιακού αγώνα, και από την άλλη ο αγώνας της κυβέρνησης δήθεν για να μην καταρρεύσει η Ελλάδα. Και αυτό ήταν που πέρασε στον απλό τηλεθεατή, ο οποίος δεν φιλτράρει σωστά τα πολιτικά δρώμενα.
Η Χρυσή Αυγή παρέμεινε σταθερή στις απόψεις της και τις θέσεις της, με τις λαμπρές ομιλίες των βουλευτών της, αλλά και του αρχηγού, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.