Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΛΕΠΤΟΥ

Στο και πέντε των διαπραγματεύσεων κατάλαβε ο κ. Τσίπρας ότι η Χώρα μας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Επιτέλους, μετά πέντε μήνες ο μαθητευόμενος πρωθυπουργός μας  κατάλαβε την αδυναμία της πολιτικής του διαχείρισης.
Ο  Λαπαβίτσας ομολόγησε δημοσίως ότι: «δεν μπορούμε να πάμε σε grexit, γιατί δεν έχουμε σχέδιο». Αλήθεια, για πιο πράγμα μέχρι σήμερα είχαν σχέδιο;
Οι κινήσεις των συνιστωσών δείχνουν ότι χάνετε η δεδηλωμένη για την κυβέρνηση, κατά την αποψινή ψηφοφορία στη βουλή. Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων.
Η νέα συμφωνία προβλέπει σοβαρές περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις της Χώρας μας. Ο «μακεδονομάχος» Πάνος ανάσα δεν έβγαλε για τα παραπάνω. Κόπτεται μόνο για τη φορολογία στους πλοιοκτήτες και για το ΦΠΑ των νησιών.

Η Ντόρα πήρε από το χέρι τον Χατζηδάκη και πήγαν μαζί στις κεφαλές των Βρυξελλών, για να τους γνωρίσει έναν εκ των νέων υποψηφίων αρχηγών της ψοφοδεξιάς. Κάποτε, εντός κρίσεως, πέρναγε πορεία κάτω από το γραφείο του λεγάμενου, και έκρινε σκόπιμο να κατέβει και ο ίδιος. Έφαγε ένα σουπάκι ξύλο, και μετά φώναζε για κατάλυση της δημοκρατίας. Με τέτοιο πολιτικό αισθητήριο, ωραίος αρχηγός θα γίνει.
Μετά την συμβολή των Γάλλων για να μείνει η Χώρα μας στην ευρωζώνη, αν και η Figaro έγραψε ότι οι κινήσεις αυτές του Ολάντ έγιναν για να καθησυχάσει τους σοσιαλιστές της Γαλλίας, πολλές φυλλάδες εγχώριες κόπτονταν για το Φιλελληνισμό της Γαλλίας. Σας γνωρίζω, δημοσιογραφίσκοι της δεκάρας, ότι ο φιλελληνισμός έγκειται σε πρόσωπα και προσωπικότητες, και ουδέποτε σε  κράτη.
Το μόνο ευχάριστο που ακούστηκε από τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, είναι το αναπτυξιακό πακέτο των 35 ΔΙΣ ευρώ, που υποσχέθηκε ο Γιουνκέρ. Διέφυγε του κ. Γιουνκέρ, μαζί με το πακέτο να στείλει και διεθνείς παρατηρητές, μπας και γίνουν πραγματικότητα οι επενδύσεις στον Τόπο μας.
Οι Τούρκοι ζήτησαν να πληρώσουν την δόση μας στο ΔΝΤ, και η συγκυβέρνηση κοιμάται. Πόσες προσβολές θα δεχθούμε ακόμη;
Στη Λέσβο και στον καταυλισμό Καρά-Τεπέ, 4000 λαθρομετανάστες έκαναν καθιστική διαμαρτυρία με αίτημα την έλλειψη… τουαλετών. Μετά τι έχει σειρά; Τα σπίτια μας και οι γυναίκες μας;