Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ

Το να τηλεφωνεί ο ίδιος  ο Ομπάμα στον κ. Τσίπρα, δεν είναι και λίγο πράγμα. Το να συγκαλείται σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες επειδή οι τσιπραίοι δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα, επίσης δεν είναι μικρό πράγμα. Τις προάλλες σας έγραψα ότι, μέχρι και οι κινέζοι πρότειναν το «ναι» για το δημοψήφισμα.  Διαβάζουμε σήμερα στις οικονομικές στήλες της «Καθημερινής»: «Μπορεί στην επικαιρότητα να κυριαρχεί το θέμα της Ελλάδας, αλλά ενδεχομένως ο πραγματικός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία και τις διεθνείς αγορές να βρίσκεται στην Κίνα.
Τα χρηματιστήρια υποχωρούν συνεχώς από τις 12 Ιουνίου, έχοντας ήδη χάσει 3 τρισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίησή τους, παρά τις προσπάθειες του Πεκίνου να ανασχέσει την πτώση.». Στην ίδια εφημερίδα διαβάζουμε και την ανάλυση των «The New York Times» όπου αναφέρουν σε ένα σημείο: «η κ. Μέρκελ, η πλέον ισχυρή ηγέτης της Ευρώπης, πρέπει τώρα να αποφασίσει αν είναι πρόθυμη να διακινδυνεύσει τη σταθερότητα της ευρωπαϊκής ένωσης, να οδηγήσει την Ελλάδα στην οικονομική ύφεση και να απειλήσει τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, ή αν θα ακολουθήσει τη λογική αυτή τη κρίσιμη στιγμή/ όντως οι Έλληνες πολιτικοί, σήμερα και στο παρελθόν, ευθύνονται για πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιδείνωσαν την κρίση εξαιτίας της κακής διαχείρισης της. Τώρα είναι υποχρεωμένοι να εξουδετερώσουν την απειλή προς την ευρωζώνη διασώζοντας μία μικρή παραλυμένη χώρα».
Όπως, πολύ καλά αντιλαμβάνεστε, δεν είμαστε οι μόνοι που θα έχουμε πρόβλημα αν αποχωρήσουμε από την ευρωζώνη, αλλά το πρόβλημα θα διοχετευθεί και στην υπόλοιπη υφήλιο. Το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας ήταν σαφέστατο. Οι τοκογλύφοι δεν έχουν τον θεό τους, θέλουν να πνίξουν μία μικρή χώρα, για το χρήμα; Ναι αυτό θέλουν. Καθόλου τυχαία δεν είναι η διακοπή ροής από την ΕΚΤ, προς τις ελληνικές τράπεζες. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο εκβιασμός των ευρωπαίων ώστε να υπογράφουμε μνημόνια και μεσοπρόθεσμα αποσκοπεί στην  εσαεί οικονομική υποταγή της πατρίδας μας. Από τη μία μας έτυχε κυβέρνηση του βουνού, που ευαγγελίζεται τη ρήξη με όλους και με όλα, και από την άλλη οι άτολμοι και φοβισμένοι πολιτικοί του αντισυνταγματικού τόξου, που όταν κλ@νει η Μέρκελ στη Γερμανία, τους λούζει κρύος ιδρώτας στην Ελλάδα. Αν αυτή τη στιγμή υπήρχε πραγματική εθνική ηγεσία, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Δε μπορεί να συμβαίνουν αυτά γύρω μας και εμείς να μην παίρνουμε χαμπάρι. Είναι πραγματική ευκαιρία τη δεδομένη χρονική στιγμή η Ελλάδα να πατήσει πόδι. Αλλά ποιος θα το κάνει; Ο Αλέξης με τις ροζ γραμμές; Ο Καμμένος που δεν ξέρει που βρίσκεται; Ο Βαγγέλας της ψοφοδεξιάς; Ή ο Σταύρος με τη Φώφη; Δυστυχώς κυβερνούμαστε από υποτακτικούς και τιποτένιους. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ακούω απ’ τις ειδήσεις πως, πέντε διεθνούς φήμης οικονομολόγοι, έστειλαν ανοιχτή επιστολή στην κ. Μέρκελ που μεταξύ άλλων ανέφερε: «βάλατε το πιστόλι στον κρόταφο της Ελλάδας. Τραβώντας τη σκανδάλη θα σκοτώσετε* μεν  την Ελλάδα, αλλά να υπολογίζετε και τις παράπλευρες απώλειες από την ΕΕ». Λοιπόν κ. Τσίπρα, ιδού η Ρόδος…
Η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής που θα μπορούσε να βγάλει τη Χώρα από το τέλμα, και το λέω με απόλυτη επίγνωση αυτό,  είναι απομονωμένη και δεν εισακούγεται. Τα πράγματα όμως αλλάζουν και πολύ συχνά έρχονται τα πάνω κάτω. Βέβαια εδώ στην Ελλάδα μονίμως τα πράγματα είναι κάτω, αλλά όπως προχωρούν οι εξελίξεις δεν θα αργήσει να φανεί και η πραγματική ελπίδα για τον τόπο.
(ΥΓ): «Η Ελλάδα θα ζήσει και με ευρώ αλλά και χωρίς ευρώ». Απόσπασμα από το λόγο του ευρωβουλευτή μας κ. Συναδινού, σήμερα 8-7-015, στο ευρωκοινοβούλιο,  κατά την απάντηση που έδωσε στον κ. Σουλτς.