Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Επτά η ώρα το απόγευμα βγήκαν στα κανάλια τα λεγόμενα exit poll. Έδιναν ποσοστά, 51 % στο «όχι», και 49 % στο «ναι». Διαψεύστηκαν για άλλη μία φορά. Αργότερα βέβαια, έφτασε το «όχι» σε ποσοστό κοντά του 60 %. Μην αναλύσω τώρα τις προβλέψεις τους, όλοι τις καταλαβαίνετε.

Δεν ήθελα να σας μεταφέρω τις πληροφορίες που είχαν μεταφέρει και σ΄εμένα, προ του δημοψηφίσματος, φίλοι μου μεν, αλλά αντίθετοι ιδεολογικά, και που στο κάτω-κάτω της γραφής δεν είχαμε και κάτι να χωρίσουμε. Μεταφέρω αυτολεξεί:
  • «Στέφανε, το «όχι» δεν σημαίνει «ναι» στον Τσίπρα, σημαίνει «όχι» στους σαμαροβενιζέλους, αλλά και στους λοιπούς.».
Την παραπάνω επισήμανση την έλαβα από φίλο μου, αριστερών πεποιθήσεων.
  • «αν ο Ελληνικός λαός ψηφίσει «ναι», τότε είναι άξιος της τύχης του».
Την δεύτερη γνώμη την έλαβα Σάββατο βράδυ, προ του δημοψηφίσματος, από φίλο μου που εργάζεται στη βουλή. Τυγχάνει μάλιστα ο εν λόγω φίλος μου να είναι νεοδημοκράτης.
Καταλαβαίνετε απόλυτα ότι το «όχι» δεν σημαίνει «ναι» στον Τσίπρα, αλλά σημαίνει «όχι» στους σαμαροβενιζέλους και στους λοιπούς του αντισυνταγματικού τόξου.
Το «όχι», κυρίες και κύριοι, ξεπέρασε το αρχικό ποσοστό που είχαν λάβει τα αντιμνημονιακά κόμματα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Το «όχι» σημαίνει μεταξύ άλλων, και άρνηση στο παλιό πολιτικό σύστημα. Δεν είναι τυχαίο που τις  τελευταίες μέρες, προ του δημοψηφίσματος, λύσσαξαν τα εγχώρια ΜΜΕ, να μας βομβαρδίζουν με μηνύματα υπέρ του «ναι».  Υπολογίζω τις επόμενες ώρες να έχουμε σοβαρές πολιτικές εξελίξεις στα λεγόμενα μνημονιακά κόμματα, πράγμα που λίγο με απασχολεί.
Ελπίζω την αποψινή βούληση του Ελληνικού λαού, να την χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση προς όφελος όλων μας.
Η θέση των Ελλήνων Εθνικιστών επιβεβαιώθηκε περίτρανα, για άλλη μία φορά. Έπεται συνέχεια…