Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΤΑ ΡΑΣΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ

Νομίζουν ορισμένοι ότι ο τίτλος που μπορεί να φέρει κάποιο πρόσωπο ή ένα σύνολο προσώπων, να σημαίνει αυτόματα ότι υπάρχουν και ικανότητες πίσω από τους τιτλούχους. Η ζωή έχει πάμπολλες φορές αποδείξει ότι αυτό δεν ισχύει
. Ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε χθες μία συνέντευξη στην ΕΡΤ, απ’ όπου και το σχετικό ρεπορτάζ της σημερινής,21-7-015, «καθημερινής:  «Σταθερός στη γραμμή της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας αλλά εξαιρετικά αιχμηρός για τις επιλογές του κ. Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε χθες, στην πρώτη του συνέντευξη (ΕΡΤ1) ως προέδρος της Ν.Δ., ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Θέτοντας, μάλιστα, διαδοχικά ερωτήματα για τους χειρισμούς Τσίπρα, ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε υπαινικτικά και στην τελική συμφωνία που έφερε ο πρωθυπουργός: «Μήπως, τελικά, στόχος παραμένει η έξοδος από το ευρώ και γι’ αυτό αποδέχθηκε ένα τόσο βαρύ πακέτο μέτρων, που θα κάνει τους πολίτες να δυσφορήσουν;» αναρωτήθηκε.  Ο κ. Μεϊμαράκης απέκλεισε τη σύμπραξη της Ν.Δ. με την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι αυτή δεν έχει ζητηθεί, ενώ σε περίπτωση «μεγάλου συνασπισμού» θα αναδεικνυόταν ως αξιωματική αντιπολίτευση η Χρυσή Αυγή/Έδειξε, δε, ότι δεν θα διευκολύνει τον κ. Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες .».

Το ότι δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη ο κίνδυνος της άτακτης χρεοκοπίας, το ξέρουν και οι κότες.  Ότι στο πίσω μέρος του μυαλού των κομμουνιστών υπάρχει το «όραμα» του αποκλεισμού της Χώρας μας από όλους και από όλα, το γνωρίζουν πολλοί καλά, αυτοί που γνωρίζουν τι πραγματικά εστί κομμουνιστικό μανιφέστο. Εξάλλου, ήδη άρχισε η προπαγάνδα από πλευράς κυβέρνησης, ότι δήθεν εκβιάστηκε, ότι δήθεν έγινε πραξικόπημα στις Βρυξέλλες, έως ότου αποδειχτεί, που το πάει η κυβέρνηση. Η «αξιωματική αντιπολίτευση», η οποία παρέδωσε τη Χώρα στους επικίνδυνους, ανάγοντας το πολιτικό κόστος σε μείζονος σημασίας θέμα και σε ελάσσονος σημασίας το συμφέρον του Έθνους. Νομίζει ο κ. Μεϊμαράκης ότι, επειδή η εναπομείνασα δεξιούλα φέρει τον τίτλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι θα ενεργεί και ως αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό είναι οξύμωρο. Είναι σαν αυτό που λένε οι αριστεροί, ότι από τη μία παραιτούνται, αλλά απ’ την άλλη στηρίζουν την κυβέρνηση. Αυτό κάνει και ο νέος αρχηγός της υπό κατάρρευση δεξιούλας. Από τη μία θα στηρίζει την κυβέρνηση με το να συνυπογράφει τα εθνοκτόνα μέτρα, και από την άλλη θα κρατά δήθεν σκληρή γραμμή, άμα φέρνει ο Μπαλτάς νομοσχέδιο κατακρεούργησης της παιδείας. Οποία υποκρισία. Επίσης ο κ. Μεϊμαράκης, ή «ντοράκιας» όπως θα τον θυμούνται οι παλαιότεροι από μας, προσπαθεί δημοσίως να απαξιώσει τη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι, η τελευταία θα πάρει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε περίπτωση συνασπισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτό τον τρόπο ο κ. Μεϊμαράκης , όχι μόνο μειώνει τον θεσμό του κοινοβουλευτισμού, αλλά εμμέσως πλην σαφώς, απαξιώνει και τους πολίτες που επέλεξαν να στηρίξουν, στις τελευταίες εκλογές, τον Λαϊκό Σύνδεσμο. Επίσης δεν νομίζω ότι και στο σύνολο των σκεπτόμενων ανθρώπων που άκουσαν το παραπάνω σχόλιο, να δημιούργησε και τις καλλίτερες εντυπώσεις. Μάλλον ο κ. Μεϊμαράκης ακολουθεί τους βηματισμούς του κ. Σαμαρά όσον αφορά το θέμα της Χρυσής Αυγής, κάτι που δεν θα του βγει σε καλό. Τώρα όσον αφορά το θέμα των εκλογών στο οποίο αναφέρθηκε ο νέος αρχηγός της νουδούλας, οι πάντες γνωρίζουν ότι αν πάμε τώρα σε εκλογές η νουδούλα ενδέχεται να μην βρει ούτε τη ψήφο της, ειδικά από την τελευταία της στάση να υπερψηφίσει ό,τι εθνοκτόνο φέρει η κυβέρνηση.
Κλείνοντας, να υπενθυμίσω σε όλους τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες ότι, ο μόνος πολιτικός φορέας που ακολουθεί πιστά το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε φέρει τον τίτλο είτε όχι, είναι μόνο η Χρυσή Αυγή.