Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΝΤΑΙΣΕΜΠΛΟΥΜ ΚΑΙ ΔΝΤ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πριν λίγο δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση του ΔΝΤ για τα δημοσιονομικά της Χώρας μας. Ως μη βιώσιμο χαρακτηρίζει το υπέρογκο εξωτερικό χρέος της Ελλάδος το ΔΝΤ, υποστηρίζοντας ένα κούρεμα της τάξεως του 30 %, για αρχή, και με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει αποπληρωμή αυτού σε βάθος χρόνου. Τόνισε επίσης την αύξηση του ΑΕΠ, ως καθοριστικό παράγοντα για τη βιωσιμότητα του χρέους. Αύξηση του ΑΕΠ , σε απλά ελληνικά, σημαίνει αύξηση της εθνικής παραγωγής.

Δεν μας είπε κάτι καινούργιο το ΔΝΤ, επανέλαβε απλά τις θέσεις τις θέσεις της Χρυσής Αυγής. Τις θέσεις του ταμείου επικαλέστηκε και στο τελευταίο του διάγγελμα ο κ. Τσίπρας, μόνο που ξέχασε να αναφερθεί στην αύξηση του ΑΕΠ, δια μέσω της εθνικής παραγωγής. Επίσης στο διάγγελμά του επικαλέστηκε την εθνική ενότητα ενόψει του δημοψηφίσματος. Άλλο που τα στελέχη του Σύριζα, και όχι μόνο, τις τελευταίες μέρες επιδίδονται σε μία άνευ προηγουμένου, επιθετική πολιτική ρητορεία στα τηλεπαράθυρα.
Στο χθεσινό διάγγελμα ο αρχηγός της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ τόνισε την αναγκαιότητα της ύπαρξης ήπιου κλίματος και την εθνικής ενότητας. Δυστυχώς το κλίμα τρομοκρατίας διατρανώθηκε τόσο από τη κυβέρνηση όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι εμφανές αυτό που επικρατεί στην κοινωνία. Από τη μία η έλλειψη ρευστότητας που φέρνει γκρίνια και απελπισία, σε συνάρτηση με δυσοίωνες προβλέψεις από επίσημα χείλη για το μέλλον της Χώρας μας, δεν θέλει και πολύ ώστε η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου.
Το ότι δεν διακυβεύεται η έξοδος της Χώρας μας από το ευρώ, τόνισε εμμέσως πλην σαφώς, ο κ. Ντάισελμπλουμ όπου μεταξύ άλλων είπε: «εξαιρετικά δύσκολο το μέλλον της Ελλάδος, άσχετα με το δημοψήφισμα». Από τη μία επιβεβαίωσε αυτό που τονίζει συνέχεια η Χρυσή Αυγή ,ότι το «όχι» δεν ισοδυναμεί με έξοδο της Χώρας μας από το κοινό νόμισμα. Επιβεβαίωσε επίσης ο κ. Ντάισελμπλουμ αυτό που τονίζει συνεχώς ο Λαϊκός Σύνδεσμος, και δεν είναι άλλο από τον ωμό εκβιασμό που υφίσταται η Χώρα μας.
Συνέβη και κάτι άλλο σήμερα, που πέρασε στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων. Μέχρι και οι κινέζοι απεφάνθησαν ότι οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν «ναι». Φοβούνται μήπως για την επένδυση τους στο λιμάνι του Πειραιά, ή κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτή τους τη δήλωση; Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι μία ενδεχόμενη, επίσημη πλέον, πτώχευση της Ελλάδος ίσως έχει τριγμούς που θα επηρεάσουν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Με επιφύλαξη σας μετέφερα την τελευταία μου υπόθεση, μιας και δεν έχω ακόμη πλήρη εικόνα, αν πρόκειται δηλαδή για έμμεσο εκβιασμό ή πράγματι κάτι άλλο κρύβεται.
Στην τελευταία του συνέντευξη που παρέθεσε ο αρχηγός ο αρχηγός της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, στην ιστοσελίδα banking news, τόνισε μεταξύ άλλων: «η δραχμή είναι εθνικός τελικός στόχος, αλλά όχι τώρα. Για να υπάρξει εθνικό νόμισμα θα πρέπει να υπάρχει αυτάρκης εθνική παραγωγή. Η Ελλάδα έχει κατεστραμμένη εθνική παραγωγή άρα δεν μπορεί να έχει εθνικό νόμισμα. Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή αυτή τη στιγμή. Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο ευρώ και με σκληρούς όρους».
Και να συμπληρώσω με τη σειρά μου ότι, σκληροί όροι δε σημαίνει ότι θα αφήσουμε τους δανειστές να μας πεθάνουν. Λύσεις πάντα υπάρχουν. Θέληση χρειάζεται και ομόνοια.