Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Εσπευσμένα στις Βρυξέλλες Φώφη και Μεϊμαράκης για την «μεγάλη συγκυβέρνηση»

Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» τη Φώφη και τον Μεϊμαράκη στο αεροπλάνο για τις Βρυξέλλες. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες εν όψει της κρισίμου Συνόδου Κορυφής. Προφανώς πρόκειται για ένα ταξίδι που απαιτήθηκε από τους διεθνείς τοκογλύφους, ώστε να αρθεί η πολιτική αβεβαιότητα και να σχηματιστεί η συγκυβέρνηση του Μνημονίου, που θα εφαρμόσει το τρίτο αιματηρό μνημόνιο.
Όχι, δεν έλεγε ψέμματα ο Τσίπρας, όταν στην Θεσσαλονίκη διαβεβαίωνε τους υποστηρικτές του ότι δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει με Σαμαρά και Βενιζέλο. Όντως, αυτός ο στόχος επετεύχθη αφού θα συγκυβερνήσει με Φώφη και... Βαγγέλα, που είναι οι νέοι πρόεδροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Φυσικά δεν είναι σίγουρο αν θα συγκροτηθεί οικουμενική κυβέρνηση με την σφραγίδα της Βουλής ή αν Φώφη και Μεϊμαράκης απλώς θα δεσμευτούν ενυπογράφως να στηρίξουν τα μέτρα της συμφωνίας. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και στη δεύτερη περίπτωση, θα έχουμε μία ουσιαστική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Σύριζα – Ανέλ, η οποία θα εφαρμόσει το τρίτο αιματηρό μνημόνιο.
Πάντως, πλέον γίνεται πολιτικό ανέκδοτο το γεγονός πως ό,τι, εκτός Χρυσής Αυγής, κι αν ψηφίσει ο Έλληνας, τελικά το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνά. 
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/