Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΚΛΙΜΑ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΑΡΑΧΩΝ;

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Με εισήγηση του Βρετανού πρωθυπουργού κ. Κάμερον, ακυρώθηκε η σύνοδος των 28, με το αιτιολογικό ότι, δεν είναι υπεύθυνες να εκφέρουν γνώμη για το πρόβλημα της Ελλάδος, χώρες που δεν βρίσκονται στη ζώνη του ευρώ. Λογικό το επιχείρημα, όπως επίσης είναι λογικό ότι, ο Κάμερον δεν αγάπησε ξαφνικά την Ελλάδα και τους Έλληνες. Περισσότερο σαν αμερικανική παρέμβαση μου φαίνετε, δια μέσω των άγγλων, πράγμα που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες.

Τα έντυπα και τηλεοπτικά ΜΜΕ, προσπαθούν μέρες τώρα να πείσουν την κοινή ελληνική γνώμη ότι, υπάρχει κλίμα διχασμού μεταξύ των Ελλήνων. Κατά την προεκλογική, όσο και κατά την μετεκλογική περίοδο του δημοψηφίσματος, ειλικρινά σας λέω πως δεν παρατήρησα διχαστικό κλίμα, κάτι που επιβεβαίωσα και από φίλους δικηγόρους οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί ως δικαστικοί αντιπρόσωποι σε διάφορα εκλογικά τμήματα του νομού μου. Το ίδιο συνέβη και στην υπόλοιπη ελληνική επικράτεια, από πληροφορίες που εκμαίευσα.   
Το σημερινό μου άρθρο έχει να κάνει με ένα περίεργο δημοσίευμα που είδε το φως σήμερα, 12-7-015, στην κυριακάτικη «καθημερινή». Το υπογράφει ο κ. Σουλιώτης, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ακινητοποιημένα λόγω μηχανικών βλαβών είναι 700 από τα συνολικά 1.250 δίκυκλα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αδυνατεί λόγω παντελούς έλλειψης χρημάτων να διαθέσει κονδύλια για την επισκευή τους, ενώ μετά την επιβολή της τραπεζικής αργίας ματαιώθηκαν δωρεές επιχειρηματιών, που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον να χρηματοδοτήσουν την επισκευή μοτοσικλετών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τα τελευταία εικοσιτετράωρα ανεστάλη απόφαση τράπεζας να διαθέσει (υπό μορφή δωρεάς) ποσό ύψους 40.000 ευρώ που, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, θα επέτρεπε να επισκευαστούν μέχρι και 50 μηχανές/ Αρμόδιος αξιωματικός εξήγησε στην «Κ» ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τυπικά εγκρίνει τις δαπάνες για την επισκευή των δικύκλων, ωστόσο την εκταμίευση των χρημάτων μπλοκάρει η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) του υπουργείου Οικονομικών/ Αποκάλυψε ακόμα ότι το τελευταίο διάστημα λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα για τη φύλαξη στόχων, μεταξύ των οποίων και το… Νομισματοκοπείο Αθηνών και κατέληξε λέγοντας ότι τη δεδομένη στιγμή ρόλος της Αστυνομίας είναι να διαφυλάξει την κοινωνική ειρήνη: «Καλούμαστε να λειτουργήσουμε ως peace officers, σύμφωνα με την αστυνομική ορολογία των ΗΠΑ παρότι, ωστόσο, μας έχει επισημανθεί ο κίνδυνος και η απειλή μιας αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης το αμέσως προσεχές διάστημα..».
Όπως όλοι καταλαβαίνεται, η εσωτερική ασφάλεια της Χώρας μας βρίσκεται στο έλεος του θεού. Οι 700 ακινητοποιημένες μοτοσυκλέτες καθώς και πλήθος περιπολικών αφορά την επικράτεια, και όχι ειδικά την Αθήνα. Το περίεργο στο παραπάνω άρθρο του κ. Σουλιώτη είναι ότι, τέτοιου είδους πληροφορίες που αφορούν την εσωτερική ασφάλεια της Χώρας μας, δεν δημοσιοποιούνται, τουλάχιστον με τον τρόπο που επέλεξε η εφημερίδα να το κάνει. Είναι σαν να δήλωνε ανώτατος αξιωματικός του ΥΕΘΑ ότι, οι ένοπλες δυνάμεις ξέμειναν από καύσιμα. Φανταστείτε τι θα επακολουθούσε στην κοινή γνώμη. Πολλά τα ερωτήματα που γεννά το άρθρο της «καθημερινής», ιδού ορισμένα που με ανησύχησαν ιδιαίτερα: Είναι σκόπιμη η στάση της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου να μπλοκάρει τις επισκευές, ωσάν αν μην θεωρείται η εσωτερική ασφάλεια της Ελλάδος πρωτεύον ζήτημα; Από πότε οι πληροφορίες της αντιτρομοκρατικής για επερχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα, διαρρέονται στη κοινή γνώμη; Προσπαθεί ο αρθρογράφος να μας επιστήσει την προσοχή, σαν να μας λέει εμμέσως, πάρτε από ένα παλούκι και διαφυλάξτε τα του οίκου σας; Αφήνω τα ερωτήματα στη κρίση σας. Αυτό που είναι σίγουρο, όπως προείπα και στην αρχή του άρθρου, είναι ότι προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου και πανικού. Κάτι που βίωσε όλη η Ελλάδα κατά την προεκλογική περίοδο στα τηλεπαράθυρα των καναλιών, όπου ο τσακωμός που γίνονταν από τους καθεστωτικούς πολιτικούς, δεν μεταφέρθηκε και στους πολίτες. Οι Έλληνες πολίτες κράτησαν υπεύθυνη στάση, κάτι που μάλλον δεν άρεσε στο «δημοκρατικό» τόξο, ή στις υπόγειες δυνάμεις που δρουν εντός του Έθνους, όπως πολύ σωστά είπε ο αρχηγός μας τις προάλλες στη βουλή.