Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΙ;

Γράφει ο Σ. Παιδάκος

«Νέο τριετές πρόγραμμα ζητάει ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος για λογαριασμό της Ελλάδας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Ο κ. Τσακαλώτος δεσμεύεται να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση και συγκεκριμένα μέχρι τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας σε ένα πρώτο πακέτο μέτρων που θα περιλαμβάνει φορολογικά μέτρα και μέτρα για τις συντάξεις,». Αυτό δημοσίευσε πριν λίγο η ιστοσελίδα της «καθημερινής». Έχω γράψει πολλές φορές ότι , δεν εμπιστεύομαι τους κομμουνιστές ό,τι και να λένε. Ήδη πέντε μήνες τώρα, μας ξεφούρνιζαν ότι από εβδομάδα σε εβδομάδα υπογράφουμε. Σήμερα το μπαλάκι είναι στα χέρια της Μέρκελ, αυτή εξάλλου κάνει κουμάντο στην ΕΕ.
Βέβαια προστέθηκε και άλλος ένας παράγοντας που είναι η σύγκλυση συνόδου κορυφής της ΕΕ. Σε απλά Ελληνικά σημαίνει ότι, αν δεν αποδεχθούν το αίτημα της Ελλάδος για νέο πακέτο στήριξης, θα αναγκαστούμε εκ των πραγμάτων να εγκαταλείψουμε σταδιακά το κοινό νόμισμα. Αυτό βέβαια βολεύει και τον Τσίπρα, όπου θα γυρίσει θριαμβευτής και «πληγωμένος» από τη μάχη στις Βρυξέλλες, λέγοντάς μας ότι έκανε ό,τι μπορούσε, και δεν θα μου έκανε και εντύπωση το γεγονός, αν μας τραβούσε και σε εκλογές τάχα για την τιμή των όπλων. Τα πράγματα θα είναι μετά για εμάς τους Έλληνες πάλι δύσκολα , όπως είναι και σήμερα. Το ανησυχητικό είναι ότι θα έχουμε πάνω από το κεφάλι μας τσιπραίους, ελπίζω πάντως όχι για πολύ.
Έκανα αυτή την παρενθετική παρέμβαση, απλά για να θυμίσω το ποιόν των αριστερών. Όπως αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται η κατάσταση στις Βρυξέλλες, μετά και τις κατάλληλες πιέσεις από το θείο Σάμ, φαίνεται ότι οδεύουμε προς υπογραφή μεσοπρόθεσμου προγράμματος, και κατά τον Σεπτέμβριο υπογραφή νέου μνημονίου. Πάλι ελλοχεύει ο κίνδυνος εκλογών όταν τα παραπάνω έρθουν προς ψήφιση στη βουλή. Σύμφωνα με το σημερινό τίτλο υποθέτω ότι τα μέτρα θα περάσουν από το κοινοβούλιο. Υπάρχουν εξάλλου πολλοί «πατριώτες» και πολλοί καλοθελητές. Το πρόβλημα όμως έγκειται στο τι θα γίνει μετά την έγκριση αυτών των εθνοκτόνων προγραμμάτων. Ήδη η Ελληνική κοινωνία είναι βαθιά τραυματισμένη από ανάλογες εφαρμογές περασμένων ετών. Είναι επίσης και βαθιά εξοργισμένη, πράγμα που φάνηκε ολοκάθαρα από το προηγηθέν δημοψήφισμα. Τι άλλο χειρότερο να πάθουμε ως Έλληνες με τα νέα μέτρα-για χιλιόμετρα ακούγεται- αφού δεν υπάρχει στην πληθώρα της κοινωνίας ρευστό; Είναι αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός μας ότι, «ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται». Δεν νομίζω ότι θα μεγαλώσει η απόγνωση του κόσμου από τα εθνοκτόνα μέτρα που θα μας επιβάλλουν. Αυτό που θα μεγαλώσει θα είναι η οργή του κόσμου, και προς τους τσιπραίους, αλλά και στους υπόλοιπους που συνυπέγραψαν τον ερχομό των μέτρων, προχθές στο μέγαρο του διαδόχου. Η πείνα βγάζει μάτια, και τα πρώτα που θα βγουν θα είναι όλων αυτών των μισελλήνων που ονομάζονται «δημοκράτες».
Όπως κα να έχει πάντως, η Χρυσή Αυγή είναι εδώ, στο πλευρό του χειμαζόμενου Έλληνα