Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΜΟΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

Σήμερα το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Πρώτη Γραμμή», με παρουσιαστές τους Λυριτζή και Oικονόμου, λέει ο Λυριτζής κατά τις έξι και τριάντα το χάραμα. Η χρυσή Αυγή δεν θα είναι στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Εκεί, να μείνουν στο περιθώριο. Δεν θέλουμε οι ναζιστές και εγκληματικές οργανώσεις. Να’ σαι καλά, είπα από μέσα μου, τις μετοχές μας ανεβάζεις με τη στάση σου. Έλα όμως που δεν ήξεραν οι παραπάνω δημοσιογραφίσκοι, ότι ο αρχηγός μας έλαβε πρόσκληση από την προεδρία της δημοκρατίας. Επίσης δεν ήξεραν και την μετέπειτα άρνηση του αρχηγού μας. Λύσσαξαν αυτές τις μέρες οι δημοσιογράφοι της πεντάρας (ή των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ), και έβγαλαν όλη τη κακία τους κατά των Ελλήνων Εθνικιστών.

Περισσότερο από ξεκάθαρη ήταν η χθεσινή εντολή που έδωσε ο Ελληνικός λαός, με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Η εντολή ήταν σαφής. Όχι άλλα μνημόνια. Το 60 % και πλέον της εκλογικής αναμέτρησης διατράνωσε τη θέση του απέναντι στο εγχώριο πολιτικό σύστημα, στέλνοντας συγχρόνως και σαφή μηνύματα προς τους ευρωπαίους εταίρους. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι ακόμη σε εξέλιξη το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Αλήθεια, τι συζητάνε τόσες ώρες οι πολιτικοί αρχηγοί; Μήπως δεν κατάλαβαν το μήνυμα που έλαβαν χθες το βράδυ; Μήπως ο κ. Τσίπρας κατάλαβε κάτι διαφορετικό από αυτό που ανέδειξε η κάλπη; Όχι , κυρίες και κύριοι, όλοι κατάλαβαν πάρα πολύ καλά το μήνυμα, αλλά θα πράξουν το δικό τους, που θα είναι και το τελευταίο. Σαφώς και δεν είχε λόγο ύπαρξης ο αρχηγός μας σε μία τέτοια παρωδία. Τι να καθίσει να συζητήσει με τους λοιπούς αρχηγούς; Τα μνημόνια που ευαγγελίζεται η ΝΔ ή τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Φώφης και του μπομπολοσταύρου ; ή μήπως να συζητήσει την μνημονιακή πρόταση του Τσίπρα, που μετατράπηκε σε μνημονιακή, αμέσως μετά την 25η Ιανουαρίου; Όσο για τους λοιπούς, Καμμένο και Κουτσούμπα, δεν νομίζω ότι τους παίρνει κάποιος στα σοβαρά, ώστε να συζητήσει και μαζί τους.
Μακάρι από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών να βγει κάτι θετικό για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Δεν είχε ποτέ αντίρρηση γι αυτό η Χρυσή Αυγή, πράγμα που το έχει αποδείξει εμπράκτως εντός του κοινοβουλίου. Ας φέρουν μία καλή –μη μνημονιακή και μη επιζήμια για τον Ελληνικό λαό πρόταση, και οι Έλληνες Εθνικιστές θα είναι παρόντες για να την υπερψηφίσουν. Πολύ φοβάμαι όμως ότι η πρόταση, ή οι προτάσεις που θα προκύψουν από τη σύγκλιση των αρχηγών, θα είναι πάλι ένα μνημόνιο ή ένας τύπος μνημονίου. Κρίμα τα πανηγύρια και τα τραγούδια στην πλατεία Συντάγματος. Κρίμα οι ελπίδες και τα όνειρα όλων μας όσων ψήφισαν «όχι», μη βγάζοντας απ’ έξω και τους υπολοίπους Έλληνες. Όσο για τον κ. Τσίπρα, δίς του έδωσε ο λαός την ίδια εντολή και αυτός την πέταξε στα σκουπίδια. Προβλέπω μάλιστα να οδεύσει σύντομα εκεί που έστειλε και τις εντολές.
Θεωρητικά, η Χρυσή Αυγή έμεινε μόνη έξω από το τραπέζι των συνομιλιών, έχοντας στο πλευρό της πλέον του 60% του χθεσινού δημοψηφίσματος. Κάτι βέβαια που μέρα με τη μέρα θα φεύγει από τη σφαίρα του θεωρητικού, και θα περνά σε πρακτικό επίπεδο.